HABERLER>GÜNCEL
6 Nisan 2023 Perşembe - 09:47

Şiddete karşı mücadelenin ön cephesindeler... Kadınların derneği neden kapatılmak isteniyor?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, nafaka mağduru olduğunu iddia eden bir kişinin açtığı dava sebebiyle kapatılmak isteniyor. Kadınların maruz kaldığı şiddete karşı vicdanların sesi olan derneğin İzmir Kadın Meclisleri üyeleri platformun kapatılma davasını eleştirerek, “Platformumuzun kapatılma davasının en önemli tanıkları, davalarını takip ettiğimiz, şiddet gören kadınlar ya da öldürülen kadınların aileleridir. Bizi kapatmak isteyenlere karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Şiddete karşı mücadelenin ön cephesindeler... Kadınların derneği neden kapatılmak isteniyor?

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- ‘Nafaka mağduru’ olduğunu iddia eden bir kişinin, 2016’da Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı şikâyetler gerekçesiyle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında "Ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" iddiasıyla ve kapatılması talebiyle hakkında (KCDP)  dava açıldı. Mahkeme süreci ise devam ediyor.

Platform’un İzmir’deki Meclis Üyelerinden Tülin Osmanoğulları ve Hilal Susuz dava ile ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunurken öldürülen Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral da düşüncelerini aktardı.

BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Duruşmada platformun yalnız bırakılmadığını ifade eden Osmanoğulları, “Platformumuzun kapatılma davasının en önemli tanıkları, davalarını takip ettiğimiz, şiddet gören kadınlar ya da öldürülen kadınların aileleridir. Davanın duruşmasında bize destek veren aileler şöyle konuşuyor: ‘Benim kızım öldürüldüğünde intihar diye olayın üzeri örtüldüğünde, ilk günden itibaren yanımızda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu vardı. Adalet arayışımızda bizleri asla yalnız bırakmadılar. Şimdi bizler de onları yalnız bırakmayacağız. Kadın cinayetlerini durdurmak isteyen, şüpheli kadın ölümlerini ortaya çıkaran bir platform neden kapatılmak istenir ki’ diye sordular. Ailelerimiz ‘çocukların istismar edildiği derneklerin neden kapatılmadığını da sordu.6 yaşında kız çocuklarını evlendirmek isteyen dernekler kapatılmıyor da şiddeti, cinayeti engellemek isteyen dernekler neden kapatılmak isteniyor?’ diye sordu. Bizi kapatmak isteyenlere karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

KADINLAR 6284’Ü SEÇECEK!
Platform üyesi Hilal Susuz, 6284 sayılı yasanın kadınlar için can simidi olduğunu vurgulayarak, “Derneğimize açılan hukuksuz kapatılma davasına karşı 1 yıldır mücadelemizi sürdürüyoruz. Erteleme kararı çıkan davamızda bizim için bugün nasıl önemliyse derneğimiz ve tüm kadınlar için 14 Mayıs önemli bir gün olacak. 6284 sayılı kanuna karşı bir Cumhur İttifakı oluşturulmuş durumda. Kadınları koruyup, katilleri yakalamak yerine derneğimizi kapatmak istiyorlar. Derneğimizi kapatmaya çalışan bu ittifaktır. Bundan sonra platformumuza düşen en büyük görev İstanbul Sözleşmesi için, 6284 için, derneğimiz için bu ittifakı göndermek olacaktır. Kadınların seçimi 6284 olacak. Kadınların can simidi 6284’tür. Ne derneğimize ne de 6284’e dokunamayacaklar” şeklinde konuştu.

KIZIM HAKKINI HELAL EDEBİLİR Mİ?
İzmir’de öldürülen Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral ise dava ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Öfkem çok büyük… Platformun kapatılmaya çalışılması, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi... Türkiye için çok utanç verici bir şey. Hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanına asla hakkımı helal etmeyeceğim. Ölüler hakkını helal edemez, kızım hakkını helal edebilir mi? Burada katledilen kadınlar hakkını helal eder mi? Biz kadınlar  mücadelemizden  asla vazgeçmeyeceğiz”

 
Bornova'dan tarıma dört dörtlük destek
 
Başkan Soyer izlenimlerini anlattı: Osmaniye'de İzmir rüzgarı esiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSYM, 30 sözleşmeli personel alacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 30 sözleşmeli personel istihdam ...
4 ilde öğretmenlere yer değişikliği hakkı
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu ...
3 servis minibüsü çarpıştı... 15 işçi yaralandı!
Bursa'da fabrika işçilerini taşıyan 3 servis minibüsünün karıştığı zincirleme ...
 
Dolmuş durakta bekleyenlere çarptı: 1 ölü, 7 kişi yaralı
Adana'da dolmuşun otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu 1 kişi ...
İzmir'den de gözaltılar var... 3 milyarlık vurgun!
Samsun merkezli, Adana, Manisa, Aksaray, Rize, İzmir, Erzurum, Mersin, ...
İzmir’de yağışlar ne kadar sürecek?
İzmir’de hafta başından beri etkili olan sağanak yağışlar, bugün bazı ...
 
Dünyaca ünlü Ilıca Plajı beyaza büründü!
Dünyaca ünlü Ilıca Plajı beyaza büründü!
Gören şok oldu... Çeşme beyaza büründü
İzmir'de etkili sağanak yağış ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. ...
Küçük kızın cesedi bulundu: Boynuna iple briket bağlanmış!
Kilis'te kayıp olan ve her yerde aranan 9 yaşındaki Gina Mercimek'in cansız ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva