HABERLER>STİL
17 Şubat 2021 Çarşamba - 09:56

Sezonun makyaj trendleri

Geride bıraktığımız 2020 yılını daha çok evde vakit geçirerek, evden çalışarak geçirdik. Kimi zaman kendimizi daha iyi hissedip modumuzu yükseltmek için kimi zamansa online işlerimiz veyahut toplantılarımız için makyaj yaptık.

Sezonun makyaj trendleri

Hayatımıza giren ve çıkacak gibi de gözükmeyen maskeler ise makyaj konusunda biz kadınları biraz kısıtladı. Maskeden dolayı artık sadece gözlerimiz gözüktüğünden, daha çok belirgin göz makyajlarına yönelerek dudakları serbest bıraktık. Makyaj trendlerinde de değişiklik yaptıran gündemden mütevellit renkli ve ışıltılı görünümleri benimsettirdi. 2021’in en trend sihirli dokunuşlarına gelin birlikte göz atalım öyleyse…

Kırmızının gücü

Maskelerden bağımsız kendi başına hit olan kırmızı ruj trendi her zamanki gibi zirveyi oynuyor. Şayet maskelerden dolayı özellikle de kırmızı ruj kullanmak imkansız gibi gözükse de maske takmamız gerekmeyen ortamlarda seve seve kullanabiliriz. Kırmızının cazibesini sevmeyen yoktur. Benim için imkansız değil ben her şartta kırmızı ruj sürerim, cazibeli gülüşümü takınırım diyorsanız tercihiniz mat ve bulaşmayan rujlardan yana olsun derim, aksi taktirde özellikle de kırmızı gibi bir renkle maske konusunda büyük şanssızlık yaşayabilirsiniz.

Simli farlar

Maske kullanırken en çok dikkat çeken kısım olan gözlerimizi daha da ışıltılı ve dikkat çekici bir hale getirmenin zamanı geldi. Şu sıralar ilgi odağı haline gelen simli ve parlak pigmentli farlar fırçaları batırmayı bekliyor. Tek renk tonuyla sınırlamayın kendinizi ve cesur makyajlar yapın. Bu sezon göz kapaklarınız adeta sizin kendi tuvaliniz olsun, sihirli dokunuşlar yaparak gözlerinizi ön plana çıkarın.

Cesur eyeliner

Eyeliner kuyrukları bu sezon özgürce uzuyor. Grafik tasarımlarla ya da renkli pigmentlerle kullanabileceğiniz eyeliner, kedi gözü formuna göz kırpıyor. Bakışları daha dikkat çekici kılmak için eyeliner güçlü bir imkan sağlıyor. Ayrıca kırmızı ruj severler eyeliner ile güzel bir ikili yaratarak zamansız ve cüretkar bir makyaj için sınırlarını zorlayabilirler.

Taranmış fresh kaşlar

Daha fresh ve genç görünümün sırrı kaşlarda gizli. Yukarıya doğru taradığınız ve sabitlediğiniz kaşlarla aynı zamanda daha doğal bir forma kavuşabilirsiniz. İsterseniz direkt kaş sabitleyici alabilirsiniz ya da evde kendiniz daha kolayca elde edebilirsiniz. Bitmiş bir rimelin fırçasını vazeline batırdıktan sonra saç spreyi sıkarak kaşlarınıza uyguladığınızda hem taranmış hem de sabitlenmiş bir kaş görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

Pembe- nude tonlar

Minimal makyajın anahtar renkleri olan pembe ve nude tonlar daha aydınlık ve genç bir makyaj için bire bir. Daha yumuşak ve ıslak pigmetlere sahip ürünlerle hem ışıltılı hem doğal hem de fresh bir makyaj formuna ulaşmanız çok kolay. Soft görünümden hoşlananların da tercih ettiği bu tonlar, özellikle son zamanlarda gelin makyajlarını daha doğal kılmak adına kullanılmakta.

Temiz cilt

Güzel bir makyajın kendini göstermesinin yolu tabiki de temiz ve bakımlı bir ciltten geçiyor. Tam anlamıyla nemlenmiş bir cilde uygulayacağınız makyaj daha hoş bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak. Taze ve parlak cilt görünümleri özellikle makyajdan biraz daha uzak durmayı sevenler için önemli bir husus. Pembe yanaklar, nemli ve temiz bir cilt…  Aydınlık ve taze bir form için cilt temizliğini üst sıralarda tutmak en önemlisi olsa gerek.

Bingo (renkli saçlar)

Son bir tüyo da saçlardan gelsin o halde. Renkli bir efekte bürünmeye ne dersiniz? Saçlarınıza çarpıcı renkler katmak istiyor ama kalıcı boya kullanmak istemiyorsanız geçici sprey boyaları kullanabilirsiniz. İster tamamını ister perçeminizden bir tutamını neon ya da dikkat çekici koyu renklerle değiştirebilirsiniz. Geçen sezonun modası olan perçemlere yapılan farklı renk uygulamaları fazlasıyla tutulduğundan bu sezon da trendlerde yerini korumakta. (Hürriyet)

 
İbrahim Tatlıses'e tazminat davası!
 
186 uzman Türkiye'ye geri dönüş yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyada viral olan eldivenler seri üretilecek
ABD senatörü Bernie Sanders'ın, Başkan Joe Biden’ın yemin töreninde giydiği ...
Bu yılın trendi: Fiyonk
Dramatik fiyonk trendi birkaç aydır podyumları, koleksiyonları ve Instagram ...
Mehmet Aslantuğ tarzıyla dikkat çekti
Oyuncu Mehmet Aslantuğ, önceki gün Beşiktaş sahilinde objektiflere yansıdı. ...
 
Hadise'den 100 bin TL’lik gardırop
Lüks kombinleriyle sık sık gündeme gelen Hadise, nisan ayında başlayacak ...
Ünlü modacı Pierre Cardin hayatını kaybetti
Ünlü Fransız modacı Pierre Cardin, 98 yaşında hayatını kaybetti.
2021 saç renkleri
Hazır bolca evde zaman geçiriyorken uzun zamandır aklınızdan geçen saç ...
 
The Queen's Gambit'ten akıllarda kalan 7 trend
The Queen's Gambit yılın en konuşulan dizileri arasında yerini alırken ...
İvana Sert'in alışveriş sitili
Modacı İvana Sert, önceki gün Aqua Florya AVM'de objektiflere yansıdı.
Yeni bir aşk yeni bir iş
Dünyaca ünlü yıldız Rihanna, iç çamaşırı markası SavageXFenty için poz verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva