HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2021 Çarşamba - 16:56

Şeyh Şağban'a cinsel istismardan hapis cezası!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yanında yaşayan ailenin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Uşşaki Tarikatı'nın sözde şeyhi Eyüp Fatih Şağban, 'zincirleme şekilde çocuğun istismarı' suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şeyh Şağban a cinsel istismardan hapis cezası!

Şağban’ın mağdur kızın babası ve bir başka müridiyle yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarının çözümleri soruşturma dosyasına girmişti. Görüşmelerde mağdur çocuğun babasıyla konuşan Şağban, olayın örtülmesini istiyordu. Ayrıca Şağban'ın mağdur kızın babasına para teklif edip yaptığı iğrençliği örtbas etmesini istediği de ortaya çıkmıştı. Şağban'ın küçük kızın babasına ''Bir hesap, IBAN ver de bana bir şeyler atayım sana. Sen gönlünü ferah tut. Biz ırz namus düşmanı mıyız? Belki de senin kızına piyango vurmuş oğlum'' dediği belirtilmişti.

Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Uşşaki Tarikatı’nın sözde şeyhi Eyüp Fatih Şağban’ın, Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Eyüp Fatih Şağban duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden katıldı.

Cumhuriyet savcısı açıkladığı mütalaada, sanığın ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan cezalandırılmasını, 'çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise beraatini istedi. Müşteki avukatları ise cumhuriyet savcısının beraate yönelik açıklamasına katılmadıklarını belirterek, sanığın üst hadden cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

SAVUNMASINDA İDDİALARI REDDETTİ

Şağban ise savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek, "Bir önceki duruşmada kızın babasının kızını taciz ettiği ve annesinin buna birkaç kez şahit olduklarını beyan etti tanıklar. Mağdur avukatlarının ise kızımızın yanındayız açıklamasını anlamıyorum. Bu iddia edilen eylemi yapmam için aklımı yitirmiş olmam lazım. Savcının mütalaasını da kabul etmiyorum" dedi.

'BİZE KUMPAS KURDULAR'

Eyüp Fatih Şağban kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek, "Bu ailenin kötü niyetli olduğunu anladığımız için Akyazı’daki eve başka aile aldık. Bu olay 6 ay sonra ortaya çıktı. Bize kumpas kurdular. Şahsımın mağdur edilmesinin adaletine uymayacağını biliyorum. Beraatimi istiyorum. Biz şan ve şeref için yaşayan insanız. Az da olsa bir ceza olursa bu benim idam fermanım olacaktır. Bu tarz iftiraların son mağduru olmamla birlik başka kimsenin başına gelmemesini temenni ediyorum. Bu komplo ortaya çıktığı için bana burası 5 yıldızlı otel gibi geliyor. Biz Sakarya’yı tüm dünyaya tanıtırken bu kumpasa düşürülmek çok kötü" diye kendini savundu.

Söz alan sanık avukatları ise, "Y.A.'nın beyanlarında çok çelişki var. Bu sebeple olayın kumpas olduğu apaçık ortadadır. Biz sanığın beraatiyle beraber tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Diyecek bir şeyi olup olmadığı sorulan Şağban ise beraatini istedi. Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Eyüp Fatih Şağban'ı ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 10 yıl 5 ay, ‘Çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise beraatine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

‘CEZAYI YETERLİ BULMUYORUZ’

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, “Kahraman bir çocuk, cinsel istismarcıya sesini çıkardı. Dedi ki; ‘Bu istismarcı bana nitelikli olarak istismarda bulunmaya çalıştı’ Bu çocuk kahraman bir çocuk. Bugün cinsel istismarcı 10 yıl 5 ay ceza aldı. Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda bu alınan cezayı yeterli bulmuyoruz. Çünkü eylemlerini gerçekleştirmek için çocuğu bir odaya alıp kapıyı kilitlemek suretiyle çocuğa nitelikli olarak cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuklar bize emanettir dediğimiz yerde hangi delikanlı bunu bir çocuğa yapar. Bu hem alçaklık hem de namussuzluktur” dedi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İhbar Sorumlusu Mine Rana Kahramanoğlu ise sanığın aldığı 10 yıl 5 aylık cezayı yeterli bulmadıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

 
Babasına kızıp yaşadıkları evi ateşe verdi
 
İzmir'de operasyon... FETÖ itirafları çorap söküğü gibi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babasına kızıp yaşadıkları evi ateşe verdi
Sarıyer'de madde bağımlısı olduğu iddia edilen Ali Osman Y. babası ile ...
Kumalığı kabul etmeyince vuruldu! Günler sonra acı haber
Diyarbakır’da, 7 çocuk babası kuzeni Aslan Karakaş'ın (37) kumalık talebini ...
İçişleri'nden YKS için muafiyet genelgesi
İçişleri Bakanlığınca hazırlanan genelgeye göre; hafta sonu gerçekleştirilecek ...
 
Müsilajla mücadele için bilim kurulu oluşturuldu
Marmara'yı saran müsilajla mücadeleyi yürütecek Bilim ve Teknik Kurulu ...
Ege Denizi'nde NAVTEX kararı
Türkiye Ege Denizi'nin uluslarası sularında NAVTEX ilan etti. Karar anlaşmaya ...
Üniversiteli Deniz, sokak hayvanları için tasarladı
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Deniz ...
 
Yüksek elektrik faturası uyuşturucuyu yakalattı
İstanbul’da uyuşturucu serası olabilecek adresleri kontrol eden polis, ...
Kadir Şeker'in kurtardığı kadın, uyuşturucuyla yakalandığı sevgilisiyle evlendi
Konya'da Kadir Şeker'in, öldürdüğü Özgür Duran'ın (32) elinden dayak yerken ...
ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS açıklaması
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva