HABERLER>EKONOMİ
25 Kasım 2020 Çarşamba - 15:03

Servisçi esnafından faizsiz kredi talebi!

İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "10 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. 4 bin aracımız çalışmadan garajda yatarken, 400 S plaka ihalesi yapıldı. Ödediğimiz Bağ-Kur primi, SSK priminden daha çok olduğu halde işsizlik yardımından yararlanamıyoruz. Devletimizden destek bekliyoruz, faizsiz kredi talep ediyoruz" dedi.

Servisçi esnafından faizsiz kredi talebi!

EGEDESONSÖZ - İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, pandemiden en çok servisçilerin olumsuz etkilendiğini belirterek, "Sadece İzmir’de değil, ülke genelinde servisçi esnafının eve ekmek götüremez oldu. Yıl sonuna kadar servis taşımacılığı olmayacak. Kara kara düşünüyoruz. Çaresiziz" dedi ve devletten destek talep etti.

ARAÇLARIMIZIN ALTINDA OT BİTMEYE BAŞLADI
İş olmadığı için uzun zamandır park halinde olan araçların altında ot bitmeye başladığını anlatan Bostancı, "Vergimizi yıllık veriyoruz;vergi, sigorta, MTV, Bağ-Kur ve diğer tüm  ödemelerimizi ödüyoruz.  Kredi borçlarımız işliyor ama bu sene doğru dürüst kontak çeviremedik. Bazı meslek gruplarına destekler verilmiş olabilir ama servisçi ve kantinci esnafı 10 aydan beri kesinlikle eve ekmek götüremiyor. Muhtemelen 2020/ 2021 dönemi  bitti ve Eylül 2021'de yeni dönem başlayacak. Tüm sektörlerde sıkıntı var  ama dönem dönem diğer sektörler sıkıntı yaşasa da kısmen çalıştılar ve az da olsa üç beş kazandılar. Ancak okulların Eylül 2021’de açılacağını düşünürsek, 1.5 seneden fazla çalışmamış olan en fazla mağduriyet yaşayan servisçi esnafıdır" dedi.

Bağ-Kur primlerinin, SSK primlerinden daha fazla olmasına rağmen işsizlik maaşından yararlanamadıklarını öne süren Bostancı, şu bilgileri verdi:

SERVİSÇİ ESNAFI OLARAK FAİZSİZ KREDİ TALEP EDİYORUZ
"Üyelerimizin  hak ve menfaatlerini korumak için çalışıyoruz. Hedefimiz ,üyelerimize daha huzurlu, ferah çalışma ortamı, tüketicilere de konforlu, güvenli ve  kaliteli,  servis taşımacılığı hizmeti sunmak. Bu sene tüm vergiler ve sigortalarımızın ötelenmesi lazım. Araç değiştiren her üyem borçlu. Yapılandırma yerinde oldu ancak ödeme sürecinin servisçi esnafına en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini düşünüyorum. Servisçilerin beklentisi, can suyu niteliğinde 20 bin liraya kadar hibe desteği ve minimum 100 bin lira limitli, bir yıl ödemesiz uzun vadeli faizsiz kredilerin verilmesidir. Şimdi birlik beraberlik zamanı. Sesimize kulak versinler, destek olsunlar, biz fedakarlık yapıyoruz, yapmaya da hazırız."

YAŞADIKLARIMIZ YETMİYORMUŞ GİBİ YENİ MASRAFLAR ÇIKIYOR
İçinde bulundukları zor koşullarda bir de kamera ve mesleki yeterlilik belgesi istendiğini hatırlatan Hasan Basri Bostancı, "Üyelerimiz zaten MYP yazan, SCR belgesine sahip. Biz destek beklerken, karşımıza olmadık masraflar çıkartılıyor. Bunlara araç yaşı, rehber personelde yaş ve eğitim durumu, kamera, üç noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü ile birkaç hususun kısaca Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin baştan aşağı tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Korsan taşımacılık yalnız ilimizde değil, Türkiye genelinde en büyük sorun; bunlar, emek hırsızları. çişleri bakanımız Süleyman Soylu imzalı bildirimde belirtildiği gibi ilgili meslek odalarının bulunduğu komisyon bir an önce kurulmalıdır" dedi.

İZMİR'DE YENİ S PLAKAYA İHTİYAÇ YOKTU
Yaşanan zor süreçte S plakası ihalesi çalışmalarının da durumu daha kötüleştirdiğini kaydeden başkan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığımız sıkıntıları aktarmak için Ankara’da Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın başkanlığında bakanlıklara gittik. Bir sonuç elde edemediğimiz gibi, şimdi bir de İzmir’de S plakaya ihtiyaç olduğu gibi çalışmalar yapıldı. 4 bin adet öğrenci taşımacılığı yapan araçlarımız boş dururken, iş bulamazken hangi gerekçeye dayandığını anlayamadığımız S plakası ihalesi önümüze çıktı. Gerçekten ihtiyaç varsa, 4 bin aracımız yatıyor, o ihtiyacı biz karşılayalım, bizi yönlendirin. Bu durumu her platformda anlattık, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ulaşmaya çalıştık. Değerli başkanımızın hak hukuk çerçevesinde bu konuyu tekrar değerlendireceğini umuyorduk, olmadı.  400 adet S plaka ihalesi yapıldı.  İhalede 301 kişi almaya hak kazandı , fakat alan kişi şu an itibari ile 290 civarında. Bu da ihtiyaç iddiasının gerçeği yansıtmadığını gösteriyor. Bu nedenle Oda olarak ihalenin iptal edilmesi için hukuki müracaatımızı yaptık."

 
'Katiller ve mafya babaları rol model olmasın'
 
Bomba düzenekli tuzakta akılalmaz gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Gülseren 25 Kasım 2020 Çarşamba 17:48

Başkanımızın bütün isteklerini destekliyorum faizsiz kredi hibe vede ihalenin iptali de ayrıca piyasadaki corsan araçların piyasadan çektirip işsiz esnaflarımıza iş yolu açılsın selam ve dua ile

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK'ten İzmir’de kadına şiddete tepki!
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş 2'Nolu ...
Borsa İstanbul tarihi zirveyi yeniledi
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,20 değer ...
İzmir'de yasakların ardından AVM'ler boşaldı
İzmir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla alışveriş merkezlerindeki ...
 
İzmirli firma üretti: Hayat kurtaran baza!
40 ton güvenilir taşıma gücüne sahip bir ve iki kişilik olarak üretilen ...
Hazine 5,6 milyar lira borçlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği 2 tahvil ihalesinde ...
Bakanlıktan 3 bankaya tahvil ihracı yetkisi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, dolar cinsinden 2031 vadeli tahvil ihracı ...
 
Ankara'dan Çiğli sahili için önemli karar!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Çiğli ilçesine sınırları içerisinde ...
Ünlü iş insanı Akça'nın korona testi pozitif!
Menderes Tekstil’in kurucusu ve Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza ...
BDDK kaldırıldığını duyurdu: Aktif rasyosu nedir?
BDDK aktif rasyosu hesaplamasını kaldırma kararı aldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva