HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2022 Cuma - 18:01

Serter, Soyer'in sitemine destek verdi: Takıya gidemedik!

Geçtiğimiz günlerde İzmirli oda başkanları, AK Parti Milletvekili ve İzmir Valisi tarafından Ankara’ya gerçekleştirilen ve ardından İzmir siyasetinde gündem oluşturan ziyaret hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Serter, yaşananların sorumlusu olarak Bakanlık ve Valiliği işaret ederek “Ev sahibi; Ankara’daki Bakan, ve İzmir’in temsilcisi Vali Bey... Onlar üstlendi ve o yüzden onlar sorumludur. Diğerleri neden sorumlu olsun? Onlarda davetli. Tıpkı düğün davetiyesi gibi. Davetiye gelmiş gitmiş. Bize davetiye gelmedi. Takıya gidemedik” dedi.

Serter, Soyer in sitemine destek verdi: Takıya gidemedik!

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Ticaret Odası(İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ve Meclis Üyesi Erol Diren; Ankara'ya giderek Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u ziyaret etmişti.

Gerçekleştirilen bu ziyaret sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekillerinin davet edilmemesi tepki çekmişti. Başkan Soyer’de bu ziyarete yönelik meclis toplantısında yaptığı konuşmasında “Geçen hafta odalarımızın başkanları ve AK Partinin milletvekilleri Ankara’ya çıkarma yaptılar. Basında böyle yer aldı... İzmir’in sorunlarını bakanlıklar nezdinde dile getirdiler. Bu güzel bir şey. Oraya İzmir Valimizi de götürmüşler. Gönül isterdi ki arkadaşlar lojistik alanını ve OSB’leri konuşuyoruz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı neden yok desin... Ya da bakanlıkların 'Bu kentin belediye başkanı neden yok' demesini beklerdim. Bu hoş olmadı” sözlerini kullanarak sitemini dile getirmişti.

Yapılan Ankara çıkarmasına ilişkin SonSöz TV’de açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, toplantı hakkında bilgilerinin olmadığını vurgulayarak davet almamış olmalarını ilgi çekici benzetmeler yaparak eleştirdi.

‘BEN YAPTIM, OLDU’ ARKA KAPI POLİTİKASIYLA OLMAZ
Buna benzer bir durumu 2 yıl kadar önce Çeşme projeleri görüşmelerinde de yaşadıklarını belirten Serter, “İzmir’i ilgilendiren konular olduğu müddetçe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, CHP İzmir Milletvekillerinin veya ilçeyle ilgili bir konuysa da o İlçe Belediye Başkanı’nın o toplantıda olması gerekir. Biz bu ayrışmayı 2 yıl önce başlayan Çeşme projelerinde çok yaşadık. Ankara’da toplandılar sonra ben Turizm Bakanı’na dedim ki; İzmir’le ilgili toplantı yapıyorsunuz, bizim haberimiz yok. ‘Ben yaptım, oldu’ arka kapı politikasıyla olmaz. Kapın açık olacak. Bir ay sonra davet çıkarttı. Ben gidemedim, birkaç vekil arkadaşımız gitti. Ama bu iş zorlamayla olmaz. Bu işin prosedürü bu değil” şeklinde konuştu.

İZMİR’LE İLGİLİ BAŞKA HESAPLARINIZ MI VAR?
Bu daveti düzenleyenlerin Bakanlık ve Valilik olduğunu belirterek onları sorumlu tuttuğunu aktaran Serter, “Orada herkes var da İzmir CHP Milletvekilleri, Büyükşehir’in Başkanı yoksa sorgularız. Toplantının içeriği neydi? Sakladığınız nedir? İzmir’le ilgili başka hesaplarınız mı var? diye sorarız. Bunu eğer ev sahibiyseler EBSO Başkanı Ender Bey, İZTO Başkanı Mahmut Bey’e de soruyorum. Ama adım gibi biliyorum ki o toplantıya gittiklerinde onlar da Büyükşehir’in Başkanı ve CHP İzmir Milletvekilleri neden yok? diye sormuşlardır. Bunların sorumlusu Bakanlık ve Valilik’tir. Ev sahibi; Ankara’daki Bakan, ve İzmir’in temsilcisi Vali Bey... Onlar üstlendi ve o yüzden onlar sorumludur. Diğerleri neden sorumlu olsun? Onlarda davetli. Tıpkı düğün davetiyesi gibi. Davetiye gelmiş gitmiş. Bize davetiye gelmedi. Takıya gidemedik. İşin içinde ne var merak ediyorum. Bunu ortaya çıkartacağız. Baktığınızda biz dışlanmadık, bu onların aciziyeti... Konuyu bile bilmiyoruz. Belki AK Parti olarak kendi içlerinde bir hesap var. AK Parti’nin zihniyeti, politikası çok farklılaştı. Böyle anlayışla devlet idare ediliyorsa bende de soru işaretleri oluşuyor” dedi.

 
Altay'da Çağdaş Atan ile anlaşma sağlanamadı
 
Müstakil evde çıkan yangında bir kat kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona tedavisi görüyordu... Açıklama geldi!
Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören Saadet Partisi Genel ...
CHP EYT'liler için sokağa indi… Yücel: Türkiye'nin kaybedecek günü yok!
Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde EYT'liler için sokağa çıktı. İzmir'de ...
CHP'li Serter, Emniyet’e yer önerdi... Vali'ye ne dedi?
Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ...
 
CHP'li Beko Rıza Sarraf dosyasını açtı: Bakanların listesi elinde!
Ziyaretlerinde karşılaştığı muhtarlık ofislerindeki yüzlerce icralık dosyayı ...
Gelecek Partili Özdağ hakkında soruşturma
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında, YSK üyeleri ...
Ösen'den 'yerel iktidar' çıkışı: Muhalefete uygun değiliz!
Basın mensupları ile bir araya gelen DEVA Partisi İzmir'de İl Başkanı ...
 
İYİ Parti'den 'teröristle fotoğraf' kararı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'li Semra Güzel hakkında düzenlenen ...
CHP'li KIlıç'tan 'Urla' çıkışı: Bakanlık İzmir'i düşünüyorsa...
Urla'da arkeolojik SİT alanında açılmak istenen taş ocağını meclis gündemine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrailli mevkidaşına taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva