HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2016 Cumartesi - 14:39

Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor

CHP İzmir Milletvekili, “Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak isteyenlerin alacağın sonuç büyük bir hüsran olacaktır” dedi.

Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, terör olaylarının arttığı, topluma yönelik baskının şiddetinin çoğaldığı bir ortamdan geçildiğini ve bunun tek bir amaca yönelik yapıldığını belirterek, “Bu ülkeyi Başkanlık sistemine götürmek için kısa bir süre önce 'Parlamento bitmiştir. Meclis miadını doldurmuştur' diyen anlayışın tehditlerine asla boyun eğmeyeceğiz ve bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz. Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak isteyenlerin alacağın sonuç büyük bir hüsran olacaktır” dedi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulu'nda konuşan Atila Sertel, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Ülkenin gidişatı ve moral olarak dibe vurduğumuz bir dönemden geçildiğine dikkati çeken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle konuştu:

“SONU HÜSRAN OLACAK”
“Bugünler ağır ve yaşanması güç bir ortamda toplumsal olarak da moral olarak da dibe vurduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Acılarımız büyük. Her geçen gün alışılagelmiş ve alışacağımızı sandıkları ölümlerle birlikte yaşıyoruz. Önce Suruç, sonra Ankara, sonra Sultanahmet'te patlama oldu ancak toplum olarak gerekli duyarlılığı ve tepkiyi gösteremedik. Şimdi de Meclis'in 200 metre ötesinde büyük bir patlama oldu ve yine şehitler verdik. Bu patlamaların sonucunda bizim ülkemizin getirilmek istendiği bir nokta var. O da Türkiye'de demokrasinin tamamen ortadan kaldırılmak istendiğidir. Toplum şiddet ve baskıyla yıldırılarak istenilen sistemin adım adım oturtulmak istendiği bir dönemi yaşıyoruz. Ve ne yazıkki bu konuda gerekli tepkiyi gösterebilen bir topluluk değiliz. Aymaz olduk. Gerekli mücadeleyi yapamaz olduk. Biri çıkıyor diyor ki; ya Başkanlık sistemini kabul edeceksiniz ya da öleceksiniz. Bizimle hiç ilgisi olmayan Ortadoğu bataklığına ülkemiz sürüklenmek isteniyor. Ama toplum gerekli tepkiyi veremiyor. Bu ülkeyi Başkanlık sistemine götürmek için kısa bir süre önce 'Parlamento bitmiştir. Meclis miadını doldurmuştur' diyen anlayışın tehditlerine asla boyun eğmeyeceğiz ve bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz. Türkiye'de laik sistemi ve demokrasiyi kaldırmak isteyenlerin alacağın sonuç büyük bir hüsran olacaktır. Bundan eminiz. Bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz.”

“BELEDİYELERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLAR”
Verilecek mücadelede odalara ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü vurgulayan Sertel, yerel yönetimlerin oda ve derneklerden daha fazla yararlanması gerektiğine dikkat çekti. Sertel, “Odalar çok önemli görevler görüyor. Yerel yönetimler odalarımızın fikirlerine, önerilerine kulak vermelidir ve odaların önerileri doğrultusunda kentlerin gelişimine katkı koymalıdır. Çünkü odalar ücret almaksızın yerel yönetimlerin gönüllü danışmanlarıdır. Yerel yönetimlerin en büyük yardımcılarıdır. Uyarılara kulak asılırsa, eğer projeler odaların da görüşü alınarak birlikte hazırlanır ve hayata geçirilirse o projelerin sonunda hata payı sıfırlara gelir. Ücretsiz danışmanlık yapan odalara niçin kulak verilmez onu da anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.

 
Artvin’de OHAL: Kente giriş yasak!
 
İngiltere AB kararını 23 Haziran’da verecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 20 Şubat 2016 Cumartesi 23:38

Türkiye'de fazla demokrasi ve özgürlük var terör bak sen her şeyi söylüyorsun içiyorsun bağırıp anırıyorsun Tayyip e Akpartiye çamur atıp konuşuyorsun medyalar basın yazıp çiziyor atıp tutuyor Demekli Daha Ileti demokrasi özgürlük var insanlar kuduruyor özgürlükler kanunlar çerçevesinde olmalıdır

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'deki kurultay davasında sürpriz gelişme
MHP’deki muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın ...
CHP’de 2 ilçedeki düğümü o isimler çözecek!
Çiğli’de meclis üyelerinin disipline sevki, Karabağlar’da da İlçe Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Sayın Gül aynı kaygıları paylaşıyor
Kılıçdaroğlu, Gül'ün dün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamayla ilgili ...
 
Bahçeli’den MHP Denizli’ye tele-atama!
Bahçeli, son iki seçimde milletvekili adayı olan Cafer Birtürk'ü telefonla ...
Altıok anlattı: CHP Vali Toprak’tan ne talep etti?
Hafta arasında Vali Toprak’la bir araya gelen CHP heyetinde yer alan Genel ...
Mezarlık tartışması büyüyor: CHP’den Defterdarlığa sert yanıt
Başkan Kocaoğlu’nun tahsis çıkışına yazılı bir açıklamayla yanıt vererek ...
 
Erdoğan-Obama zirvesinden çarpıcı detaylar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Ankara ile Washington arasındaki ...
Ve Karataş sessizliğini bozdu: Eleştirilere yanıt ve BMC çıkışı!
MHP İl Başkanı 1 Kasım genel seçimlerinin ardından sessizliğe büründüğü ...
Erdoğan ile Obama'dan 1 saat 20 dakikalık tele-zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva