HABERLER>SAĞLIK
5 Ocak 2015 Pazartesi - 13:15

Sendikadan sağlıkta dönüşüm atamalarına sert tepki

Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirdiği Kamu Hastane Birlikleri’nde görev yapacak isimler yeni yıl ile birlikte olurken atama kararlarına tepki geldi. TSS İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, kararın arkasında hükümetin devlet hastanelerini özelleştirme çabası olduğunu ifade etti. Doğruyol, “İşi bilen, işin ehli değil, siyaseten desteği olanlar koltuklarında kalmıştır” dedi.

Sendikadan sağlıkta dönüşüm atamalarına sert tepki

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ –  Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hükümet, Kamu Hastane Birlikleri(KHB)’nde görev yapacak isimlerin atamalarını yaptı. Atama kararının ardından ilk iş gününde hastanelerde yönetici belirsizliği başladı. Kuzey ve Güney olarak iki genel sekreterlik çatısı altında birleştirilen hastanelerdeki yönetici atamalarına tepki Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen İzmir 1’nolu Şube’den tepki geldi.

İŞİ BİLEN DEĞİL TORPİLİ OLAN YÖNETİCİ OLDU
Atama kararları sonrası İzmir ile birlikte tüm Türkiye’de görevin başlaması gerektiği 5 Ocak tarihinde hastanelerde belirsizliğin olduğunu ifade eden TSS İzmir 1’nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, atamaları siyasi olarak nitelendirdi. Hiçbir dönemde hastanelerin bu kadar siyasallaşmadığını söyleyen Doğruyol, Kamu Hastane Birliklerinde idarecilerin sözleşmeli olmasıyla birlikte siyaset ön plana çıkmış, işi bilen, işin ehli olan değil, siyaseten desteği olan idareciler koltuklarında kalmaktadırlar. Oysa ki, Devlet Hastaneleri Devletin olmazsa olmazlarıdır. Devlet Hastanelerinde hedef vatandaşımıza en iyi sağlık hizmeti sunmaktır. KHB ile hastanelerimizdeki idarecilerimiz sağlık hizmeti vermekten ziyade koltuğumda nasıl oturabilirim hesabı yapmaktadır. Siyasetin öne çıktığı idareci sözleşmelerinde, işi bilen işin ehli olanlar değil, AKP iktidarından torpil bulanlar sözleşme imzalamaktadır” dedi.

AMAÇ DEVLET HASTANELERİNİ ÖZELLEŞTİRMEK Mİ?
Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesinin arkasında Devlet Hastanelerini özelleştirme çabasının olduğunu ifade eden Doğruyol, “Yaklaşık 3 aydır torpil bulma arayışında olan idarecilerimiz  üç aylık zamanlarını boşa harcamışlardır, buna rağmen pek çok hastane idarecisi değişmiş, bu gün itibarıyla pek çok hastanenin idarecisi görevi başında olması gerekirken halen belirsizliğini korumaktadır. KHB sistemiyle hastaneler, ticaret mantığıyla yönetilmeye başlamış, para kazanma yolları aranmaktadır. Ölüm döşeğindeki hastalar evlerinden alınarak palyatif servislere yatırılmaktadır. Sayın Sağlık Bakanım eğer hedefimiz Devlet Hastanelerini hizmet veremez duruma getirip özelleştirmekse, doğru yoldasınız devam ediniz. Ancak biz T.C. Devletinin sosyal devlet olduğunu bir kez daha vurguluyor. Anayasamıza göre Eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin devlet tarafından, devlet eliyle verilmesi gerektiğini bir kez daha ikaz ediyoruz. Kamu Kurum ve Kuruluşları hiçbir iktidar döneminde bu kadar siyasileşmedi, eşe dosta bu kadar peşkeş çekilmedi. Hiçbir kriter olmadan idareci atamaları sözleşmeleri yapılmadı. Hiçbir iktidar döneminde, İnsanlar bu kadar ötekileştirilmedi” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar 5 Ocak 2015 Pazartesi 23:20

Güney hastaneler birliği , halk sağlığı,kuzeyde mehmet özkan,mustafa bircan daha ne istyrsn .ak parti iktidar müdürler mhp li .tepkiyi azaltma manevraları

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk havalarda nasıl beslenmeli?
Soğuk hava özellikle Ege ve Marmara'yı etkisi altına alırken, beslenme ...
Gelir adaletsizliği boşanan ailelerin çocuklarını da vuruyor
Düşük gelire sahip ailelerin çocuklarının gelir seviyesi yüksek ailelerin ...
Sağlığı tehdit eden en kirli 10 eşya!
GIDA mühendisleri, veterinerler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ...
 
Aile hekimlerinden 'cumartesi' protestosu
Aile sağlığı merkezlerinin cumartesi günü de hizmet vermesine yönelik ...
Sezaryen astım yatkınlığını artırıyor
Normal doğumun, annedeki faydalı mikropların bebeğin vücuduna yerleşmesini ...
Sağlıkta bomba atama: AK Parti’de ‘istenmeyen adam’ İzmir’e dönüyor!
İzmir’de uzun yıllar il sağlık müdürlüğü yaptıktan sonra sağlıkta dönüşüm ...
 
Salça ve zeytine tuz ayarı
Salça ve sofralık zeytinde tuz oranlarının azaltılması ile meyve sularına ...
Sağlıkta flaş atama: Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri belli oldu
Kuzey Bölgesi Genel Sekreterliği için ise Prof. Dr. Osman Nuri Dilek’in ...
Yılbaşı gecesi kabusa dönüşmesin!
Yılbaşı sofrasının cazibesine karşı koyamayarak aşırı yiyip içmenin faturası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva