HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2014 Salı - 13:03

Selvitopu’ndan bütçe açıklaması: Hayalci değil…

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 2015 yılının belediye açısından “derlenme ve toparlanma” yılı olacağına dikkat çekerek ancak bunu gerçekleştirirken hizmetlere ve yatırımlara da devam edeceklerini söyledi. 2015 yılı bütçesine de değinen Başkan Selvitopu hayalci değil gerçekçi bütçe yaptıklarını belirterek “Gönül isterdi ki daha fazla proje koyup yatırım yapalım. Ancak hayalci değiliz ve bütçeye göre hareket etmek zorundayız” dedi.

Selvitopu’ndan bütçe açıklaması: Hayalci değil…

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 2015 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Selvitopu önümüzdeki yılın yol haritasına ilişkin yaptığı açıklamada bütçede hayalci değil, gerçekçi davrandıklarını söyledi. Bütçenin el verdiği ölçüde Karabağlar’a hizmet etmeyi ve yatırımları da buna göre gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirten Muhittin Selvitopu şöyle konuştu:
 
“Her zaman gerçekçi davranılmasından yanayım. Stratejik plan nasıl gerçekçi ise, bütçemiz de öyledir. Bunu 2015 yılındaki performansımızda da göreceğiz. Yıllardır belediyede çalışıyorum. Ama hayalci değilim. Hayal kuranların da bu ülkeye ne tür maliyetler getirdiğini biliyorum. Gönlümüz ister ki, daha fazla projeler koyalım. Ama hayalci değiliz. Gerçeklere göre harekete etmek, bütçemize göre adım atmak zorundayız. 2015 yılında Karabağlar bu dönüşümün işaretlerini verecek. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Söylediğimiz işlere başlanacaktır. Karabağlar Belediyesi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ayrı bir kuruluş olarak görmüyoruz. Önemli olan hizmetlerin gerçekleşmesidir. Önemli olan, yapamayacaklarını da bu ilçede gerçekleştirmektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planında ilçemizde yapılacak projeler yer alıyor.”

DAYATMACI ANLAYIŞLA ÇALIŞMAYACAĞIZ
Bütçenin yasal yükümlülük olduğunu ve hayalciliğe yer vermediğinin altını bir kez daha çizen Selvitopu, “Bir çok harç ve vergi geçen yılki bütçede de vardı. Bunlardan çok fazla bir beklentimizi yoktur. İmar planlarını aleni hale getirmeyi hedefliyoruz. İmar palanlarını yapacağız, Bu yıl çalışmalar başladı. Çoğu bütçe gerektiren konular değil. Çok büyük maliyet getirmez. Belediyemiz bunun altından rahatça kalkabilir. Karabağlar plansız gelişen bir ilçemiz. Hedefimiz planla ilgili tüm sorunları çözmek. Dayatmacı anlayışla çalışan bir kurum olmayacağız. Bütçe açığını para cezaları ile kapatma niyetimiz yok. Bu devlet bütçesinde de vardır. Bazı denetimleri yapmak zorundasınız. Ülke ya da kent çıkarına aykırı durumlarla ilgili tedbiri almak zorundasınız” dedi.

BURASI SALTANAT YERİ DEĞİL, HİZMET MAKAMI
Karabağlar Belediyesi’nin şirketi KARBEL A.Ş’ye ilişkin de bilgiler veren Başkan Selvitopu şirketin Ağustos ayı sonu itibariyle hiçbir vergi borcunun kalmadığını söyledi. Belediye araçlarının kiralanması yönündeki eleştirilere de yanıt veren Selvitopu, “KARBEL’in borçlarını kapatır duruma geldik. Ağustos 2015 itibariyle şirketin vergi ve SSK borcu bulunmamaktadır. Altı aylık süreçte borçlanmadan gerçekleştirmediğimiz bir olaydır bu.Bir başka deyişle kredi çekmeden bunu yaptık. Araç kiralama rakamları içerisinde araç şoförü ve akaryakıt giderleri de var. Alım yaparsanız çok daha fazlasını ödemek zorunda kalırsınız. Kiralama yoluna gitmek kurum açısından daha karlıdır. Burası daha fazla araç kiralanacak saltanat yeri değil. Burası bir hizmet makamı. Yeri geldiğinde kuruşun da hesabını yapmamız gerekiyor. Belediyemizin ekonomik sıkıntıları var. ‘Borcumuz var, hiçbir iş yapmayacağız’ anlayışında da değiliz. İş de yapacağız. Rutin işlerimizi zaten aksatmayacağız. Ama yatırıma dönük de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

İŞÇİ HAKLARINI SAVUNUYORUZ
Başkan Selvitopu son olarak belediyenin yaşadığı ekonomik zorlukların hedefleri önünde engel olmadığının altını çizerek, “Verdiğimiz maaştan fazlasını devlete vergi olarak ödüyoruz. KARBEL şirketi toplamda 2 milyon 300 bin TL maaş, 2 milyon 700 bin TL da vergi ödüyor. Biz işçi haklarını savunan taraftayız. Toplu sözleşmelerin getirdiği yükleri biliyoruz. Gerçekleri hem devlet olarak, hem de muhalefet olarak çözmemiz gerekir. Eksiklerimiz olabilir. Bunlar ekonomik durumumuzdan kaynaklanıyor olabilir. Ama yerimizde durmayacağız. Karabağlar’ın daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘demokrasi’ bayramı!
Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olan 12 Yıldız Şehri’ne ...
Kemalpaşa’da anında çözüm dönemi!
Kemalpaşa Belediyesi'nde vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışmalarını ...
Büyükşehir’e en renkli ziyaret
10. Balkanlılar Halk Dansları Festivali için İzmir’e gelen konuk ülkelerin ...
 
Urla’da balıkçı barınakları için yıkım kararı
Urla Belediyesi Çeşmealtı’nda bulunan balıkçı barınağı için yıkım kararı ...
Havayı en az kirleten köy turizme hazırlanıyor
Urla Rotary Kulübü, Dünya’da ikinci, Türkiye’de birinci karbon ayak izi ...
Menderes Kent Expo Fuarı’nda
Menderes Belediyesi 16-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek KENT EXPO -Şehircilik ...
 
İzmir’e büyük tarihi onur
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata ...
Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Fuarlar, teleferik ve o yangın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, ...
Flaş! ‘TOKİ Çeşme’ye bakanlık vizesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva