HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2014 Perşembe - 12:38

Selçuk'un prestij projesine Başkanlı açılış

Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Selçuk ve bölgenin dünyaya açılacak olan ticaret kapısı özelliğini taşıyan DeppoEfes İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımı ile 15 Mart Cumartesi günü Saat 11.00’de açılacak.

Selçuk un prestij projesine Başkanlı açılış

İZMİR - Soğuk hava depoları, ofisler ve diğer hizmet alanlarını kapsayan büyük kompleks, ticaret üssü olacak ve çiftçilerin yüzünü güldürecek olan DeppoEfes, Selçuk’un ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak. Selçuk’a istihdam, ekonomik güç ve prestij kazandıracağını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, tesisin açılışına hazırlandıklarını ve bu büyük projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Ülgür, “Tarımda çok önemli bir ürün çeşitliliğimiz var ve coğrafi konumu nedeniyle Selçuk’un bu projeyi çok önceden hak ettiğini düşünüyorum. 20 milyon liralık bu büyük yatırımlı projeyi tamamlamak bizim için gurur verici . Amacımız bölgenin tarım ürünlerinin katma değerini arttırmak , piyasanın bozuk olduğu dönemlerde çiftçimizi korumak zarar görmesini engellemek, ticaret üssü yaratmak, tarım tekniklerini geliştirmek ve dünyaya açılan bir ticaret kapısı yaratmaktı. Tüm bu amaçlar  için çıktığımız bu yolda çalışmalarımızı tamamladık. Ege’nin en büyük Meyve sebze işleme ve soğuk hava tesisi tarımda ticaret üssü olacak” dedi.
 


DEPPOEFES HER GEÇEN GÜN BÜYÜYECEK
Tarımsal sanayi alanı içerisinde yer alan  Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi’nde inşaatlar tamamlandı. Önümüzdeki aylarda makine donanımını da tamamlayacak olan Selçuk Belediyesi Meyve Sebze Paketleme Tesisi sayesinde ürünler  sayılabilir ve izlenebilir şekilde  uluslararası pazara sunulacak. Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi için 2 milyon 600 bin liralık kamulaştırma yapıldığını,  92 bin 200 lira  proje bedeli olan çalışmanın 1. etap ihale bedeli 5 milyon 277 bin lira, 2. etap ihale bedeli 7 milyon 859 bin lira olduğunu dile getiren Başkan Ülgür, “Meyve İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi’nin ilk etap inşaat ihalesi Eylül 2012’de yapıldı ve Kasım 2012’de inşaatına başlandı. İkinci etap makine tesisat ve çevre düzenleme ihalesi ise Nisan 2013’te yapıldı ve Haziran 2013’te uygulamaya başlandı. Yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen tesisin yapımına İzmir Büyükşehir Belediyesi de 9 milyon 195 bin 200 TL’lik katkı sundu. Önümüzdeki günlerde  açılışı yapılacak tesisin makine teçhizat yatırımlarını da tamamladıktan sonra Temmuz 2014’ten itibaren dünya pazarına açılmayı sağlayacak gümrük sahaları gibi yeni yatırımlarla alan büyümeye devam edecek” dedi.
 


TESİSLE İLGİLİ RAKAMLAR
40 bin metrekare alan üzerine kurulan DeppoEfes’in, 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı 14 bin 600 metre kare inşaat alanı, 5 bin 540 metre kare depo alanı bulunuyor. 1600 metrekare idari alan, 3 bin 600 metre kare meyve sebze işleme holü, 4 ü sarartma özellikli 25 soğuk odasına sahip tesiste, 15’i ana 12’si sekretaryadan oluşan 27 ofis yapıldı. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan Ege’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Türkiye’nin örnek entegre tesisi olacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asasas 13 Mart 2014 Perşembe 14:12

süper bir tesis.elinize sağlık.teşekkür ediyorum bir selçuklu olarak böyle projelere selçuğun ihtiyacı var.daha çok hizmet daha çok proje selçuğu kalkındırıp tarım ve turizm alanında dünya markası yapalım

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'lı kadınlar 'kanaviçeli oyun'la göz doldurdu
Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanan kadınlar 8 Mart ...
CHP'li belediyeden camilere 'ince' hediye
Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki tüm camilere halı temizleme makinası armağan etti.
Başkan Egeli işkadınlarıyla buluştu: Siyaset koltuk için yapılmaz
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) yönetimini ziyaret eden İzmir Büyükşehir ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde son oturum: Helalleştiler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi ...
Valilikte ‘paylaşım’ zirvesi: Kocaoğlu ‘şimdilik memnun!’
Yerel seçimler ile birlikte kapatılacak olan İl Özel İdaresi ve beldelerin ...
Çamkule de modern pazaryerine kavuştu
Bornova Belediyesi'nin inşaatına Merkez ve Evka-3 Pazaryerleri ile eş ...
 
Selçuk'u karıştıran karar: Gurur fotoğrafı kaldırıldı!
Selçuk halkının Anıtkabir önünde çekilmiş fotoğrafından oluşan dev pankart, ...
Güzelbahçe'den asfalt atağı
Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin çeşitli mahallelerindeki kavşak, cadde ...
Başkan Çalkaya ‘Eğitime desteğe devam’ dedi
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki Okulların aile birliği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva