HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 08:41

Selçuk'ta şeftali bayramı

Belevi mahallesi tarihin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Şeftalinin emek ve sabırla topraktan dala uzanan yolculuğuna, çeşitleri ve tatlarına adanan şenlik çevre il ve ilçelerden büyük ilgi gördü.

Selçuk ta şeftali bayramı

Şenliğe; Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li ve AK Partili Meclis Üyeleri ile Selçuk, Belevi ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEFTALİ İÇİN PEDAL BASTILAR
Selçuk Efes günlerce şen şeftali şenliği heyecanını yaşadı. Çiçeklerinin açışı baharı müjdeleyen, çeşitleriyle damakta tat bırakan, Selçuk Efes'in tarımdaki yüz akı meyvelerinden şeftaliye adanan şenlik gün boyu çeşitli etkinliklerle sürdü. 

Selçuk’taki birçok bisiklet gruplarını da bir araya getiren Şen Şeftali Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Belevi şeftali şenliği, 200 bisikletçinin katıldığı ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz CeritoğluSengel’in Belediye Hizmet binası önünden start vererek "Şeftaliyle Pedalla" adlı bisiklet turu ile başladı. Başkan Sengel’in de katıldığı bisikletçiler,  Belevi girişinde alkışlarla karşılandılar.

KADINLARLA HASAT YAPTI
Bloggerların da ilgi gösterdiği şenlikte Belevi girişindeki şeftali bahçelerinde köylü kadınlarla birlikte hasat gerçekleştirildi. Üretici kadınlarla hasat tarlasına giden Selçuk Belediye Başkanı Filiz CeritoğluSengel ve beraberindeki Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li Meclis üyeleri kadınlarla birlikte şeftali topladı.

Hasadın ardından Seferihisar belediye bandosunun eşlik ettiği şenlik korteji rennkli görüntülerle Belevi sokaklarını şenlendi. Başkan Sengel, katılımcılarla birlikte stantları dolaştı. Halk oyunu ve dans gösterilerinin ardından Şen Şeftali Şenliği kapsamında düzenlenen “En İyi Şeftali Yarışması ve En İyi Şeftalili Yemek ve Tatlı” yarışması finalistleri yarışma heyecanını yaşadı. Yarışmalarda dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinden aldı.

ÜRETENİ KORUMAK GÖREVİMİZ
Şeftali Şenliğinde konuşan ve konuşmasında; seçimden önce Belevi Cumhuriyet meydanında tüm Belevili halka söz verdiği gibi Belevi’ye yakışan bir şenlik düzenlemenin gururunu yaşadıklarına vurgu yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz CeritoğluSengel, “Tüketimin fazla olduğu, tarım politikalarının günden güne aşağıya indiği bir ortamda bir şeyleri üretenleri ve üretimi korumak istiyoruz. Üreticiye can suyu olmak istiyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin böyle bir etkisi vardır.” Dedi.

“Yerel yönetimlerin mevcut olabilecek bilgi birikimini tarıma kanalize ederse; tarım ve kırsalda bir kalkınma gerçekleşir” diyen Başkan Sengel; “Ne mutlu bize ki; İzmir gibi bir yerde yaşıyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden şimdi Tunç Başkan devraldı. Çünkü yerinde kalkınma en önemli esas. Çünkü bir yeri yerinden yönetmek ve kalkınmayı yerelden sağlamak bizim gibi bu mevkide bulunan insanlar için bir yükümlülüktür” dedi.

‘ÇİFTÇİMİZ GURURUMUZDUR’
Selçuk’un Artemis’in bereketli elinin değdiği bir meyve cenneti olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Bu bereketli topraklara sahip çıkan çiftçimiz var. O çiftçi grubumuz iyi ve doğru tarımın nasıl yapıldığını öğrenmemiş olsaydı; şu anda bu şenliği yaparken bu kadar gururlu olamazdık. Emeği geçen bütün çiftçilerimize, arazi sahiplerimize, sabahın erken saatlerinde şeftali toplamaya gidenlerin emeklerine sağlık. Sizler iyi ki varsınız. Biz sizin daha iyi ve verimli tarım yapması için katkı koyacağız” dedi.

Öncelikle Selçuk Belediyesi’nin  daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımın ve çiftçinin arkasında olduğunun altını çizen Başkan Sengel, konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarımdır” sözleriyle noktaladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı konuşmada kurtuluş savaşı sürecinden cumhuriyetin kuruluşuna kadar ekonomik gelişmede tarımın önemine değinerek; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarıma verdiği örneklerle anlattı. Bugün bazı ekonomik politikalar sonucunda çiftçilerin yoksullukla mücadele etmek zorunda olduğunun altını çizen Sarıbal; “Yeni dünyanın üç önemli sektörü var. Onlar da enerji, su ve gıdadır.  Tarımda kalkınmanın yerelden başlayıp genele yayılacağının altını çizen Sarıbal; Selçuk’un şeftalinin yanı sıra daha birçok meyve çeşidi yönünden de zengin olduğuna vurgu yaptı.

Belevi Şen Şeftali Şenliği Tolga Çandar Konseriyle sona erdi.

 
Kırkpınar başpehlivanlığını Ali Gürbüz kazandı
 
Turgutlu'da pompalı tüfekli saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 8 Temmuz 2019 Pazartesi 12:56

Her alanda ÜRETİM desteklenmelidir. Küresel sermaye ve kapitalizmin ekmeğine yağ sürmek olan TÜKETİM alışkanlığından kurtulmamız şart.Biz insanlar tüketen canavarlara dönüştük. Yan gelip yatayım ve sürekli tüketeyim... Tüm dünyada ki bu tüketim çılgınlığına bir dur denmez ise, sonumuzun hiçte iyi olamayacağı kesin.

Yorumu oyla      5      5  
ayşe 8 Temmuz 2019 Pazartesi 09:44

Deniz Yücel neden katılmamış? Çok ayıp!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler sordu, Soyer yanıtladı: İzmir'in enerji hedefini açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim değişikliğine karşı ...
Urla Belediyesi ve KalDer'den Ege'de bir ilk 
Urla Belediyesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi arasında ...
Karabağlar’da yaz spor okulları dolu dolu geçiyor
Karabağlar Belediyesi, çocukların yaz tatillerini daha verimli kullanmalarını ...
 
Narlıdere’nin sokaklarına ‘kadın eli’ değdi
Cadde ve sokakların temizliğine önem veren Narlıdere Belediyesi, kadın ...
Balçovalı çocuklara rüya gibi tatil
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
Bornova'da yaz kurslarına yoğun ilgi
Bornova Belediyesi'nin yıl boyunca pek çok branşta ve yaş grubunda verdiği ...
 
Başkan Tugay'dan Eskişehir çıkarması
Tugay, Eskişehir’i dünya kenti haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Urla'da plaj işgaline geçit yok!
Urla Özbek mahallesinde, bir kamp firmasının plajın girişini kapatarak ...
Ödemiş'te şampiyonlar ödüllerini aldı
Ödemiş Belediyesi spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen 37. Sokak Basketbol ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva