HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2017 Pazartesi - 11:34

Selçuk Barutçu'da buluştu: Büyük Yörük şöleni

Selçuk'ta düzenlenen Yörük Etkinliği büyük ilgi gördü. Keşkek kazanlarının kaynadığı, TRT İzmir Radyosu Sanatçılarının birbirinden güzel türküler söylediği etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.

Selçuk Barutçu da buluştu: Büyük Yörük şöleni

Barutçu Mahallesi’nde düzenlenen Yörük Etkinliği, köyde yaşayanların yanı sıra çevre ilçe ve köylerden gelen Yörükleri de buluşturdu. Keşkek kazanlarının kaynadığı, TRT İzmir Radyosu Sanatçılarının birbirinden güzel türküler söylediği etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe katılanlar arasında Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı üyeleri, belediye meclis üyeleriyle birlikte  TRT İzmir Radyosu Müdürü Mustafa Büyükışık da vardı.



“Yörükleri gönülden kutluyorum”
Selçuk Belediyesi katkılarıyla 26 Mart Pazar günü gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Bakıcı, Yörüklerin Anadolu tarihinin, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunun altını çizerek; “ Gittikçe büyüyen, gelişen bir organizasyonla bir şenliği gerçekleştiriyoruz. Burada emeği geçen birçok kişi var. Bunların başında, bu şenliği organize etmede büyük katkı koyan Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’na teşekkür ediyorum. TRT İzmir Radyosu Müdürü Mustafa Büyükışık’a, TRT Sanatçılarına,  saz ekibine gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu toprakların gerçek sahibi olarak gördüğümüz Yörükleri de gönülden kutluyorum” dedi.

“Her zaman bir olacağız”
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Başkan Bakıcı;  “ Bu bayrak altında hep birlikte, bir birlik içerisinde, bütünlük içerisinde geleceğe doğru gideceğiz. Allah hiçbir zaman bayrağımızı yerlere indirmesin. Vatanımız, milletimiz için canımız feda olsun diyoruz. En büyük dileğimiz ağız tadıyla bir arada yaşama kültürünü ileri taşımaktır. Bu duygunun her Türk’te var olduğunu hepimiz biliyoruz, Ne Mutlu Türküm Diyene. Gelecek festivallerde yine bir arada olacağız, hep birlikte olacağız” dedi.

Hasret giderildi
Barutçu Köy Meydanı’nı sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran Selçuklular üçüncü kez düzenlenen Yörük Etkinliği’nde doyasıya eğlendiler. Keşkek duasıyla başlayan etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.



Yörük Etkinliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı üyesi Kerim Özder de etkinlikte katılımcılara seslenerek; “ Dört yıl önce bu ahengi görmek için bu etkinliği düzenledik. Epeydir buluşamayan insanların burada buluştuklarını gördükçe geç bile kaldıklarımızı öğrendik. İnşallah bizden sonra da bu etkinlik daha da güzelleşerek; daha da iyi olarak devam edecek” dedi.

TRT sanatçılarından muhteşem konser
Selçuk Efes Folklor Grubu’nun Zeybek gösterisi sunduğu etkinlikte TRT İzmir Radyosu Sanatçıları Osman Kalay ve Ezgi Azizoğlu okudukları birbirinden güzel türkülerle katılımcıları coşturdu. Etkinlikte ayrıca açılan stantlarda Yörük kadınları tarafından  açılan gözlemeler de yoğun ilgi gördü.
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı TRT Sanatçılarına çiçek ve hediye vererek hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. 
 

 
İzmir’de mülteci çocuklardan barış şarkıları
 
CHP'li Sındır'dan 'tarafsızlık' çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 6 bin 500 aileye erzak desteği
Karşıyaka Belediyesi, gıda kolisi dağıtımına başladı. Erzak desteğiyle, ...
Gözler Kocaoğlu'nda: Gökçe'nin yerine kim gelecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin kadrosunun ...
Çiğlili öğrencilerden ağaçlandırma kampanyası
Çiğli’de iki lisenin öğrencileri bir araya gelerek örnek bir projeye imza ...
 
Kent turlarında bahar etabı: İzmir sizi çağırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü ve büyük ...
Üretici muhtarlar Konak'ta buluştu
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na bağlı 'Üretici Muhtarlar'ın ürünleri ...
İzmir'in tarihi bahçesine gençlik aşısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi’nde hastalıklı, ekolojik ...
 
Kocaoğlu’ndan Aliağa turu: Birlikte başaracağız
Aliağa'ya bağlı Helvacı, Hacıömerli, Yeni Şakran ve Çaltılıdere'yi ziyaret ...
CHP'den Güzelbahçe'de esnaf turu
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ...
Akşener'den Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva