HABERLER>GÜNCEL
27 Aralık 2016 Salı - 11:27

Selaları susturmak için 53 darbeci görevlendirilmiş

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 53 cuntacının camilerde okunan selaları susturmak için görevlendirdiği belirtildi.

Selaları susturmak için 53 darbeci görevlendirilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 53 cuntacının camilerde okunan selaları susturmak için görevlendirdiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 şüpheli hakkında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 15 Temmuz öncesi yapılan hazırlıklara ve o gece Polatlı ilçesinde yaşananlara yer verildi.

İddianame ile eski 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün talimatı doğrultusunda Yarbay Abdülkerim Ceyhan ve beraberindeki 52 cuntacının Polatlı'daki camilere giderek okunan ezan ve selaları susturmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Kışladan 5 bin mermi istedi
Şüphelilerden, eski Topçu ve Füze Okul Komutanlığı Öğrenci ve Kurslar Tabur Komutanı olan yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın 27 Haziran ve 26 Temmuz günleri arasında Kara Harp Okulu ve Astsubay Yüksek Okulu ikinci aşama sınavlarında görevlendirilmesine rağmen görevi bitmeden önce, 10 Temmuz Pazar günü Polatlı'daki birliğine geldiği belirtildi.

İddianamede, Ceyhan'ın tabur ikmal astsubayı Cengiz Karabacak'a, denetleme yapılacağını söyleyerek Sakarya Kışlası'ndan 5 bin G3 piyade tüfeği mermisi almasını emrettiği, personel sayısı dikkate alınarak 4 bin merminin 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün önce Sakarya Kışlası'ndan Topçu ve Füze Okul Komutanlığına getirildiği aktarıldı.

Mermiler darbe girişiminde kullanıldı
Darbe girişimine ilişkin hazırlıklar kapsamında, kursiyer olan 48 uzman erbaşın başarısız oldukları bahane edilerek kışlada kalmak zorunda bırakıldıkları da iddianamede yer aldı. Sakarya Kışlası'ndan getirtilen G3 piyade tüfeği mühimmatının Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki kursiyer uzman çavuş, astsubay ve subaylara dağıtıldığı belirtilen iddianamede, "Yapılan faaliyetin darbeye teşebbüs hazırlığına yönelik olduğu anlaşılmıştır" denildi.

53 darbeci selaları engellemeye çalıştı
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, halkın darbecilere karşı direnişe geçmesi ve camilerde okunan selalarla halkın sokaklara çıkmasını engellemek için 53 cuntacının görevlendirildiği de ortaya çıktı. İddianamede, okunan ezan ve selalara tahammülü olmayan darbecilerin, Topçu ve Füze Okul Komutanlığından çıkarak camilere gittiği, din görevlilerini tehditle susturmaya çalıştıkları ifade edildi.

Eski 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün direktifiyle yarbay Abdülkerim Ceyhan komutasında, yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür, astsubay Hasan Tandoğan, bölük kadrosundaki uzman çavuşlar Muharrem Çetinkaya ve Ahmet Yalçın ile 48 kursiyer uzman çavuşun 3 askeri araçla kışladan çıktığı vurgulanan iddianamede, darbecilerin, kaymakamlığa, emniyete asker çıkarılarak ilçenin kontrolünün sağlanmasını, başlangıçta Askeriye Camisi ve Merkez Camisi'nde okunan ezan ve selaların susturulmasını amaçladıkları kaydedildi.

Kışlanın bitişiğindeki Askeriye Camisi'ne giden darbecilerden Ceyhan'ın, elinde tabancayla imam Hikmet Boza'ya hitaben parmağını sallayarak, "Acele ezanı ve selayı kes", "Emrimi yerine getirmezsen seni tutuklatırım." dediği ve itekleyerek camiye soktuğu anlatıldı. Ceyhan'ın kendisine itiraz eden imam Boza'ya, "Diyanet bitti, diyanet yok, lağvoldu, şu anda biz varız." karşılığını verdiği ifade edilen iddianamede, imamı camiyi kapatmak zorunda bırakan cuntacıların, ardından halkın tepkileri üzerine başarısız olarak kışlaya dönmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Eşi KPSS şüphelisi
İddianamede, Ceyhan'ın eşi D.C'nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatıyla hakkında soruşturma yürütüldüğüne de yer verildi. (AA)

 
Lale Temelkuran Sergisi Bornova’da açıldı
 
Her yeni yılda canları yanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Kuvvetleri'nde 'ByLock' operasyonu
FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturmada, "ByLock"u kullandıkları ...
El Bab'da 158 DEAŞ hedefi imha edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a ait 158 ...
'FETÖ gişesi' raporda: İmam asker sinemaları!
FETÖ’nün 2009’dan itibaren 6 film çektiği, yaklaşık 7 milyon bilet satıldığı ...
 
Karlov suikastına ilişkin haberlere yayın yasağı
Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un ...
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı’na 6 ay hapis!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, tehdit suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
PKK'nın sözde eski İzmir sorumlusu yakalandı!
İzmir'de, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde eski İzmir sorumlusu olduğu iddia ...
 
'Hediye' dehşeti: Önce kız arkadaşını öldürdü...
Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir kişi, "Hediye getirdim" diyerek ...
DİSK asgari ücret için referandum istedi!
Sendikadan asgari ücret için flaş bir hamle geldi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi ...
TSK paylaştı: El Bab’daki hain tuzak!
Suriye'nin El Bab kentinde DAEŞ'li teröristler, el yapımı patlayıcılarla tuzaklar kuruyor.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva