HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2022 Pazartesi - 17:47

Sel sonrası flaş uyarı: Çeşme suyunu içmeyin!

Antalya'yı vuran sel felaketinin ardından flaş bir uyarıda bulunuldu. Finike Kaymakamlığı, ilçede 3 gün çeşme suyu kullanılmamasını istedi

Sel sonrası flaş uyarı: Çeşme suyunu içmeyin!

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşanan sel felaketinden sonra 3 gün çeşme suyu kullanılmaması duyuruldu.

DHA'nın haberine göre Finike Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçede aşırı yağışların neden olduğu sel baskını ve taşkınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Salgın hastalık gibi olumsuz durumlara mahal vermemek için tüm vatandaşlarımızın 3 gün süreyle çeşme suyu kullanmamaları onun yerine kapalı suların veya kaynatılmış suların tercih edilmesi önem arz etmektedir. Yetkili birimler tarafından gerekli incelemeler yapılmakta olup, çeşitli noktalardan su numune örnekleri alınmıştır. Tüm halkımıza önemle duyurulur" denildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
AFAD koordinasyonunda herkes büyük gayret gösteriyor. Sayın Valimiz de burada ve bu hasarı hem tespitini vergi dairemiz ve hasar tespit elemanları şu anda buradan başlamak suretiyle; yani çarşının içinden başlamak suretiyle, hasar tespitleri, temizlikleri yapıyorlar.

Şu ana kadar 701 personel görevlendirildi. 497 araç hasar gördü. Yaklaşık şu ana kadar 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama tespitler devam ediyor. 920 işyerinde hasar tespiti sözkonusu. Arkadaşlarımız hasar tespitine devam ediyorlar. Bütün bunlarla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kumluca ilçesinde 50-55 dönümlük sera olduğu değerlendiriliyor. Buradaki zararı arkadaşlarımız tespit edecek. Tarım Bakanlığımız devrede. Burada bu bahsettiğimiz Gavurderesi'nin taşması neticesinde bir tablo ile karşı karşıyayız. Şükredeceğimiz bir şey var; o da bir can kaybıyla karşı karşı olmadığımız durumu. Bir kalp krizi var, onun da sele bağlı olup olmadığını arkadaşlarımız tespit edecek.

Jandarma personelimiz geldi, temizlikte vatandaşlarımıza yardımcı olmak için. Belediyenin altında otopark, yaklaşık 3 dönümlük. Ciddi derecede araçlar var, tavanına kadar su dolmuş durumda. Ankara'dan, İzmir'den pompalar getiriyoruz. Evlerin asansör boşluklarında su var, onlar da çekilecekler.

Kıymetli Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sabahtan itibaren bilgilerimizi arz ettik. Milletvekillerimiz ve bizlerin olay yerinden sürekli kendisine bilgi vermemizi talimatlandırdı. Birçok hasarla, afetle karşı karşıya kaldık.

Bir yanda sel, deprem. Antalya onu da gördü. Hiçbirisinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayız da. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün afetlerde talimatlarıdır; vatandaşımızın işini devam ettirecek anlayışı ortaya koyana kadar bütün yardımlar ortaya konacaktır, onların afet sonrası karşı karşıya kalmış olduğu bu halin ortadan kaldırılması için elden gelen yapılacaktır.

Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, bakanlıklarıyla burada. Burada yapacağımız tespitleri Aile Bakanlığımızla konuşacağız. Onların ve AFAD'ın destekleri olacak. İnşallah bu yaraları birlikte saracağız.

Cana bir şey gelmedi, can kaybı yok, tesellimiz budur. Diğerlerini elbirliğiyle toparlayacağız. Finike ve yağmur alan ilçelere tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bizim ilk yaptığımız sabahtan itibaren bu tip afetlerde ilk müdahale yapmak, vatandaşımızın yanında olmak, temizliklerini ve hasar tespitlerini yapmak. Sabah itibariyle hasar tespitine çıkıldı. Temizlikte hem jandarmamız, gönüllülerimiz hem AFAD çalışanlarımız hep beraber yardımcı olacaklar. Tüm kurumlarımızın iş makinaları burada.

Arkadaşlarımızla birazdan oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Şimdi ilk gözlemlerimizi gerçekleştirdik, ilk adımlarımızı attık. Bilinmesini isteriz, vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız.

SEL SULARI 100 DEKAR SERAYA DOLDU
Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi Gödeme mevkisi ile Beymelek Mahallesi İskele mevkisinde dağdan gelen sel suları, yaklaşık 100 dekar serayı bastı. Sel sularının getirdiği toprak, mil, dallar ve ağaç parçaları seralara doldu. Kapanan Demre- Belören- Çağman mahalleri yolu ile Beymelek Mahallesi Yukarı Beymelek mevkisi yollarında açma ve temizlik çalışmaları sürüyor. Vatandaşlar ise seralarında temizlik çalışması yapıyor.

KUMLUCA'DA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Kumluca'da gece etkili olan şiddetli yağış sonrası oluşan selin ardından ilçede öğle saatlerinde güneşli hava yaşandı. Kent merkezindeki esnaf iş yerinde temizlik çalışması yapıp, ıslanan ve çamurla kaplanan ürünlerini dükkanının dışına taşıdı. Kumluca Belediye binasının altındaki otoparkın suyla dolması nedeniyle 45 araç zarar gördü. Ekipler, yollardaki balçık ve sel sularıyla sürüklenen dal ve tomrukların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürdü. Cadde ve sokaklarda selden zarar gören otomobillerin kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

SEL KAMYONETİ SERAYA SÜRÜKLEDİ
Selden en çok zararı tarım alanları gördü. İlçedeki 14 mahallede ekili alanlar su altında kaldı. 50. Yıl Caddesi'nde sel suları yol bitimindeki bir seraya kamyonet, buzdolabı, klima motoru, motosiklet, çamaşır makinesi ve sera dışındaki bahçeye de otomobil sürükledi. Seranın sahibi İrfan Kavcar, evine giren suları boşaltmak için mücadele ederken serasının suyla dolmasına müdahale edemediğini söyledi. Kavcar, "Domates seramdaki zarar çok fazla. Gece birden yağmurun yağmasıyla sel sularıyla seraya kamyonet, buzdolabı, motosiklet, iş yerlerinin malzemeleri girdi. Zararım çok fazla" dedi.

Sel sularının sürüklediği motosiklet, bisiklet ve eşyalarını arayanlar çevredeki seraları gezdi. Bazıları otomobilini seralarda ya da yol kenarında buldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde AFAD Başkanı Yunus Sezer ile birlikte sel bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan Antalya'ya hareket etti.

BEŞİKTEKİ BEBEĞİN SESİYLE UYANDILAR
Finike ilçesi Yeşilyurt mahallesinde meydana gelen sel felaketinde evlerine su basan Akkay ailesi, 6 aylık bebekleri Neva Rukiye Akkay'ın ağlama sesiyle uyandı. Evlerinin su aldığını gören baba Erdal Akkay (32), beşikteki bebeğini ve 2 çocuğunu komşusunun yardımıyla dışarıya çıkardı. Sel nedeniyle canlarını zor kurtaran Akkay ailesinin evinde yaklaşık 150- 200 bin TL hasar oluştu.

'ÇOCUKLARIMI KURTARDIĞIMA DUA EDİYORUM'
Finike'de doğup büyüdüğünü ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını anlatan Erdal Akkay, "Gece 2-3 gibi uyuyordum. Evimin içinde 70-80 cm yüksekliğinde su fark ettim. Çocuklarımı alıp evden tahliye etmek zorunda kaldım. Perişan bir haldeyiz. Komşumdan yardım istedim. O geldi. 5-10 dakika evin içinde bekledik. Çıkış yeri aradım. Balkondan atladım ve çocuklarımı öyle tahliye ettim. Benim desteğimle birlikte eşimi indirdik. Bahçenin içinden tahliye ettik" dedi.

'AĞLAMASAYDI HEPİMİZ ÖLMÜŞTÜK'
7 yıllık evli, 3 çocuk annesi Merve Akkay (28), dün akşam başlayan sağnak yağışın gece saatlerinde şiddetini arttırdığını anlattı. Akkay, "Yatıyorduk, bir anda hava gürlemeye başladı. Her şey bir anda oldu. Bebeğimi emzirmek için kalkmıştım. Tahta beşikte kalıyordu. Evin içerisi göl olmuş çocuk suyun içinde yüzüyordu. Çocuk ağlayıp uyanmasa belki de hepimiz ölecektik. Dış kapıyı açınca daha çok sel geldi. Sonra ne yapacağımızı bilemedik. İtfaiye ve jandarmayı aradık ama geri dönen olmadı. Gece 3'te komşuyu aradık geldi kurtardı bizi. Canımızı zor dışarıya attık Ağlama sesiyle uyanmıştık. Ağlamasaydı, hepimiz ölmüştük" diye konuştu.

 
Hazine Avı’nda ödüller sahiplerini buldu!
 
İzmir'in dev holdinginden 'asbestli yıkım' başvurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manken Burcu Çağlayan davasında karar!
Antalya'da manken Burcu Çağlayan'ın 12 yıl önce balkondan düşerek ölümüyle ...
Feci iddia... Şiddet gören kadın balkondan atladı!
İstanbul Esenyurt'ta şiddet gördüğü ileri sürülen kadın balkondan atladı. ...
Kayıp genç silahla vurulmuştu... Şüpheli tutuklandı!
İzmir'in Dikili ilçesinde, kayıp gencin silahla vurularak öldürülmesiyle ...
 
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde silahlı park kavgası
İstanbul'da feci bir olay meydana geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ...
EYT düzenlemesi takvimi ocak ayında başlayacak!
AK Parti, EYT düzenlemesi ile ilgili takvimin Meclis'te ocak ayında başlayacağını duyurdu.
Kop Dağı'nda tünelde göçük: 5 yaralı
Bayburt-Erzurum kara yolunda Kop Dağı'nda yapımı süren tünelde meydana ...
 
Puding yiyen 2 öğrenci hastanelik oldu!
Kayseri'de 2 öğrenci marketten aldıkları pudingi yedikten sonra hastanelik ...
Kabine toplantısı başladı: Gözler Beştepe'de!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı. Çalışma hayatına ilişkin ...
7. kattan düşmüştü... 'Olayı hatırlamıyorum'
Kocaeli'de polis memuru erkek arkadaşı ile gittiği 7. kattaki evin balkonundan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva