HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2019 Cumartesi - 10:19

Sektörün liderlerinden MODEKO’ya övgü

MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nı sektörün liderleriyle birlikte ziyaret eden Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, fuarı düzenleyen Efor Fuarcılık ve katılımcılara teşekkür ederken 2050’ye hazır olmalarını istedi.

Sektörün liderlerinden MODEKO’ya övgü

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, ve Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEMOB) Başkanı Sabri Baltaş ile Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen nezaretinde MODEKO 2019 İzmir Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

DAHA FAZLA DESTEK İSTİYORUM
Stant ziyaretlerinde zaman zaman görüş alışverişlerinde bulunan mobilya sektörünün liderleri, tasarıma ve inovasyona önem veren mobilya üreticilerini kutladılar. Fuarcılılığın çok masraflı bir iş olduğunu hatırlatan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, sektör açısından doğru bir fuar olan MODEKO’yu düzenleyen Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen’e teşekkür etti. Güleç, “MODEKO’yu sektörümüzün önemli isimleriyle birlikte ziyaret ettim. Sektörümüzün geldiği noktayı ortaya koymuşlar. İftihar duydum. Fuarlar sektörümüzün vitrini. MODEKO doğru bir fuar. Düzenleyen Efor Fuarcılık’a ve katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünyada en rahat para harcayan turist fuar ziyaretçileridir. İzmir’e MODEKO’ya gelen yabancı ziyaretçinin arttırılması için İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birliklerinden daha fazla destek vermelerini istiyorum. Bu fuarın sektöre olduğu kadar düzenlendiği şehre de önemli katkıları var”dedi.

TASARIM VE İNOVASYON ÖNEMLİ
Sektöre dair bir değerlendirme yapan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, sektörün iyi bir performans gösterdiğini göstermeye de devam edeceğini söyledi. Güleç, “Mobilya üretiminin yüzde 50’sini gelişmiş ülkeler yapıyor. ABD, İtalya, Almanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Fransa üretici ülkeler ve bizim rakiplerimiz. Gelişmiş ülkelerin mobilya sektörüne bu kadar sahip çıkmasının bir sebebi ve bir sırrı var. Bir mobilya sektörü istihdama dayanıyor. İki mobilya sektörü diğer sektörlerin müşterisi ve onları yönlendiriyor. Mobilya üretenler, ağaç, metal, cam, mermer, tekstil, deri, sünger ve kimya satın alıyor. Onun için gelişmiş ülkeler mobilya sektörüne önem veriyor. Aynı zamanda mobilya üretimi yerel kalkınmayı da güçlendiriyor. Mobilya sektörünün geliştiği bölgelerde bir katma değer ve zenginlik var. Türkiye bir mobilya ülkesi olmak üzere. Tasarım ve inovasyonumuzu sürekli geliştirirsek katma değeri yükseltir gelişmiş ülke fiyatlarını yakalarız. Gerçek bir mobilya ülkesi oluruz”dedi.

2050’YE HAZIR OLUN
Dünya mobilya sektörünün daha fazla büyüyeceğini belirten MOSFED Başkanı Ahmet Güleç sözlerini şöyle sürdürdü: “2003’de mobilya ihracatını Libya’ya Irak’a yapıyorduk. Şimdi ABD’den Japonya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki 179 ülkeye yapıyoruz. Bu yönüyle bütün sektörlerimiz arasında birinciyiz. Mobilya bir yaşam biçimi. Evden ofise her alanda ihtiyaç var. Her gün büyüyen ve büyümeye devam edecek bir sektör. 2050’de 1 trilyon dolarlık mobilyaya ihtiyaç olacak. Tasarımı ve inovasyonu sürekli yükseltmeliyiz. Hep birlikte mobilya sektörümüz kadar diğer sektörlerimizin de önünü açarız. Bizden mobilya alan ülkeler gıda ürününü de tekstil ürününü de bizim ülkemizden alır”

 
İzmirli aile kaza yaptı: 'Uyuya kaldık herhalde' dedi
 
Torbalı’da girişimci kadınlara ‘bilinçli beslenme’ eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resmen yasalaştı: Tazminat hakkı geldi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demiryolu ile seyahat eden yolcuların ...
THY'den iş arayan öğrenciler için ilan!
Türk Hava Yolları(THY),Anadolu istasyonlarında çalışacak Part-Time öğrenci ...
'Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı'
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Türkiye'deki tüm reel sektörün, küresel ...
 
Dolar ve euro güne nasıl başladı? İlk rakamlar
Dolar/TL, ABD ile yaşanan S-400 gerilimi ve seçim sonrası endişeler nedeniyle ...
Bakanlık'tan "Momo" uyarısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, korku filmi karakterini ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte rakamlar...
Dolar/TL dün Merkez Bankası kararının ardından ilk etapta düştü ancak ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde ...
Bakan Albayrak: 2019 enflasyonu hedefin çok altında gerçekleşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adım Adım Kocaeli Programı'nda ...
Trump'ın Türkiye kararına tepki!
ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yi vergi muafiyeti programından çıkarması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva