HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2016 Cumartesi - 10:14

Şehit Polis Kılıç’ın adı Bornova’da yaşayacak!

İki hafta önce Tunceli’de hain saldırı sonucu şehit düşen Bornovalı Polis Kağan Kılıç’ın ismi Evka – 4 Mahallesi’ndeki parkta yaşayacak. Kılıç’ın ismi, düzenlenen törenle Barbaros Caddesi ile İsa Yusuf Alptekin Caddesi arasında bulunan mevcut parka verildi.

Şehit Polis Kılıç’ın adı Bornova’da yaşayacak!

23 Temmuz 2016’da Tunceli’de şehit düşen Bornovalı Polis Kağan Kılıç ismi, düzenlenen törenle Evka – 4 Mahallesi’nde Barbaros Caddesi ile İsa Yusuf Alptekin Caddesi arasında bulunan 5 bin 500 metre karelik alandaki mevcut parka verildi.



Tören, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Bornova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Uslu, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Şehit Polisin babası Galip Kılıç’a, Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan onur belgesi verildi. Duygu dolu törene kızı Gözde Kılıç ile katılan baba Galip Kılıç, başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere oğlunun adını yaşatama kararı alan herkese teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Ülkemizin gerçekten birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu zor günlerden geçtiğimizi ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Acımız çok büyük, acımız çok sıcak. Adını çocukluğunun geçtiği bu parka verdiğimiz Kağan kardeşimizi çok kısa bir süre önce kaybettik. Ama artık anneler, babalar ağlamasın. Tüm dualarımız bu acıların son bulması için.” dedi. Vatan uğrana canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyleyen Başkan Atila, “Biz çok büyük bir milletiz. Bunu 15 Temmuz gecesi de gösterdik. Vatanımızı her zaman kanımızın son damlasına kadar savunduk. Bundan sonra yapacağımız da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkmak” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’ne teşekkür

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise Böylesi jestlerin toplum olarak şehitlerimize, değerlerimize sahip çıkma adına son derece anlamlı olduğunu belirterek Şehit Polis Kağan Kılıç’ın adını ve kahramanlığını yaşatma kararı alan Bornova Belediye Meclisi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti. Ülke olarak son derece hassas bir dönemden geçtiğimizi söyleyen Uzunkaya, “Bu coğrafyaya, ülke birliğimize kastedenleri ayıklama adına dün mücedele edildi, bugün ediliyor, yarında edilecek. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana bu ülke uğruna şehit düşen, gazi olan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum” diye konuştu.

Mücadeleye devam mesajı

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişime değinerek, “40 yıldır bölücü terör örgütü ile mücadele ederken şimdi de 40 yıldır hazırlık yapan bir başka terör örgütü ile yüzyüze geldik. Çok şükür ki milletimiz sayesinde bu hain saldırıyı savuşturduk. Tabi ki mücadelemiz devam edecek. Daha bugün yine şehitlerimiz var. Arzu etmiyoruz ama gelecekte de olabilir. Biz canımızı vermeye hazır olduğumuz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu vatan payidar olacaktır. Unutmayalım ki bu vatan bize şehitlerimizin emaneti” dedi.

Şehidin babası Galip Kılıç da Bornova Belediye Meclisi ve Başkan Atila’ya teşekkür ederek, “Emeği geçenlere ve törene katılan herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Doğum gününe dakikalar kalmıştı

24 Temmuz 1999 doğumlu olan Özel Harekat Polisi Kaan Kılıç, 27. yaş gününe dakikilar kala Tunceli – Ovacık yolunda polis noktasına terör örgütü tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşmüştü. İlk görev yeri İzmir olan Şehit Polis, geçtiğimiz yıl şark görevi için Tunceli’ye gitmişti.

 
Karşıyaka’nın mutluluk ormanı büyüyor!
 
Kent Ormanı: 12 yılda çölden cennete!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın mutluluk ormanı büyüyor!
Daha yeşil bir Karşıyaka yaratma hayalini, yeni evlenen çiftlerin mutluluğuyla ...
İki ilçeye neşter: Taşkın kabusuna son!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk’ta bulunan Abuhayat ...
Güzelbahçe'de 'mavi' bayram!
Güzelbahçe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık ...
 
Bornova’da onbinler demokrasi için bir oldu
Bornovalılar, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi ...
İzmir’de hafta sonu gece seferleri ücretsiz!
Büyükşehir Belediyesi kentteki toplu ulaşım hizmetlerinin bugünden Pazar ...
Büyükşehir'den Körfez'de resif hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz biyo-çeşitliliğinin korunması, sportif ...
 
Karşıyaka’nın okulları yenileniyor
Öğrencilerin yeni sezonda daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmeleri ...
Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden bereket fışkırıyor!
Buca Belediyesi “Engelsiz Buca” yaratma hedefinde oluşturduğu “Engelsiz ...
Doğal Yaşam ailesi büyüyor
İzmir Doğal Yaşam Parkı yeni sakinlerini bekliyor. Avrupa Hayvanat Bahçesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva