HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2021 Perşembe - 13:38

Şehir Plancıları Odası'ndan 'Zorlu Konak' için çağrı: Kentin kalbine bıçak saplamayın!

'Zorlu Konak' Projesi ile ilgili açıklamada yayınlayan Şehir Plancıları Odası projenin bir 'kent suçu' olduğunu vurgulayarak durdurulması için çağrıda bulundu.

Şehir Plancıları Odası ndan  Zorlu Konak  için çağrı: Kentin kalbine bıçak saplamayın!

EGEDESONSÖZ - Uzun süre kent gündemini meşgul eden ve Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu yere Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesi ile ilgili TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yazılı açıklama yaptı. 

Şehir Plancıları Odası, Konak Zorlu Gökdelen Projesine ilişkin Konak Belediyesi ile yapılan yazışmalarla elde edilen yeni bilgileri ve alana ilişkin onaylanan son imar planı değişikliğine ilişkin değerlendirmelerini kamuoyla paylaştı.

Odanın açıklaması şu şekilde:

Kentin Kalbine “Bıçak” Saplamayın!

Kamuoyunda “Zorlu Konak Projesi” olarak bilinen ve Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 7491 ada, 1 parselde yer alan gökdelen projesinde hukuksuzluk, bu sefer de, verilen tadilat ruhsatı ile devam ediyor.

Verilen ruhsatın, neden hukuka aykırı olduğunu, sürecin bilgisi ile birlikte paylaşmak istiyoruz. Paylaşmak istiyoruz ki, bu süreç, kendi tabiriyle, gökdelen projesinin kentin kalbine “bıçak” gibi saplanmak istendiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı ve bu hukuka aykırı işlemlere göz yumanlar tarafından da hatırlasın. Ruhsatın iptal edileceğine dair kamuoyuna verilen sözlerin unutulmadığı bilinsin.

1. 2008 yılında onaylanan 1/1000 Uygulama İmar Planı değişikliği ile alana “Ticaret Seçenekli Konut Alanı (TM)” kullanım kararı getirilerek, ayrıcalıklı imar hakkı tanınmıştır.

2. Alandaki 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği, odamızca açılan dava sonucunda İzmir 2. İdare Mahkemesi`nin 02.10.2009 tarihli kararıyla iptal edilmiştir. Kararın ardından, odamız tarafından Konak Belediyesine imar durumu bilgisi için başvuruda bulunulmuş, 27.10.2009 tarihinde, "1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı`na açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı olması nedeniyle uygulamaların durdurulması istendiğinden ve bunun yanında söz konusu parsellerin Belediye Encümenince düzenleme sahası seçildiğinden imar durumu verilemeyeceği" bildirilmiştir. Yani, 1/5000 Nazım İmar Planının yürütmesinin durdurulmasından dolayı bu parsellerde uygulama yapılamayacağı belirtilmiştir. 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak 1.Etap Nazım İmar Planı onaylanmıştır. Onaylanan nazım imar planındaki kararlar ile 1/1000 uygulama imar planındaki kararlar arasında uyumsuzluk oluşmuştur. Mevzuat, alt ölçekli planların en geç bir yıl içinde ilçe belediyesince, ilçe belediyesi tarafından yapılmaması durumunda ise 6 ay içinde büyükşehir belediyesi tarafından üst ölçekli planlar ile uyumlu hale getirilmesi gerektiğini hükmetmektedir. Ancak, ne Konak Belediyesi ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi gökdelen projesi yapılması hedeflenen alanda bir düzenleme yapmıştır. Bu durum, 2013, 2015 ve 2018 yıllarında yeniden onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planları için de geçerliliğini korumuştur. Yıllar boyunca, plan kararları arasındaki uyumsuzluk devam etmiştir.

3. 2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planında bulunan “Bu plana uygun olmayan 1/1000 uygulama İmar Planlarının revize edilmesi zorunludur. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları bu plana uygun olarak revize edilmeden, bu plana aykırı olan bölümlerde imar uygulaması ve yapı yapılamaz.” şeklindeki plan notu hükmü, mülk sahibi şirketin itiraz ve talebi doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılmıştır.

4. İlgili mevzuat, imar planları arasındaki uyumsuzluğun sürmesi durumunda ruhsat verilemeyeceğini açıkça belirtmesine rağmen, Konak Belediyesi tarafından 06.12.2018 tarihinde yeni bir yapı ruhsatı düzenlenmiştir.

5. 2008 yılında onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan notlarında “Plan onama sınırları içinde uygulaması bir bütün olarak yapılacak ve bu sınır içinde, kamu kullanımına ayrılmış yerler kamunun eline geçmeden ve plan değişikliği başvuru sahibine ait olan parsellerden kamuya terk edilen alan üstündeki zemin üstü yapılar kaldırılmadan inşaat izni verilemez.“ hükmü yer almasına karşın, 06.12.2018 tarihinde yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Ancak, kamuya terk edilip yıkımı gerçekleştirilmeden ruhsatın verilemeyeceği ifade edilen tütün depolarının yıkımına 2019 Kasım’ının sonlarında başlanmıştır.

6. 14.12.2019 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinde yayınlanan “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gökdelen projesi ruhsatının iptali için çalışmaları başlattı” başlıklı haberde “… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi, gökdelen projesine verilen ruhsatın hukuki zemini oluşturan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının 1/5000’lik üst ölçekli plana uyumsuz olması nedeniyle 1/1000’lik planın iptalinin Konak Belediyesi Ocak 2020 Meclis gündemine dahil edilmesi hususunda mutabakata vardı.” İfadelerine yer verilmiştir. Benzer şekilde, 14.12.2019 tarihinde Konak Belediyesinin resmi web sitesinde yayınlanan “Batur: Gökdelen İçin Somut Adım Atıyoruz” başlıklı haberde “Ocak ayında gökdelenin 1/1000 planının görüşülmek üzere belediye meclisine geleceğini anlatan Başkan Batur, ‘Mecliste alacağımız kararı Büyükşehir Belediyesine yollayacağız. Oradan gelecek karara göre de Pasaport’ta yapılması planlanan projenin geleceği netleşecek. Kent estetiği kurulumuzun öngördüğü şekilde bina yapılmasına izin vereceğiz. Ama bu gökdelen olmayacak.” ifadeleri yer almıştır.

7. 21.12.2019 tarihinde Konak Belediyesinin resmi web sitesinde yayınlanan “Batur: Gökdelenin Ruhsatını İptal Ediyorum” başlıklı haberde “Maalesef önümüzde ruhsatı kesilmiş bir dosya bulduk. Yerel yönetici olarak kente sahip çıkmamız gerekiyor. Tepkimizi de anında verdik ve içimize sinmediğini, kentin kalbine bıçak gibi saplanacak bu yapıya izin vermeyeceğimizi söyledik. Söylediğimizin arkasındayız. Ocak ayındaki meclis toplantısında ilgili binanın ruhsatını iptal ediyorum. Ben mimarım ve Konak’ta kentin siluetini etkileyecek bir yapılaşma olmayacak.” ifadeleri haberleştirilmiştir.

8. 20.02.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile imar planlarında yüksekliği serbest olarak belirlenen alanlarda yükseklik belirlenene kadar ruhsat verilemeyeceği açıkça ifade edilmiştir. Ancak, şubemiz tarafından 21.06.2021 tarihli yazı ile Konak Belediyesine, bahsi geçen alana ilişkin bir ruhsat verilip verilmediği sorulmuştur. Verilen yanıtta, 22.02.2021 tarihinde. alanda “...bir kat azalması, bağımsız bölüm değişikliği yapılarak tadilat ruhsatı…” düzenlendiği ifade edilmiştir. Bu yönüyle kanunlara aykırı şekilde ruhsat düzenlendiği açıkça görülmektedir.

9. Ayrıca, mevzuatta, 2 yıl içinde inşasına başlanmayan yapıların ruhsatının geçersiz olacağı belirtilmektedir. Ancak, tadilat ruhsatı, ilk yapı ruhsatının düzenlendiği tarihten 2 yıl 2 ay 16 gün son verilmiştir. Bu ruhsatın düzenlendiği tarihten sonra inşaatın başladığına dair bir evrak düzenlenmiş dahi olsa, alanda temel inşasına yönelik bir kazı yapılmadığı ve inşaata başlanmadığı açık olduğundan, böylesi bir belgenin hukuki geçerliliği olamayacaktır.

10. 22.02.2021 tarihli tadilat ruhsatının bir kat azalması, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ve esaslı tadilat için düzenlediği ifade edilmiştir. Bu tadilat ruhsatı, daha önce yüksekliği 146 metre olarak basına yansıyan projeyi kentin kalbine saplanan bir bıçak olarak tarifleyen yöneticilerin aynı alana “...bir kat azalması, bağımsız bölüm değişikliği yapılarak tadilat ruhsatı…” düzenlemeleri, kendileri ile çelişmelerine neden olan talihsiz bir belge olmuştur.

11. Tadilat ruhsatının düzenlenmesinden sonra, planı ruhsata uygun hale getirmeye çalışan bir plan değişikliği Konak Belediye Meclisi tarafından kabul edilerek, İzmir Büyükşehir Belediyesine iletilmiştir. İletilen plan değişikliği 2021 yılında onaylanan Konak 1. Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kullanım kararlarına aykırı olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi bu hususu dikkate almadan sadece kat yüksekliğini 84 metreye düşürerek onaylanmıştır. Tüm bunlar, hukuka aykırı projenin gerçekleşmesi yönündeki gereksiz idari çabaları ortaya koymaktadır.

Bu çerçevede, yapılanların açık bir kent suçu olduğunu ilan ediyor, tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatıyor ve hukuka aykırılıkların derhal giderilmesi konusunda uyarıyoruz.

Projenin hayata geçmesi halinde, konut kullanımı ile birlikte öngörülen yerleşik nüfus beraberinde altyapı yetersizlikleri ve trafik yoğunluğunu getirecektir. Yüksekliği konusunda, tıpkı bu proje için referans gösterilen ve çevre imar bütünlüğünü bozan diğer yapılar gibi emsal teşkil ederek bölgede bir baskı oluşturacaktır. Öte yandan bu kent suçunun hayata geçmesi durumunda, yakın çevresinde bulunan Unesco Dünya Mirası Alanı geçici liste ve başvuru aşamasında olan Tarihi Kemeraltı Alanı üzerinde geri dönülmesi mümkün olmayan zararlara neden olacağı unutulmamalıdır.

Bilinmelidir ki; süreç içerisinde ayrıcalıklı plan kararı getiren plan değişikliklerini onaylayanlar, imar planları arasındaki uyumsuzlukları gidermeyenler, plan notlarını parsel malikinin lehine değiştirerek onaylayanlar, usule aykırı yapı ruhsatı düzenleyenler, mevzuata aykırı ruhsatı iptal etmeyenler, mevzuata aykırı bir şekilde yapı ruhsatı düzenleyenler, ruhsata dayanak olacak imar planı değişikliği onaylayanlar, çevre imar bütünlüğüne aykırı kat yüksekliği ve üst ölçekli plan kararına aykırı plan değişikliğini onaylayanlar bu suça ortak olmuşlardır.

Henüz başlayan bir inşaat faaliyeti olmadığına göre, projenin durdurulması ve gerekli imar planı değişikliklerinin yapılması için geç değildir. Tüm seçilmişleri ve bürokratları, yasalara ve meşruiyete davet ediyor, kanunsuz emirlere uymamaya çağırıyoruz.

Sürecin takipçisi olduğumuzu, gerekli işlemlerin yapılmaması halinde her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı da ilan ediyor; başta meslek odalarımız olmak üzere tüm İzmirlileri, hukuka aykırı devam eden işlemlere karşı İzmir’e sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 
CHP PM Üyesi Bingöl’den önseçim yorumu: Şartlar aynı değil!
 
İnce: Seçime 3 ay kala ittifaka biz de gireriz!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hançer, sap, göz, anlama bozukluğu 22 Ekim 2021 Cuma 15:27

Kardeşim sizde anlama kıtlığı mı var? Oraya sap gibi dikilecek şeyin onayını, planını yapan sizin oy verdiğiniz zihniyet. 20 yıldır aynı zihniyet bu sehri yönetiyor, sehrin hali bitik. Etraf bitmiş, daglar ful gecekondu, siz hançer, sap diyorsunuz. Gözlerde problem mi var? New York alakasız örnekmiş. Ha ha ha ... Doğru; Suriye ve Pakistan'dan bir örnek daha doğru olur. Çimlerde uzanan insanlardan rahatsız olan kim? Kültürpark elden gitmiş, sen anlatıyorsun? Gece de gitme, köpek dolu. Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin. Gökdelen de şehir merkezine olur. Dağ başına, şehir dışına gökdelen olmaz. Şehir merkezi yoğun da olur. Yoğun olmayan şehir merkezi olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Hançer adlı yorumcuya 22 Ekim 2021 Cuma 10:10

Ancak böyle bir zihniyet orada sap gibi dikilecek gökdeleni onaylar zaten. Hongkong Newyork son derece alakasız örnekler. Bu arada kültürpark aynen bu şekilde hatta daha da yeşil alan olarak korunarak kalmalı. Çimlerde insanlar tabi ki uzanabilir bu niye rahatsız eder bir insanı. Mülteciler var ise etrafta ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdği bir durum. Köpeklere de bulaşmışsınız ya allah akıl fikir versin..

Yorumu oyla      3      4  
İstemezükçü değiliz diye kendini kandırmak 22 Ekim 2021 Cuma 01:01

Başlık okuyup, cehalet saçan yorumlar yapmasan gökdelen imarı, ruhsatı verenlerin 'oy verdiğin belediyeler' olduğunu anlardın. Mesele gökdelen meselesi değil, her şeye karşı olmak. Merkezinde döküntü binaların, dağlarında da gecekondu dolu olduğundan bahsediyorum; cevap olarak; gökdelen olmadan şehir ilerlemiyor mu diye soru geliyor. Bu şehirdeki cahillik, istemezükçülük, vizyonsuzluk, iş bilmezlik cidden insanı yoruyor. Gökdelen dediğimiz şey şehir merkezine yapılır, şehir merkezi de yoğun olur. Yoğun olmayan şehir merkezi mi olur? Gökdelen bölgesi ilan eden, imar planı yapan da ben değilim. Turan'dan, liman arkasına kadar gökdelen yapılınca hançer olmuyor mu? Burada yoğunluk olmuyor mu? Altyapı aynı altyapı değil mi? Alsancak gökdelen bölgesinin neden dışında ama gökdelen ruhsatı veriliyor? Neden trafik yoğunluğu buradan alınmaz. Bu nasıl planlama? Aaaaaaaaaa kredi notum var diyen belediye almış 3 tane vapur şu kadar araba taşıdık diye haber servis ediyor. Yapsana Üçkuyular'dan, karşıya köprü, Alsancak'a altgeçit, marina kavşağına köprülü kavşak. Birileri her şeye itiraz eder, belediyenin zaten ne yaptığı belli değil. Buca'dan otogara tünel yapayım dediler, eline yüzüne bulaştırdılar. Biterse 8-9 yılda 2,5 km tünel bitecek. Peh! 25 yılda şehre 19 km metro yapılmış. Şehir bitik, bunlar hançer diyor. Haberdeki görselin arkasındaki dağlara bak! Ne hançerinden bahsediyorsunuz !

Yorumu oyla      3      4  
TC misafir 21 Ekim 2021 Perşembe 21:03

İstemezükçü... sen bu kafayla İzmiri İstanbuldan beter hale sokarsın, şehir şu an zaten yaşanamayacak hale geldi nedir bu gökdelen fetişin anlamış değilim. Barcelona, Milano, Madrid, Viyana, Kopenhag, Amsterdam... Bu avrupanın önde gelen şehirleri gökdelemleriyle mi meşhur? Gökdelen yaparak mı şehircilikte ileriler. Brükselleşme denen bir kavram vardır önce bunu bir araştır sonra tekrar yorum yaz, hatta Brüksele bile gerek yok burnumuzun dibinde İstanbul örneği var. Bunları bile bile neredeyse küçük çocuk gibi gökdelen isterim inadı da nedir Allah aşkına? Şehir için güzel bir şey yapılacaksa illa ki bu gökdelenle mi olmalı? Meslek odaları nelere itiraz ediyorlar hiç merak edip takip ettin mi? Çıkmışsın buraya haber başlıklarını okuyup kafana göre cehalet saçan yorumlar yapıyorsun. Madem çok meraklısın gökdelenlere gider İstanbulda yaşarsın hem yerinde tecrübe etmiş olursun. Şimdi soracaksın sen yaşadın mı diye, evet maalesef ben o rezilliği (şehircilik anlamında söylüyorum) tecrübe ettim sana da tavsiye ederim belki aklın başına gelir.

Yorumu oyla      3      6  
İstemezükçü değiliz diye kendini kandırmak 21 Ekim 2021 Perşembe 19:47

Gökdelenleri Torbalı'ya mı yapsınlar? Örnek verdiğim şehirlerdeki yeşil alanları görenler, 420 bin metrekarelik kültürparkı sanırım unutmuşlar. Manhattan'da Central Park etrafını gökdelenler sarmış, bizim kültürkparkın etrafını çirkinlikte birbiriyle yarışır sıradan apartmanlar. Şehrin merkezine de metroyla gidiyorum. Sen özel aracından inmiyorsun diye gökdelen mi yapılmasın! Gökdelen yapılmasın, çürük, çakma belediye binası yıkılmasın, kültürparka elleme, aman tramvay, köprü yapma ... Hiçbir şey yapılmasın kafasında olanları anlamıyorum. Bahsettin şehirlerin hepsinde bunlar fazlasıyla var. koskoca şehir bir tane yola mahkum ama sen köprüye karşısın. Çözüm; yok. Bu kadar bilgisizlik , iş bilmezlik, vizyonsuzluk, istemüzükçülüğün sonunda ortaya çıkan şehirler bunlar. Her şeye karşı ola ola şehir 1980'lerde kaldı. Şehir dökülüyor, adam renoveden bahsediyor. Gecekonduyu mu renove edeceksin yoksa 40-50 yıllık çürük çarık apartmanları mı?

Yorumu oyla      3      5  
Hançer'e cevap. 21 Ekim 2021 Perşembe 18:52

Kardeşim biz de isteriz şehrimize yatırım yapılsın. Zaten Ankara yönü şehrin girişi artık maşallah gökdelenlerden gökyüzünü göremez hale getirdi. Adamlar diyor ki şehir merkezine yapılmasın böyle dev gökdelenler. Senin örnek verdiğin şehirlerdeki yeşil alanları ve parkları hiç gördün mü? Yerleşim planlarını, şehircilik kurallarını hiç inceledin mi? Şehir merkezindeki döküntü dediğin binaları renove etmek başka şey şehrin merkezine bin katlı çirkin bir yapı dikmek başka şey. Yarın sgk'ya işin düştüğünde bu binanın yaratacağı yoğunluktan o bölgeye giremeyeceksin bile. Bineceğin otobüs o taraftaki trafik sıkışıklığından dakikalarca bekleyecek isyan edeceksin. Biraz bunları da düşün. İstanbul cehenneminden herkes kaçmaya çalışıyor haberin yok.İstanbul'daki binalar çok güzel, her yer gökdelen ama trafik ... Düşünen yok. Şehir merkezine girmekten nefret edeceksin haberin yok.

Yorumu oyla      6      5  
Hançer 21 Ekim 2021 Perşembe 15:03

Arazinin etrafındaki binalara bak! Her biri birbirinden kötü. Bu kötü görüntü hançer diyenleri sanırım rahatsız etmiyor. Hong Kong, Newyork gibi şehirlere bak, bir de İzmir'e! Şehrin merkezinde döküntü binaların, dağlarında da gecekonduların olduğu bir şehirdir İzmir; hangi hançerden bahsediyorsunuz? Gökdelen dediğin şey zaten şehir merkezine yapılır. Sanki Şirinyer'e gökdelen yapacaklar da yıllardır hançer deniyor. Basmane Meydanı'nda hançer diye diye 20 yıldır çukur var. Meydan ve çevresinin hali içler acısı halde. Kültürpark değişecekti, aman ellenmesin dendi; şimdi köpek bahçesi olmuş. Çimlerde yatanları söylemiyorum bile. Bildiğin mülteci kampı.

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalınan dizel aracını benzinli olarak buldu
İstanbul'dan çaldıkları otomobilleri sahte plakalarla götürdükleri Adana'da ...
İçişleri: 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Eren-7 ...
MİT'ten Mossad casuslarına operasyon: 15 gözaltı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail gizli servisi Mossad adına Türkiye'de ...
 
'Salgına rağmen Türkiye kontak kapatmadı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla birlikte dünya ekonomisinin yüzde 3,5 ...
Bakan Özer açıkladı: Ücretsiz olacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ...
İzmir'de toplu zehirlenme... Öğrenciler eylemde!
İzmir Urla'daki KYK yurdunda geçtiğimiz günlerde toplu zehirlenmeler yaşandığı ...
 
İzmir'de 'kapora' dolandırıcılarına gözaltı!
İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, internet sitelerine verilen ...
İzmir'de dronelu trafik denetimi: 65 sürücüye ceza!
İzmir'de drone destekli gerçekleştirilen trafik denetiminde 65 araç sürücüsüne ...
Dehşeti yaşamıştı... 104 bıçak darbesine 13 yıl ceza istemi!
İzmir'in Buca ilçesinde, dini nikahlı yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) oğlunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva