HABERLER>GÜNCEL
18 Ekim 2021 Pazartesi - 10:11

Şehir Plancıları’ndan ‘Zorlu’ için itiraz çağrısı!

Yeniden gündeme getirilen ‘Zorlu Konak Projesi’ ile ilgili açıklamada bulunan Şehir Plancıları Odası proje ile ilgili son çıkan imar planlarında meslek odalarının ve vatandaşların itirazlarının dikkate alınmadığını belirtti. Oda, vatandaşlara itiraz etme çağrısında da bulundu.

Şehir Plancıları’ndan ‘Zorlu’ için itiraz çağrısı!

EGEDESONSÖZ - TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, yeniden gündeme getirilen ‘Zorlu Konak Projesi’ ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada Konak Belediyesi tarafından plan değişikliği ile binanın yüksekliğinin 135 metre olarak belirlendiği ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapılan onay değişikliğinde binanın uzunluğunun 84 metre olarak belirlendiği dile getirildi.

Proje ilgili meslek odalarının ve vatandaşlarının hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı belirtildiği açıklamada “Çevre plan kararlarıyla uyumsuz ve yaratacağı ek yük nedeniyle oluşacak kamu zararını engellemek amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin görüş ve itirazlarınızı 26 Ekim 2021 tarihine kadar Konak Belediyesi Başkanlığına iletebilirsiniz” denildi.

Şehir Plancıları Odası’nın açıklaması şu şekilde:

Konak Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda Konak ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin 27.09.2021–26.10.2021 tarihleri arasında askıya çıkarıldığı öğrenilmiştir.

Söz konusu plan değişiklikleri ile; plan değişikliğine konu ada/parseller dikkate alındığında 2019 yılı içerisinde İzmir kamuoyunda yüksekliği (146 m) nedeniyle yoğun tartışmalara neden olan “Zorlu Konak Projesi” dahil olmak üzere çok sayıda alana ilişkin 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda çevre plan kararlarıyla uyumsuz olacak şekilde yükseklikler belirlenmiştir.

Askı süreci devam eden 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri içerisinde yer alan ve geçmişte tartışma konusu olan “Zorlu Konak Projesi”nin bulunduğu alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının ve ruhsatın iptal edilmediği, yakın dönemde ise söz konusu projenin ruhsatının Konak Belediyesince yenilenerek bina yüksekliği 131 metre olacak şekilde düzenlendiği bilinmektedir. Süreç bu aşamada iken Konak Belediye Meclisinin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinde yüksekliğin 135 metre olduğu, ancak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan plan değişikliğinde ise 84 metre olarak belirlenmiştir.

Sonuç olarak; İzmir halkının tepkisi ile “geri çekilen” projenin yeniden gündeme gelmesi açıkça meslek odaları ve İzmir’de yaşayan yurttaşların hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı anlamına gelmektedir. Çevre plan kararlarıyla uyumsuz ve yaratacağı ek yük nedeniyle oluşacak kamu zararını engellemek amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin görüş ve itirazlarınızı 26 Ekim 2021 tarihine kadar Konak Belediyesi Başkanlığına iletebilirsiniz!

Şehir Plancıları Odası'nın hazırladığı örnek itiraz dilekçe için tıklayınız http://spoizmir.org/wp-content/uploads/2021/10/konak_gokdelen_vatandas-itirazi.docx.docx

 
Başkan Tugay'dan amatör kulüplere tam destek
 
Göllerde 'çürüme' felaketi uyarısı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 18 Ekim 2021 Pazartesi 19:27

Gökdelenler bir şey kazandırıyor olsaydı İstanbul ihya olurdu, gökdelenler demek yüksek nüfus yoğunluğu demektir, kalabalık tıklım tıklım bir toplum demektir, santim santim ilerleyen trafik demektir, nefes alamayacak kadar kirli hava demektir, oluşan rant yüzünden artan ev ve kira fiyatları demektir, yetersiz toplu ulaşım, yetersiz sağlık hizmeti, yetersiz eğitim, yetersiz güvenlik hizmeti, yetersiz su ve yetersiz elektrik demektir. Çarpık kentleşme sadece gecekondu ile olmaz bunun gibi yüksek yapılarla da olur. Yaşanamayacak rezil bir şehir olmaktansa köy olmak daha iyidir. İnsanlar son zamanlarda köyleri neden tercih ediyor? Havası suyu temiz ve sakin.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 18 Ekim 2021 Pazartesi 19:16

Geçen gün birileri odalar için neden gökdelenlere neden ses çıkarmadınız demişti. Haberi okumuştur umarım geçmişte de bunun çok örneği var. Bakıyorum da gökdelen seviciler türedi. İşin ilginç tarafı zenginler orada sefasını sürer bizimki sefalet çeker binaya bakıp gurur duyar nasıl bir psikolojidir anlamadım gitti.

Yorumu oyla      2      3  
18 Ekim 2021 Pazartesi 17:12

Konak Belediyesinin 135 metre önerisi, İzmir Büyükşehir Belediyesince belli ki bölgedeki en yüksek yapı ve kadifekale silüeti dikkate alınarak 84 metreye düşürülmüş.

Yorumu oyla      2      3  
Alen Doğu Gencer 18 Ekim 2021 Pazartesi 16:49

Şimdi bazı insanlar izmirden bir haber yaşıyorlar. adam yazmış "Gıda Çarşısının orada 250m lik gökdelen bitmek üzere " diye. yahu kardeşim o bölge zaten yeni kent merkezi sınırları içinde. yani gökdelen bölgesi orası !!! konak belediye başkanı ve odalar da diyorki " kardeşim izmir de gökdelenlerin dikildiği bir bölge hatta bölgeler var gidin gökdelen dikeceksiniz oraya dikin" diyor. yani bu bölgeyi daha fazla yüksek yapı ile yıpratmayalım diyor. Bunun neyini anlamıyorsunuz ? nesi zor geliyor anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      2      3  
18 Ekim 2021 Pazartesi 14:17

umarım o proje yapılır. izmiri köye çevirenler gecekondulara göz yumanlardır

Yorumu oyla      2      12  
Varsa, bilmek isterim 18 Ekim 2021 Pazartesi 13:37

Alsancak ve çevresi için odaların düşüncesi nedir? Birbirine yapışık, sıradan apartmanlar için ne düşünüyorlar? İtiraz etmek dışında herhangi bir önerileri var mı?

Yorumu oyla      9      6  
18 Ekim 2021 Pazartesi 13:25

Gıda Çarşı'nın arka tarafında 250 metrelik gökdelen bitmez üzere.

Yorumu oyla      8      5  
ST 18 Ekim 2021 Pazartesi 12:57

Şehirlerin genel silüeti bozulmamalı, İzmir'in en önemli tarihi yerlerinden biri Kadifekale'dir, Kadifekale'nin şehrin merkezinden ve önemli bölgelerinden görünüşünü kapatacak yapılara müsaade edilmemeli, bunun vebali büyüktür, gelecek nesiller izin verenleri ve yapanları iyi anmayacaklardır, bu biline.

Yorumu oyla      9      5  
Emin Aytan 18 Ekim 2021 Pazartesi 11:46

O bölge de şu anda ki en yüksek binayı aşmaması gerekir.

Yorumu oyla      6      5  
T.C. Vatandaşı 18 Ekim 2021 Pazartesi 11:43

Bu çok katlı yapılaşma ile İzmir köy olmaktan kurtuluyor(!). Bunu arzu edenler sanırım sonunda muratlarına ermiş olacaklar.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO İzmir Başkanı Öztürk'ten 'Aliağa' yorumu: Avrupa'nın çöplerini alıyoruz ama...
Aliağa’da bulunan Gemi Geri Dönüşüm Sanayii’nde Avrupa standartlarına ...
Karaburun'da 3.6 büyüklüğünde deprem
İzmir'de gece saat 03.28 sularında deprem meydana geldi.
İkinci ek yerleştirmede son gün
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2021-Yükseköğretim Kurumları ...
 
Kazı Kazan'dan 200 TL aldı sandı, hayatı değişti
İzmit'te 5 TL'lik kazı kazandan 200 TL kazandığını belirterek parasını ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Geçtiğimiz hafta gök gürültülü sağanak yağışların hakimiyetini gösterdiği ...
Babasının silahıyla oynarken kardeşini vurdu
Sinop Boyabat'ta babasının silahıyla oynayan 15 yaşındaki çocuk 13 yaşındaki ...
 
742 taksi hakkında cezai işlem
İçişleri Bakanlığınca vale hizmetleri ve taksilere yönelik denetimlerde, ...
‘Eşim yetersiz’ diyen kadın kusurlu bulundu!
Yargıtay, üçüncü şahısların yanında eşinin cinsel yönden yetersiz olduğunu ...
Boşanma aşamasındaki eşini çalıştığı kafede bıçakladı
İzmit'te’te, Aynur Ç. (50) boşanma aşamasında olduğu eşi Suat Ç. tarafından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva