HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2015 Cuma - 15:44

Seferihisar’ı karıştıran satış: Öğretmenevi ve sağlık tesisi!

Seferihisar Belediyesi imar planlarında öğretmenevi ve sağlık tesis alanı olan iki farklı büyüklükteki araziyi satışa çıkarttı. Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, “Belediye başkanlığı yaptığım dönemde milli eğitime kullanım için tahsis ettiğimiz öğretmenevi satılıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Belediye başkanının göreve geldiği günden bu yana aldığı kredi ve sattıklarından kazandığı rakamları hesaplayamıyoruz” dedi.

Seferihisar’ı karıştıran satış: Öğretmenevi ve sağlık tesisi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kapanan il özel idaresinden belediyeye geçen köy mallarını köylünün kullanımına bırakan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer belediye mülkündeki iki yeri daha satışa çıkarttı. Koltuğa oturduğu günden bu yana belediyeye ait arazilerin büyük bölümünü satan Başkan Soyer, bu kez öğretmenevi ile sağlık tesis alanı hakkında satış kararı aldı.
 
Belediyenin ilana çıktığı yerlerin başında bir dönem öğretmenevi olarak kullanılan binanın arsası ile birlikte satışı için işlem başlatıldı. İlçenin girişinde Çolakibrahim Mahallesi’nde bulunan bin 458 metrekare alan imar planlarında da öğretmenevi arazisi olarak görünüyor. Belediyenin satış kararı aldığı diğer bir yer ise Sığacık’ta yer alıyor. Belediye mülkünde imar planlarında sağlık tesis alanı olarak görünen alanın büyüklüğü ise bin 914 metrekareyi aşıyor.


 
AK PARTİ’DEN TEPKİ
İhalesi 5 Şubat saat 11:00’de belediye binasında yapılacak olan satış kararına AK Parti’den tepki geldi. İlçede uzun yıllar belediye başkanlığı görevinde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, Başkan Soyer’i eleştirdi. Nişancı, “Artık satılan mülklerin, gelen paraların, çekilen kredilerin rakamlarını tespit edemez hale geldik. Bir yanda ‘köy malları köylülere kalsın’ diyen anlayış diğer yanda milyonlarca değere sahip arsaları, arazileri satıyor. Köy malları satılan arazilerin 150’de bir tanesi kadar değerli değildir. Ne yazık ki kamuoyuna şirin gözükmek isteyen başkan diğer yandan satış işlemlerini başlattı. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Satışa çıkartılan yerin arasında öğretmenevi bulunuyor. Burasının arazisini başkanken ben milli eğitime tahsis ettim. Üzerine öğretmen evi yapıldı. Hiçbir şey yapamıyorsanız bu öğretmenevini işletirsiniz. Şu anda öğretmenlerimizin oturacak, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yer yok” dedi.
 
BELEDİYEYE BORCUNU ÖDEMEDİ
Soyer’in sahil kenarında imarlı arsa bırakmayı düşünmediğini anlatan Nişancı, “Ne yazık ki başkanın buraya dair uzun vadeli bir planı yok. Günü kurtarmak amacıyla bu işleri yapıyor. Seferihisar’ın bir şey kazanmasını düşünen bir kişi bunları yapamaz. Belediye başkanı hakkında müfettişler araştırma yaptılar. Belediyeye ait mülkü kullanan ve oteli bulunan başkan işletmeci olarak belediyeye kiraları ödemedi. Gelirleri düşük gösterdi. Bunu yaparken de başkandı. Belediyenin hakkını savunmadı. Yaklaşık 3-4 milyon TL’yi bulan parayı vermedi. Bunun hiçbir şekilde izahı yoktur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
0.kanoğlu 24 Ocak 2015 Cumartesi 22:11

Seferihisarı dünyaya tanıttı da neoldu ben seferisarda yazları oturuyor ama sizlerin hakkını savunmak istiyorum tabii anlayana bir de

Yorumu oyla      12      5  
oral kanoglu 24 Ocak 2015 Cumartesi 22:03

Kendisinden ne beklerdinizki başkan olduğundan beri kendisi seferihisara ne verdi ki satmak onun işi ama bunun birde sonrası var unutmayın?

Yorumu oyla      12      5  
Serbest Düşünce 24 Ocak 2015 Cumartesi 12:09

Seferihisar'ın ismini Türkiye'ye , dünya'ya kim duyurdu ? Önce bunu hatırlayalım- Mutlaka Belediyenin önemli bir ihtiyacı vardır ve bu yüzden satıyordur- Sadece tenkid etmek için demeç vermeyelim-

Yorumu oyla      11      8  
Mustafa Y 24 Ocak 2015 Cumartesi 11:48

akp. satınca ses yok, polis okullarını bile satışa çıkardı bunlar.....

Yorumu oyla      11      6  
23 Ocak 2015 Cuma 18:54

alkolsüz öğretmenevi yapılacağına satılsın daha iyi. ak partililer satılan özelleştirilen devlet fabrikalarına sahip çıksınlar önce

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor’a Başkan Piriştina morali
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yarınki zorlu Osmanlıspor sınavı ...
Aliağa Belediyesi arı gibi çalışıyor!
Aliağa Belediyesi’nin ilçe genelinde yürüttüğü proje ve yatırımlarla Aliağa ...
Mazhar Zorlu'nun adı Bornova'da yaşamaya devam ediyor
Futbol Federasyonu'nun İzmirli ilk başkanı, Türk futbol ve iş dünyasının ...
 
Bornova’da belediye-STK-bilim işbirliği: Girişim kampüsü
Girişimciliği ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını pek çok projeyle ...
Urlalı Roman çocuklar İYTE’de hünerlerini sergiledi
Urla Belediyesi, “Roman Mahallesi Projesi” kapsamında kurduğu “Çocuk Çalışma ...
Başkan Bakıcı: Başarı uyumla sağlanıyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, hiçbir hizmetin tek başına ...
 
Başkan Atila karne heyecanına ortak oldu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, öğrencilerin karne heyecanına ortak ...
İZKA sözleşmesi tamam: Selçuk’ta ücretsiz Wi-Fi!
Selçuk Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında “Bilgi Toplumuna ...
Kadınlar ücretsiz aile işçisi!
CHP’de aktif siyasetle uğraşan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva