HABERLER>EKONOMİ
3 Ekim 2022 Pazartesi - 08:38

Seçimlerin ilk ayağı başladı… İzmir’de patronlar sandık başında!

İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası, meslek komitelerini ve meclis üyelerini seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Komitelerin seçilmesinden sonra da yönetim kurulları ve yeni başkanlar belirlenecek.

Seçimlerin ilk ayağı başladı… İzmir’de patronlar sandık başında!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in ekonomik hayatında önemli bir noktada duran İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası, yeni dönem meslek komitelerini, meclis üyelerini, yönetim kurullarını ve başkanlarını seçecek.

İZMİR TİCARET ODASI’NDA 80 KOMİTE İÇİN YARIŞ
İzmir Ticaret Odası üyeleri, bugün sandık başına giderek, 80 meslek komitesinde yer alacak meclis ve meslek komitesi üyelerini seçiyor. Meclis ve Meslek Komitesi seçimlerinden sonra 8 Ekim’de ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Genel Kurul Delegeleri ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek. Seçimler, Gaziemir Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Meclis başkanlığına aday veya adayların, komite seçimlerinden sonra ortaya çıkması bekleniyor.

İZMİR TİCARET BORSASI’NDA IŞINSU KESTELLİ TEK ADAY
İzmir Ticaret Borsası da bugün sandık başına gitti. Gaziemir Fuar Alanı D Holü’nde seçimin ilk ayağında 1740 üye, 19 meslek komitesinde görev yapacak toplam 125 ismi belirleyecek. Ayrıca 53 Meclis üyesi seçilecek. 2009 yılında İzmir Ticaret Borsası’nın ilk kadın başkanı olan Işınsu Kestelli, bu seçime tek aday olarak giriyor. 8 Ekim Cumartesi günü Başkan dahil olmak üzere 11 kişilik yönetim kurulu seçilecek. Ayrıca 6 kişilik Disiplin Kurulu’nda, Başkan ile birlikte TOBB Genel Kurulunda görev yapacak 17 kişilik delegeler belirlenecek.

BORSA'DA SANDIKLAR KAPANDI
İzmir Ticaret Borsasında (İTB) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi sona erdi. Fuar İzmir D Holü'nde gerçekleştirilen seçimde 19 meslek komitesinde görev yapacak 125 üye ile 53 meclis üyesi seçilecek. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona ererek sandıklar kapandı. 

Meclis başkanı ve başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu ve disiplin kurulu ile birlik genel kurulu asil ve yedek üyelerinin belirleneceği seçim 8 Ekim'de gerçekleştirilecek.

KESTELLİ YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ ANLATTI

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'de tarımsal ticaretin gelişmesinde borsalarının tarihi bir misyonu bulunduğunu ifade etti.

Seçimle borsanın ülke tarımının gelecek vizyonuna katkısını artıracak yeni bir dönemin adımını attıklarını belirten Kestelli, şöyle konuştu:

"Borsamızın 'tarımın servetini dönüştürme' kelimeleriyle özetlediğimiz gelecek vizyonu için çalışmak, devam eden projelerimizi tamamlamak ve yeni projeler üretip sonuçlandırmak üzere meclis ve yönetim kurulumuzla kararlı bir şekilde yeni bir yola çıkıyoruz. Tarihi binamızın güçlendirilmesi, yeni binamızın tamamlanması, borsacılık hizmetlerimizin çağın teknolojileri ile uyumlaştırılması, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi'nin tarımda ülkenin Silikon Vadisi olarak büyümesi, Ege Gastronomi Merkezi'nin bölgemizi bir çekim merkezi haline getirmesi, Borsa Vakfının kök salması, tarımın servetini dönüştürme yolunda odağımızdaki ana işler olacak."

Kestelli, seçimlerin demokrasilerin bayramı olduğunu kaydederek, "Biz de iş dünyasının önemli bir parçası olarak ülke genelindeki 365 oda ve borsanın seçimlerini bayram olarak görüyor, sonuçların şimdiden ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİR ÇOK İLKE İMZA ATTIK"
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, seçim sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı:

“Borsamız, 131 yıldır kentimiz ve ülkemizin menfaatine birçok ilke imza atan öncü kuruluşlardan biri. Üreticisinden tüccarına, karar vericisinden tüketicisine kadar tarım ve hayvancılık sektörünün tüm paydaşları için düşünen ve çalışan bir kuruluş. Geçmiş dönemde Borsamızın kurucuları arasında yer aldığı ülkemizin ilk pamuk ürünleri lisanslı deposu Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) ve daha birçok ilke imza attık. Eminim ki Borsamız bundan sonraki dönemde de kent ekonomisi ve tarıma dair birçok ilke imza atmaya devam edecek. Seçimimiz oldukça demokratik ve keyifli bir ortamda geçiyor. Öncelikle seçme ve seçilme hakkını kullanarak buraya gelen tüm üyelerimize Borsamız adına teşekkür ediyorum ve seçimlerin Borsamız ile birlikte tüm Oda/Borsalara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"

'HEYECAN İÇİNDE BİR YARIŞ'
İzmir Ticaret Odası (İZTO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi sona erdi.

Gaziemir Fuar İzmir'de düzenlenen seçimde İZTO üyeleri 4 yıl aranın ardından sandık başına gitti.

Seçimde 80 meslek komitesinde yer alacak 452 komite üyesi ile 186 meclis üyesi belirlenecek.

Oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi. 

Meclis ve meslek komitesi üyelerinin seçiminin ardından 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimde ise yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu, birlik genel kurul delegeleri ve meclis başkanlık divanı belirlenecek.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin çok nezih, demokratik bir ortamda geçtiğini belirtti.

Seçme ve seçilme hakkını kullanan üyelere teşekkür eden Özgener, "Seçilmek kadar seçmek de büyük bir sorumluluk. Bir önceki seçime göre daha fazla sayıda tek listenin yarıştığı, ondan dolayı da daha sakin, daha az kalabalığın olduğu bir seçimi görüyoruz ama görüyorum herkes mutlu. Oy atmaya gelenler mutlu. Heyecan içinde bir yarış. Bu da beni çok mutlu etti." diye konuştu.

 

 
MSB'den Tokat'taki resepsiyona ilişkin açıklama
 
Kınık, SMA savaşçısı Kaan Efe'ye nefes olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dert dinlemeye yüzde 400 zam!
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yıllardır hep aynı yerde ‘tezgahını’ ...
İzmirli pastacılara… İrlanda’dan krem şanti Ukrayna’dan ayçiçek yağı!
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, kurdukları kooperatif ...
Üniversitede yemek ücretlerine yüzde 175 zam
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde yemek ücretlerine yüzde 175 zam yapıldı. ...
 
Eylül enflasyonu pazartesi günü açıklanacak
Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı enflasyon rakamlarını 3 Ekim Pazartesi ...
23 yıllık EYT sorununda sona doğru!
4447 sayılı yasa sebebiyle milyonlarca kişi mağdur oldu. Emeklilik için, ...
Bugün yürürlüğe girdi... 12 maddede tüketicinin yeni hakları!
Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda mart ayında yapılan ve 1 ...
 
'Türkiye'ye üzerinde oynanan oyunları bozduk'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen ...
'5 bin konutun temelini 25 Ekim'de atacağız'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut ...
Türkiye'nin ihracatı ağustosta arttı
Türkiye'nin ihracatı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva