HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 16:03

Saruhanlı’nın başkanından çarpıcı 'Büyükşehir' yorumu: Kızdıklarında arabaları geri alıyorlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir destek görmediğini belirten Saruhanlı Belediye Başkanı CHP'li Zeki Bilgin, "Büyükşehir'den hiçbir yardım alamıyorum. İki binek araç aldım, biri sosyal hizmetlerde kullanılıyor, diğeri muhtarlar derneğimizde kullanılıyor. Birer yıllık sözleşme yapıyorlar o araçlar için... Hoşlarına gitmeyecek bir söylemde bulunduğumuzda, beğenmeyecekleri bir karar aldığımızda, araçları geri çekiyorlar" dedi.

Saruhanlı’nın başkanından çarpıcı  Büyükşehir  yorumu: Kızdıklarında arabaları geri alıyorlar!

EGEDESONSÖZ-Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin SONSÖZTV’ye konuk olarak Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorunlarını yanıtladı. CHP'li Başkan Bilgin, ilçesiyle ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Ege Bölgesi'nde üretilen üzümün 45 bin tonunun Saruhanlı'da üretildiğini belirten Başkan Bilgin, pandemi sürecinde baştan beri işi sıkı tuttuklarını anlattı, şunları söyledi:

"Saruhanlı, üzümün başkentidir. Herkesin bağı bahçesi vardır, küçük ya da büyük... Esnaf da olsa tarımla uğraşır. Bu anlamda ilçemizde işsizlik sıfıra yakın. Çok verimli topraklarımız var. Derler ki, insanı toprağa ters dik, düz çıkar... O kadar verimli yani. Saruhanlı'yı özetledikten sonra pandemi konusuna gelecek olursak... Pandemi tüm dünyanın sorunu. Tüm dünya gibi biz de mücadele ediyoruz. Belediyeler, ilçenin, ilin lokomotifi olmalı diyerek vatandaşın sağlığı için de çalışmalar yaptık. Daha maskeler ortaya çıkmadan ilk etapta 100 bin maske dağıttık. İlçemizin girişine aparatlar yaparak araç giriş çıkışlarında dezenfektasyon yaptık. Resmi kurumların, bankaların önüne dezenfektasyon tünelleri yaptık, Artvin Belediyesi de sosyal medya hesabımızdan yaptığımız tüneli görmüş, birkaç tane de onlara gönderdik."MANİSA BÜYÜKŞEHİR, SARUHANLI'YA YATIRIM YAPMIYOR
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Manisa Büyükşehir ile ilişkilerini anlatırken sitem etti: "Manisa Büyükşehir, Cumhur İttifakı’nda. Sayın Cengiz Başkanım Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup bir belediye başkanı. Ben Millet İttifakı’yla geldim ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir belediye başkanıyım ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup olmaktan da son derece  onur duymaktayım. Bazı iç dinamikler var, yapmak istediklerini bazen yapamıyorsun. Yaptırmıyorlar, müdahale ediyorlar. Ben geçen dönem 2014 ve 2019 yılları arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi ve CHP grup sözcüsüydüm. Ayrıca daimi encümendim. Manisamıza, 17 ilçesine giden hizmetlere imza atan 5-6 adamdan biriydim. Biz Cengiz Başkan’a destek verdik geçen dönem, AK Parti’ye karşı. Çünkü AK Parti, Manisa’nın ve Saruhanlının hizmet almasını engelleyen kararlar alıyordu, ret veriyordu. Hizmetlere karşı duruyorlardı. Ama biz hizmete ortak olduk, partiye değil, o gün bunu yaptık. Bugün de sayın başkanımızın bizlere destek olmak istediğinden, iyi niyetinden hiç şüphem yok ama Cumhur İttifakı bizleri, yani Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup Millet İttifakı’na mensup belediyelerin başarılı olmaması için yapılacak yardımların da önünü kesiyorlar. Ben Büyükşehir’den hiçbir yardım alamıyorum. 2 binek araç aldım; birisi sosyal hizmetlerde, diğeri muhtarlar derneğimizde kullanılıyor. Başka da hiçbir hizmet alamıyorum. Tabii burada sularla ilgili bir kanun ve yasanın bize verdiği katı atık bedelleriyle ilgili, su faturasıyla tahsil edilen 10 lira, 11 lira gibi paralar var. Bu paraları da 2 yıldır alıyoruz. Bunu sadece Saruhanlı Belediyesi değil, tüm AK Partili Belediyeler de, MHP’li belediyeler de alıyor. Biz bunları almaktan mutlu değiliz. Bazen bunu da siyaset malzemesi yapıyorlar. Evet kardeşim bu yasayı Cumhuriyet Halk Partisi getirmedi. İktidar ve Cumhur İttifakı, bu katı atık bertaraf bedeli alınmasını iptal etsin, biz de almayalım. Sanki bunu sadece CHP’li belediyeler alıyormuş gibi siyaset yapıyorlar. Bazen işte bak, şu ilçe belediyesine gidiyor diye, işte Saruhanlı Belediyesi’ni, Akhisar’ı örnek veriyorlar. Kardeşim sen Kula’yı neden örnek vermiyorsun? Sen Şehzadeleri niye söylemiyorsun? Niye CHP’li belediyeleri öne çıkarıyorsun? Bunlar doğru şeyler değil. Cumhur ittifakı iktidardır, kaldırsın katı atık bedellerini, biz de almayalım. Araçlarla ilgili sorun yok, bir yıllık bir yıllık tahsis ediyorlar. Fakat hoşlarına gitmeyecek söylemimiz, bir kararımız olduğunda, yıl sonunda araçları elimizden alıyorlar. Çok ilginç bir durum."

ALTGEÇİT VE ÜSTGEÇİT PROJELERİNİ RAFA KALDIRDILAR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilgili ilişkilerini anlatmaya devam eden Başkan Zeki Bilgin, yatırımlar konusunda da ilçesine destek verilmediğini öne sürdü: "Seçim döneminde Cengiz Başkanımın, Bunlar senin eserin Saruhanlı,  yazılı pankartları asıldı. Altgeçit ve üstgeçit vardı Saruhanlımızda, otoban yapıldı ve otobandan dolayı araç geçişinin azaldı, dendi. Fakat hiçbir araç geçişi azalmadı. Buradaki altgeçit, üstgeçit yapılmadı. Saruhanlı merkezinde bir tane meydan vardı, burasını kamulaştırdılar 5 yıl önce. Altı otopark, üstü gençlik merkezi ve tören alanı olacaktı. Hala aynı şekilde duruyor, el sürmediler. Biz de orasını ücretsiz otoparka çevirdik. Ayrıca benim meclis üyesi olduğum ve daimi encümen olduğumda büyükşehirde protokol hazırlandı. Saruhanlı Belediye Hizmet binası, bizde belediye hizmet binasıdır, onlarda belediye sarayı...  Bu binayla ilgili inşaat ruhsatının süresi 2019 Eylül ayında doldu. Aslında 2019 yerel seçimlerinde o hizmet binasına taşınacaktı belediye. Burayı büyükşehir belediyesi yapacaktı. Burada bu hizmet binası da yapılmadı. Sayın Başkanım yapamayacağını söyledi, olabilir ekonomik sıkıntıları var, pandemi süreci var. Başının çaresine bak anlamında bunu söyledi.  Ben bunu yapmak için yola çıkıyorum ama hepsi maliyet. Bakınız şimdi bu proje de kaldı. Şimdi ben bunun temelini atmazsam, iş yokuşa sürülecek. 2020’nin 6’ncı ayında Milli Emlak'a müracaatım var, süre uzatımı için. 11- 12 aydır süre uzatımı talebim var, 11 aydır cevap verilmedi. Eğer bu süre için bu binayı yapmazsam, yeri geri alacaklar; belediye hizmet binası tahsisli çünkü. Bir dilekçenin 30 gün içinde cevap alması gerekiyor, olumlu ya da olumsuz. Ben bunun temelini bu yıl içinde temelini atmalıyım ki, yer bizden gitmesin. 14 milyon lira gerekiyor bu bina için, üniversite binası için 10 milyon gerekiyor. Oysa benim kasamda 1 liram yok, delikli kuruşum yok."

BEN DE KORONA OLDUM, SAKIN BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN
Korona sürecinde Saruhanlı'nın da bir ara kırmızı olduğunu, şu dönemde iyi duruma geldiğini belirten Başkan Zeki Bilgin, "Ben de korona oldum" dedi ve ekledi:

"Bana bir şey olmaz diyordum, ben de. Her gün halkın içindeydim. Ekmek dağıttım, fide dağıttım, hep halkın arasında bulundum. Kaptık tabii ki. Sahadan gelen bir başkan olarak, bunları yapmak zorundaydım. Koronaya yakalandıktan sonra 24 gün yoğun bakımda kaldım, çok şükür kurtuldum. Hiç kimse, bana bir şey olmaz, demesin. Kurallara uymalı herkes. Ekim kasım aylarında korona olmuştum, en tehlikeli dönem. Yanımdaki, karşımdaki yataklarda hayatını kaybedenleri gördükçe psikolojim bozuldu. Kendimi zor toparladım. Tüm vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalı."

KADINLARIMIZ ESKİDEN TEK BAŞLARINA PARKA GİTMEYE ÇEKİNİRDİ
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçesini şöyle tanıttı: "İzmir’e 45 dakika mesafede güzel ve şirin bir ilçemiz. Her türlü ürünün yetiştiği lokomotif bir ilçe. Saruhanlı hiçbir zaman hak ettiği değeri görmedi. Biz bu makus talihi değiştirmek için geldik. Şu anda Saruhanlı huzurun başkenti. Örneğin kadınlar tek başlarına parka gitmeye çekinirlerdi, biz Saruhanlımızın sadece merkezine 8-10 park yaptık. Şimdi kadınlarımız çocuklarımız gece yarısı tek başlarına, çocuklarıyla gidip parkta oturabiliyorlar. Şu an Saruhanlımızda özgürlük, mutluluk var. Mutlu insanların yaşadığı bir şehirdir, Saruhanlı"

25 YIL SONRA SARUHANLI'DA CHP İKTİDAR OLDU
Başkan Bilgin, siyasi geçmişi ve başkanlık seçimini kazanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Saruhanlı, CHP açısından çok zor bir ilçeydi. 25 yıl sonra CHP Saruhanlı'da iktidar oldu. Bunu, ittifak bileşenleriyle kazandık, bunu açıkça söylemeliyim. Saruhanlı Belediyesi'nde memurdum, 1995 yılında belediyeden istifa ettim, başkan adayı oldum. 1999 seçimlerinde bir irade değişikliği oldu. İstifa nedenim, gördüğümüz ağır baskılardı. İstifa ettiğim gün, ben buraya belediye başkanı olarak döneceğim, dedim. Partimizin baraj altında kaldığı dönemlerde de çalıştım, ilçe başkanlığı yaptım. Biz kurbandık, kendimizi feda ettik. Çünkü o günlerde kazanamayacağımızı biliyorduk. İnandığımız hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ettik. Biz Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak mücadele ettik. Büyük mücadelelerle geldim. Saruhanlı belediyesi kurulduğu günden bu yana en yüksek oy oranıyla seçilen bir başkanım, bu onur benim için çok büyük. Memnuniyet çok yüksek, şu anda. Anketler yapılıyor. Oy vermediğim için pişmanım, bir sonraki seçimde vereceğim diyen bir çok insan var. Onların gönüllerine girmiş olmak, benim için büyük mutluluk."

BELEDİYEMİZİN 18 TRAKTÖRÜ, ÇİFTÇİMİZİN EMRİNDE
18 traktörü çiftçilerin hizmetine veren Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, kendisini böyle bir projeye yönelten olayı şöyle anlattı: "Hafta sonları bile sahadayım. Sahadan gelen bir başkan olduğum için, hafta sonu da çalışmayı seviyorum. Bir gün zabıtadayım, bir vatandaş geldi, ‘benim traktörüm icra ile satıldı, arazimi süremezsem bu yıl bitiğim’ dedi. Ben orada bir ışık aldım. Biz dedik ki çiftçinin lokomotifi olalım. Şantiyemizde 18 tane traktörümüz var, belediye işleyişini de durdurmadan üretimde devamlılığı sağlamak adına, mazotu da doldurup traktörleri çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Traktörü olmayan, traktörü hacizli veya arızalı olan herkes faydalanıyor. Mazotu, belediyemizin parasıyla almıyoruz, vatandaşlarımızın katkılarıyla, imece usulüyle sağlıyoruz.  Vatandaş bizi çözüm üretmemiz için seçiyor. Hatta bir vatandaşım, traktörü yanmış, traktör istedi benden. Şahsi traktörümü verdim. 20-25 gün kullandı. Sonra teşekküre geldiler, dualar ettiler. Onların mutluluğu, benim mutluluğum. Biz üretmek zorundayız. Çiftçilerimiz, hayallerinden geçmeyen böyle bir hizmet karşısında çok duygulanıyorlar."

FATİH MAÇOĞLU BİZE IŞIK TUTTU
Saruhanlı'da belediyeye ait arazilerde bulunan zeytin ve buğday hasadından sonra ürünlerin halkla paylaşılması konusuna da değinen Başkan Bilgin, şu bilgileri aktardı: "Belediyemizin arazileri var. Belediyemiz gayri menkul zengini. Biz kendi yerlerimizi değerlendirelim ve bu işi büyütelim dedik. Çünkü çok sayıda mülkümüzle ilgili sözleşmeler bitmiş, zaten çoğundan tahsilat yapamaz durumdaydık. Şahsıma ve belediyeye ait arazilere buğday ekip, un yapıp halkımıza dağıtalım dedik, dağıttık. Bu yıl da yine dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtacağız. Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili 3 yıldır kirası olmayan işletme vardı, sözleşmeleri feshettik, şimdi bu zeytinleri toplatıyoruz ve buradan 90 bin kilo zeytin elde etti belediyemiz. 12 bin litre kadar zeytinyağı elde ettik. Bunun 2 tonunu halkımıza dağıttık, 10 bin litresini litresi 26 liradan sattık, belediyeye irat elde ettik. Vatandaşlara yağları, zeytinleri, unları verirken herkes şaşkınlık yaşıyor, mutluluk fotoğraflarını görüyorum. Beni Mehmet Maçoğlu'na benzetiyorlar. Oysa Maçoğlu bize ışık tuttuk, onunla yarışmam mümkün değil. Değerli başkanımız kendi de tarlada bahçede her yerde çalışıyor. Ben sahada çalışmıyorum, proje üretiyorum.

ÜRETİCİ TARLASINA TRAKTÖRLE GİDEMEZKEN, BUGÜN OTOMOBİLİYLE GİDEBİLİYOR
"Üreticilerimize 100 bin fide dağıttık. Geçmişte ailelerimiz fideleri kendileri hazırlardı. Ailelerimiz o fideleri kendi bahçelerine dikerdi.  Toplu bir hizmetimiz olsun diye fide yetiştirip ücretsiz dağıttık. Önümüzdeki dönemlerde de bu hizmeti sürdüreceğiz. Saruhanlı’da en büyük sorun kuru üzümü depolama sorunu. Bunu inşallah sivil toplum dernekleri ve odalarla lisanslı depoculuğu hayata geçirerek çözeceğiz. Vatandaş açığa döküyor üzümünü, muhafaza edemediği için. Bu çalışmayla alın teriyle ürettikleri ürünün karşılığını bulurlar, diye düşünüyorum. Biz Saruhanlı Belediyesi olarak yapmamız gereken her şeye hazırım. Fideyi dağıttıktan sonra 26 yerde tarımsal pompa açtık. Ürünlerini ilaçlamayla ilgili belli bölgelerde bunu hayata geçirdik. Bayramdan sonra da yapacağımız çalışmalar var. İlaçlama olmazsa ürün zarar görür. Tüm arazi yollarımızı ıslah ettik. Vatandaşlar arazilerine traktörle gidemezken şimdi otomobilleriyle gidiyor. Veresiye defterlerini geçtiğimiz yıl bazı arkadaşlarımla birlikte kapatmıştık. Ben iki maaşımı verdim, başkan yardımcısı, meclis üyesi arkadaşlar birer, ikişer maaşlarını koydu. Bütün küçük yerlere gittik ve veresiye defterlerini kapattık. Ama kimseyi ifşa etmedik, kimsenin gururuyla da oynamadık. Bunlar önemli şeylerdi, biz halka hizmet etmek için seçildik ve emanetleri emin ellerde."

YAPTIĞIMIZ HER ŞEY NEREDEYSE SORUŞTURMA KONUSU OLDU
Sık sık soruşturma geçirmekten rahatsızlığını dile getiren Başkan Zeki Bilgin, bu konuda şu sitemlerde bulundu: "Soruşturmalar geçiriyoruz; muhalefet partisine mensup olunca bunlar olağan hale geliyor. Bu soruşturmalar aslında bize ışık tutuyor aslında. Eksiğimiz varsa tamamlıyoruz, yanlışımız varsa düzeltiyoruz ama şuradan bakıyorum; göreve geleli 2 yıl oldu ama  4. müfettişi görüyoruz. Her ay bir müfettiş geliyor. Bir konuyla ilgili bir soruşturma yapılıyor muhakkik ayrı geliyor, müfettiş ayrı geliyor, mahkeme ayrı oluyor. Bir konuyla 3 tane soruşturma olmaz 1 tane olur. Bir hafta birine  bir hafta ötekine gidiyoruz, bunlar doğru şeyler değil. Soruşturma konularımız çok ilginç. Mesela zeytin, zeytinyağı... Neden bunu yapmışız, neden zeytini toplatmışız, vatandaşa verdiğimiz traktörün mazotunu nasıl doldurmuşuz! Fide dağıtıyorum, dağıtamazsın diyor; ekmek dağıtıyorum, dağıtamazsın diyorlar, yani akıl almaz şeyler. Devlet sana neyse, bana da o olmalı. Halk diliyle söylüyorum, ‘kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkasına yapmamalıyız.’ Bizim işimiz hizmet, vatandaşların sorununu çözmek. Yanlışımız varsa zaten boynumuz kıldan ince. Bunlar bizi daha çok kamçılıyor ve vatandaşın gözünde de bizi büyütüyor. Bir aynı, iki aynı, üç aynı. Konu nedir? Sadece mazeret üretme, bir şeyler bulup da CHP’li, başarılı belediyelerin önünü nasıl keseriz ,çalışması bunlar. Ama şunu unutuyorlar; bizim hayatımız mücadeleyle geçti. Siyaseten de ticareten de farklı işlerde de hep mücadeleyle geldik. Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup arkadaşlarımın hepsi benim gibi aynı şeylere haizdir. Ya yeni bir yol buluruz ya yeni bir yol açarız. Bizim çözüm üretme formülümüz budur. Bu böyle biline..."

İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPMAK İSTİYORUM, ÜÇ DEĞİL
İki dönem belediye başkanlığı yapmak planıyla yola çıktığını ve önümüzdeki dönemde yeniden aday olacağını açıklayan Başkan Zeki Bilgin, uzun vadeli projelerini şöyle özetledi: "Ben adaylığım döneminde de 2 dönem için aday olacağımı söyledim. Rabbim bana nasip ederse 1 dönem daha devam etmek istediğimi söyledim. Çünkü hizmette sınır yok, sonu da yok.  1 dönem yapıyorsun ve 1 döneme bazı projelerini hayata geçiremiyorsun. 2. Dönem daha tecrübeli olduğun dönem, daha kalıcı işler yapmaya müsait olduğun bir dönem. Şimdi herkes benim gibi net olmuyor. Çok istiyor ama istemediğini söylüyor. Ben iki dönem için gelmek istediğimi söyledim; çünkü hizmetin sonu yok, 3-4 olmaz. Çünkü bu makamlar meslek yeri değil, hizmet yeri. Enerjini kaybettiysen çekilmesini bileceksin. Bu yerler kimseye baki değil. Dün başkaları vardı, bugün ben varım, yarın başkası olacak. Bu koltuklara oturuncaya kadar çok güzel şeyler söylüyoruz ama oturduktan sonra da kendimizden başkasının buraya layık olmayacağını düşünüyoruz. Asla öyle bir şey yok. Sizden önce nasıl başkaları varsa sizden sonra da başkaları olacak.

Uzun vadeli projelerimize gelince... Saruhanlı, Manisa’ya en yakın ilçe. Akhisar’da doğalgaz var, Manisa’da doğalgaz var, ikisinin ortasındayız biz de yoktu. Bu doğalgaz rahatlığını halkımıza yaşatmak bize nasip olacak, dedik. Geçen yönetim sadece prosedürü başlattı, biz de destek verdik ama doğalgazı Saruhanlı’ya biz getirdik. Bize nasip oldu. 8 mahallemiz var merkezde. İki mahallemize geçen yıldan beri kullandırıyoruz doğalgazı. Her yıl abone sayısı arttıkça, diğer mahallelerimize yayıyorlar. En büyük hayalim buydu. İkinci hayalim, istihdama yönelik, eğitime yönelik yatırımlar olmasıydı. Çünkü Saruhanlımız hak ettiği hizmetleri bugüne kadar alamadı. Akhisar ve Manisa’nın arasında ezilip kaldı. Yoksa Saruhanlı çok büyük potansiyele sahip. Bunu harekete geçirmemiz gerekiyordu. Saruhanlı belediyemizin mülkünde Celal Bayar Üniversitesi’nin yüksek okulu var; orayı büyütmeyi amaçlıyoruz, ihalesine çıktık. Bir ay içinde ihaleyi bitireceğiz. İnşallah 2021 yılının sonuna kadar da o eğitim kurumunu Saruhanlımıza kazandıracağız. Bu ne demek biliyor musunuz? 1500 öğrencinin 1000'ini Saruhanlı’da tutabilirsek, benim bir çok esnafım bundan çok kazanç sağlayacak. Esnafı hareketlendirecek. Eski bir bina ve depodan okula çevirilmiş, 200’de olan kapasitesini 1500’e çıkaracağız üniversitenin. Saruhanlı Belediyemize ait 550 dönüm arazimiz vardı, biz bunu tarım organize sanayisine çevirmek istedik ama bir türlü bürokrasiyi aşamadık. Bununla mücadele ederken, Develi Mahallemizde 4160 dönüm araziyi karma organize sanayi yaptık. Sanayi de geliyor, 5 yıl içinde hayata geçecek. 3 tane dünya devi  firmanın bizim sanayiye geleceğini söyledi Sayın Ticaret Odası Başkanım. Bu Saruhanlı’ya büyük bir ivme kazandıracak. İstihdam dedik, eğitim dedik, bunları tabii ki yaptık ama bunlar nasıl önemliyse hayvancılık da bizim için çok önemliydi. Hayvan pazarlarını 2 yerde hayata geçirmek istedik. Bu anlamda Paşaköy Mahallemizde bizim talep ettiğimiz yeri il spor müdürlüğüne tahsis ediyor Milli Emlak. Burada dahil partizanlık yapıyorlar. Paşaköyde terk edilmiş, bakımsız bir saha vardı, orası dururken bizim hayvan pazarı yapacağımız yeri spor alanı olarak aldılar. Bizim yarım planımız varken, İl spor müdürlüğüne tahsis ediliyor. Atıl durumda saha var, onu niye vermiyorsun? Bunlar doğru şeyler değil, bunları yapıyorlar ama biz her şartta bu eserleri hayata geçireceğiz."

14 MİLYONLUK BORCU 4-5 MİLYON LİRA EKSİLTTİK
Başkan Zeki Bilgin, belediyenin bütçesiyle ilgili olarak şu bilgileri aktardı: "Bize 1 milyon, 1 milyon 100 bin lira civarından aylık para geliyor İller Bankası'ndan. Bunun 350-400 bin lirası, geçmiş dönemde belde belediyelerinden, köy tüzel kişiliklerinden belediyemize aktarılan borçlara gidiyor. Borçlar bize geçti ama belde belediyelerimizin ve köy tüzel kişiliklerinin mülkleri de bize geçti. Saruhanlı Belediyesi’nin arazisi çok ama parası yok. 14 milyon borcum vardı. 4-5 milyon borcu da eksilttik. Biz tüketen değil, üreten belediye olmak üzere çalışıyoruz. Şu anda Saruhanlı’nın çok ihtiyaçları var, bu ihtiyaçları çözebilmem için ben devletten bir yardım alamıyorum. Destek alamıyorum. Tam tersi, bütün borçlarım kuruşu kuruşuna kesiliyor. Benim maaş ödemem için her ay 500-600 bin lira para bulmam gerekiyor. İller Bankası'ndan gelen para yetmiyor. Ben maaş mı ödeyeyim, borç mu ödeyeyim, yatırım mı yapayım? Hizmet durmuyor; Saruhanlı’nın her mahallesi şantiye. Saruhanlı’yı iki yılda şantiye haline çevirdik. Bunu nasıl yapıyoruz? Bazı yerlerde gayrimenkullerimiz var, bölüm bölüm bunları satıyoruz. Bugüne kadar 648 dönüm arazi satmışım, 14.5 milyon lira buradan gelir etmişim. Bu kadar geliş elde etmişim ama karşılığında 22.5 milyon liralık yatırım yapmışım. 8 milyon fazlam var. Bununla da borç ödeme ve diğer yatırımlarda kullandık. Böyle gidiyorum, benim hiçbir desteğim yok, ne devletten, ne hükümetten. Ne araç alabiliyorum hibe, ne çöp konteyneri alabiliyorum, ne aydınlatma. Hiçbir şey alamıyorum. Büyükşehir'den de hiçbir yardım alamıyorum. Asfalt talebim oluyor, araç talebim oluyor. Hiçbirini alamıyorum. Kendimin 1 tane greyderim var, 4 tane de kiraladım. 5 greyderle ova yollarına hizmet ettim, ova yolları benim işim değil. 1 greyderin aylık kirası 25 bin lira ve akaryakıtı hariç. Şu anda 4 greyderle yine sahadayım, çünkü üzüm sezonuna kadar zeytincilerin, üzümcülerinin yolunu açmam gerekiyor. Çünkü emekçilerin arazileri zarar görüyor. Ben bu emekçinin alın terini düşünmek zorundayım. Ben bu üniversite binamı nasıl yapacağım? Yine bir yerleri satacağım. 10 milyon parayı nerden bulacağım? 1 kuruşum yok. Üniversite çok önemli."

SARUHANLI BELEDİYESİ, TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR BELEDİYEDİR
"Tüketen değil, üreten bir belediye olacağımızı söyledim, en başta. Şu anda kilit parke taş tesisi kuruyoruz, ihaleye çıktık. Makine alıyoruz. Çünkü doğalgazdan bozulan yollarımız var, bunlar bugünün eseri değil, 20-30 yılın eseri. Hepsini bir anda kucağımda buldum. En büyük giderimiz; kilit parke taşı, mıcır vb. Ayrıca Saruhanlı’da Taşdibi Mahallemizde mıcır ocağı kuruyoruz. Elektrik ihalesini yaptık, bu yıl üniversiteyi yapacağımdan, o kadar parayı bulmam mümkün değil. Taş ocağını hayata geçirmem için 7 milyon lira lazım. 10 milyon lira üniversiteye, etti mi 17 milyon lira. 15 milyon lira da belediye hizmet binası... Benim bunları bir anda yapmam mümkün değil ama biz bu kilit parke ile birlikte tüm yolları tekrar düzenleyeceğiz. Belediyemizin en büyük gideri olan mıcır ve filler malzemesini kendimiz üreteceğiz. Şu anda bize 30-35 liraya mal olan taşın metreküpünü ben 17-18 liraya mal edeceğim. Bu ne demek? İki kat daha fazla hizmet demek. Önümüzdeki yılda taş ocağını hayata geçireceğiz."

YOL KENARINA DİNLENME TESİSİ AÇACAĞIZ
Saruhanlı'nın meydanı ve kente girişini etkileyici kılmak için projeler ürettiklerini anlatan Başkan Zeki Bilgin, şunları söyledi:

"Saruhanlı'dan geçen sürat yolunda benim hayatım, gençliğim geçti. Onun karşısında bir benzinlik vardı, arkasında arsamız vardı. Düşünün 57 yaşındayım, yıllardır Saruhanlı’nın girişi aynı. Bir şehrin gelişmişliği nereden belli olur diye sorduğumda herkes doğruyu bilir. Şehrin girişinden ve merkezinden belli olur! Biz şu anda göreve geldik, merkezi tamamen yeniledik. Bu sefer şehrin girişine gelelim dedik. Sürat yolunun üstünde olup da sürat yolunun nimetlerinden yararlanamayan tek ilçe Saruhanlı’dır. Akhisar, Turgutlu, Susurluk, hep yararlanır. Bizim de orada 7.5- 8 dönüm arazimiz var. Vatandaşlar geçerken Saruhanlı’da kesinlikle ışıkta dururlar ama nerede durduklarını bile bilmezler. Saruhanlı yazısı dahi yoktu. Biz girişe ışıklı yazılar koyduk, Saruhanlı yazısını herkesin gözüne sürdük. Şimdi dedik ki, bu böyle olmaz, buraya vizyon katmak için çalışmalar yapmalıyız. Yöresel ürünlerimizin pazarlandığı büfeler koyduk, seyyar satıcıları bir alana çektik. Vatandaşlarımız gelip Saruhanlı’nın ürünlerini bulacak. Adını da 24 saat yaşayan pazar koyduk. Vatandaş her türlü ihtiyacını görecek. Bu tabii geçici olarak, çünkü o alanda 4 yıl içinde hayata girecek karma  organize sanayi var. Saruhanlı’da otel var; 50-55 yatak kapasiteli. Bu yeterli değil. Biz buraya otel, AVM, işyerleri yapacağız. Söylediğiniz şeyi yüzde 50 hayata geçirdik."

DÜN NE DEDİYSEM, BUGÜN DE AYNISINI SÖYLÜYORUM
2019 yerel seçimleri sonrası başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte Saruhanlıların kendisine büyük bir yük verdiğini belirten Bilgin, oy veren vatandaşların emanetlerinin emin ellerde olduğunu söyledi. Bilgin, "Saruhanlı'nın dertlerini, sıkıntılarını, artı değerlerini anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Saruhanlı, 2019 Mart ayında Zeki Bilgin'in üzerine büyük bir yük yüklemiştir. Saruhanlı'ya benim hizmet borcum vardır. Ben bütün kişilim, karakterim ve zamanım ile onlara hizmet etmeye çalışıyorum. O günde ne söylediysem, bugün de söylüyorum. Saruhanlı adına yapılması gereken ne varsa yapacağım. O gün ne söylediysem, alın terimin son damlasına kadar, kanım akması gerekiyorsa kanımın son damlasına kadar Saruhanlı'ya hizmet etmeye devam edeceğim. Saruhanlılıların bizlere emaneti, emin ellerdedir" diye konuştu.

 
MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon
 
DSÖ'ye eleştiri: Salgın engellenebilirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgür özel 12 Mayıs 2021 Çarşamba 21:07

Baskanim cok calisiyorsunuz yapmayin

Yorumu oyla      2      3  
Zekiye Dönmez 12 Mayıs 2021 Çarşamba 17:26

Zeki baskan belediyeye ait arsa satışlarından gelen paralar nerede? Belediyedeki hurda satışlarındaki paralar nerde ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan belediye çalışanlarına bayram ziyareti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyenin tüm birimlerini tek ...
Büyükşehir’den şehit yakınlarına ulaşım desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kabristan ziyaretleri için ulaşım sorunu ...
İzmir engelsiz kent haline geliyor
İzmir’i engelsiz kent haline getirmek için çalışmalarını yoğunlaştıran ...
 
Çevik Bir Meydanı'nın ismi değişecek mi? 'Bir oylama olursa benim oyum...'
Buca’da yıllardır tartışmaya sebep olan “Çevik Bir Meydanı”nın isminin ...
Soyer bayramlaşmada müjdeyi verdi: Metroda en zorlu aşama tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapımı yüzde 77 oranında ...
Başkan Karakayalı'dan bayram mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayımladı.
 
Can dostlar Narlıdere Belediyesi'ne emanet
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten ...
Başkan Tugay’dan Boğa Ferdinand’ın çiftliğine destek
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı ...
Başkan Acar’dan hizmet raporu ve bayram mesajı
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün büyüyen, gelişen ve huzur ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva