HABERLER>İŞ DÜNYASI
23 Ocak 2023 Pazartesi - 13:52

Sanayicilerin başkanı Yorgancılar’dan ‘yatırım’ yorumu: Ne götürdüysek çözülüyor!

Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’e yönelik yatırımlar ve Ankara’nın kente bakışı konusuna değindi. “Yorgancılar  “İzmir verdiğini alamıyor ancak alamadığımız kısmında diğer illerde vatandaşların geleceği ile ilgili yatırımlara dönüştürülebiliyorsa biz görevimizi yapıyoruz demektir. İzmir'in 30 bin dolar kişi başı geliri varsa Anadolu'daki bir ilin 4 bin dolar kişi başı geliri varsa bizi mutlu eder mi bu? Etmez! Aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Aynı vatanda, aynı topraktayız” dedi.

Sanayicilerin başkanı Yorgancılar’dan ‘yatırım’ yorumu: Ne götürdüysek çözülüyor!

EGEDESONSÖZ- Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’a konuk oldu.

Programın gündeminde son günlerde kent gündemini meşgul eden ve iktidar ile muhalefet arasında tartışmalara neden olan yatırımlar konusu vardı.

İZMİR VERDİĞİNİ ALAMIYOR ANCAK…
İzmir’in vergi sıralamasında üst sıralarda olduğunu kaydeden Yorgancılar, yatırımlar konusunda eşit gelişimin önemine dikkat çekti. Yorgancılar açıklamasında “İzmir'in ödemiş olduğu vergiler belli, kamunun açıklamaları var. Orada çıkıyor bu. İzmir 4 veriyor, 1 alıyor... İzmir daha çoğunu alabilir, almalı. Ancak eşit gelişim de oldukça önemli… İzmir'in kişi başı geliri 30 bin-40 bin dolar oldu diyelim, ancak Anadolu'daki bir ilimizin kişi başı geliri 7 bin dolar... Bu beni mutlu eder mi? Etmemesi lazım. Bu sürdürülebilir değil. Benim ülkemin zengin olması lazım. İzmir verdiğini alamıyor ancak alamadığımız kısmında diğer illerde vatandaşların geleceği ile ilgili yatırımlara dönüştürülebiliyorsa biz görevimizi yapıyoruz demektir. İzmir'in 30 bin dolar kişi başı geliri varsa Anadolu'daki bir ilin 4 bin dolar kişi başı geliri varsa bizi mutlu eder mi bu? Aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Aynı vatanda, aynı topraktayız” dedi.

OTOYOL GELDİ, YATIRIM ARTTI
Özellikle İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamlanması ile yatırımcıların yüzünü İzmir’e döndüğünü kaydeden Başkan Yorgancılar, “son yapılan İstanbul-İzmir otoyolu bittikten sonra İzmir'deki arsa fiyatlarını ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Bu da arsa sahibinin kazanımı… Bu yol yapıldığında İzmir'e gelenler kim oldu? Bursa, Balıkesir ve ağırlıklı İstanbullu vatandaşların İzmir'e yatırımı oldu. Ankara-İzmir YHT yapıldığında da yine aynı şekilde Uşak, Afyon ve oradaki vatandaşların İzmir’e ulaşımı kolay olacak. İzmir'in geleceği turizm… Balıkesirli nereye gidiyor mesela? Ayvalık’a… Bursalı, Ayvalık ve Gönen’e gidiyor. Yazın gittiğinizde Çeşme’ye şimdi 16-10 plakalı yüzlerce araç görüyorsunuz. Bu Afyon ve Uşak için de olacak” ifadelerini kullandı.

ANKARA’YA NE GÖTÜRDÜYSEK YÜZDE 70-80’İ ÇÖZÜLDÜ
Yatırımlar konusunda iş dünyası olarak bürokratik engellerle karşılaşmadıklarını söyleyen Yorgancılar şunlardı dedi:

“Bir şey götürdüğünüzde olmaz derlerse, neden olmaz diye sorma hakkım var. Beni ikna eden bir neden varsa biz de inanıyorsak bu şaşı bakmak değil, denge unsurunu doğru oluşması lazım. Ancak biz bugüne kadar ne götürdüysek yüzde 70-80'e yakınını çözdük. Kiminle görüşmek istersek görüşme imkanımız var. Ancak götürdüğünüz konu kime, neye hizmet edecek. Bunu elediğimiz için büyük oranda çözüldü”

 
'Kuran-ı Kerim’in yakılması bütün dünyayı sarar'
 
İZSU'dan Ödemiş'te içme suyu seferberliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ekonomi berbat durumda 23 Ocak 2023 Pazartesi 15:46

İzmir niye 4 verip, 1 alsın? 1 verip, 4 alan şehirler var. Bu kadar vergi ver, sonra otogar metrosuna 3 bin TL bütçe koysunlar. Var mı böyle bir şey! İzmirli iş insanlarından hiçbir tepki de yok. Hızlı tren konusunda da hiçbir tepki yok. 10 yılda bir iş bitmez mi? AKP'li iş insanları İzmir'de belediye eleştiriyor ama diğer taraftan hükümete tek laf yok. Ekonominin hali ortada. Bakan bugün de değersiz TL sanayici için iyi demiş. Yakında markete torba dolusu parayla gideceğiz; yakındır. Venezüella'nın hali ortada. Bu kafayla bizde de benzer durum olursa hiç şaşırmam. 200 lirayla bir kilo et alamıyorsun. 500-1000'lik banknotlar basılırsa da hiç şaşırmam.

Yorumu oyla      4      6  
T.C. Vatandaşı 23 Ocak 2023 Pazartesi 14:21

Her şey paradır diyen bir yaklaşım Sayın YORGANCILAR'ın ki. Gerçekten her şey paramıdır acaba? İzmir bir kent olarak ne kadar yaşanılabilir ve ne kadar güvenli bir kenttir acaba? Bu kadar yoğun baskı ve talebi karşılamakta yeterlimidir? Kontrollü ve sağlıklı büyüme esas olmalıdır. Canlılarda ki kontrolsüz ve hızlı çoğalma-büyüme kansere neden olduğu gibi... kentlerde aynı şekilde kontrollü ve sağlıklı büyümez ise, sonuç hiçte azu edilmeyen noktalara gider.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESİAD Dijital Dönüşüm serisine devam ediyor!
ESİAD, ülkemiz ekonomisinin dijital dönüşümünde İzmir’in öncü olmasına ...
Ticaret Bakanlığı'ndan 731 firmaya izin belgesi!
Ticaret Bakanlığı'nın 2022 Aralık ayına ilişkin dahilde işleme izin, yurt ...
Egeli tekstilcilerden Almanya çıkarması... Hedef 500 milyon dolarlık ihracat!
Premiere Vision New York fuarına ilk kez milli katılım gerçekleştirerek ...
 
Altında sular durulmuyor... Çeyreği 2 bin liraya dayandı!
2022 Ocak ayında 1300 lira, üç hafta önce ise 180 lira olan çeyrek altın, ...
'Davos'tan enerji kriziyle ilgili ortak karar çıkması zor'
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Dünya Ekonomik Forumu'ndan ...
Google 12 bin kişiyi işten çıkarıyor
Teknoloji devi Google, 12 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. Daha ...
 
BAYOSB’ye Dünya Bankası’ndan destek!
Yeşil OSB misyonu ile çevreci bir anlayışla büyüyen Bağyurdu OSB, bu alanda ...
Köyün dibine dinamit!
Menemen Karaorman Köyü’ne 800 metre uzaklıkta ormanlık alana taş ocağı ...
Ressam Şevket Dağ'ın eserleri Folkart Gallery'de!
Folkart Gallery, Ressam Şevket Dağ'ın eserlerinin yer alacağı, Türkiye'de ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva