HABERLER>EKONOMİ
9 Ekim 2014 Perşembe - 13:20

Salihli TSO eğitime desteğini sürdürüyor

Eğitime verdiği destekle büyük takdir toplayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yapımına katkı koyduğu devlet okulları ile üyesi olan özel okulların tamamını ziyaret etti; yöneticilere, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir dönem dileğinde bulundu.

Salihli TSO eğitime desteğini sürdürüyor

Salihli TSO Yönetimi, yeni eğitim - öğretim yılının başlangıcında anaokulu, ilköğretim okulları ve liselere ziyaretler gerçekleştirerek Salihli’deki eğitimin nabzını tuttu.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in başkanlığındaki heyet, Salihli TSO Talat Zurnacı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Aytim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Salihli TSO İlköğretim Okulu, Özel Salihli Koleji, Özel Zuhal Koleji’nin yanı sıra, Papatya, İzler, İlk Adım, Mavi Boncuk ve Helen Doron Anaokulu’nun yöneticileriyle görüştü ve yeni eğitim - öğretim yılında başarı dileklerini iletti.

Yaptıkları ziyaretlerden olumlu izlenimler edindiklerini belirten İbrahim Yüksel, okulların iyi durumda olduğunu gözlediklerini vurguladı. Devletin bu sene özel eğitime verdiği desteğin son derece olumlu olduğuna dikkat çeken Yüksel, izlenimlerini şöyle ifade etti:
“Devletin bu sene özel eğitim kurumlarında 250 bin öğrenciye vermiş olduğu eğitim desteğinin sektöre büyük bir teşvik olduğuna şahit olduk. Özel okulların öğrenci sayılarının arttığına tanıklık ettik. Okullara yapılan bu desteğin önümüzdeki yıllarda da tekrarlanmasını diliyoruz.

Özel okullara yönelik yapılacak bir diğer teşvik de ödenen ücretlerin gelir vergisinin de düşürülmesi olmalıdır. Ayrıca devletin, özel okul yapacak olan girişimcilere düşük faizli ve uzun vadeli kredi vermesini talep ediyoruz. Salihli’nin hinterlandıyla birlikte 500 bin kişiye hitap eden sağlık alanındaki öncülüğünün, yakalanan gelişim ivmesinin, eğitim sektörüne de yansımasını istiyoruz.”

Salihli’nin eğitim alanında bakir bir sektör olduğuna dikkat çeken Yüksel, yeni özel okul ve yurt açacak yatırımcıları Salihli’ye beklediklerini belirtti. Salihli’deki 8 özel yurtta toplamda 520 kişinin kaldığını, Yurtkur’a bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında ise 510’u kız, 175’i erkek olmak üzere 700’e yakın öğrenci barındığını vurgulayan Yüksel, fakültenin açılmasıyla birlikte 2015-2016 öğretim yılında yeni yurtlara ihtiyaç duyulacağının altını çizdi.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Yüksel, Salihli’de fakültenin yapımı için destek veren en büyük kurumun Salihli TSO olduğuna dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Salihli TSO Talat Zurnacı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra, önceki yıllarda da Salihli TSO İlköğretim Okulu ve Sekine Evren Anadolu Lisesi’nin yapımında da Odamız öncülük etti. Eğitime her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD'dan 'Kobani' açıklaması
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), şiddet olaylarına karşı ...
İzmir’in ekmek devi satıldı!
İzmir'in en eski ve en büyük ekmek fabrikalarından Kareksan satıldı. 143 ...
Sanayici ranta vergi istiyor!
Türkiye'nin arazi, inşaat ve finansal rantlar ile uzun süreli yüksek ve ...
 
Yusuf Öztürk'ten denizcilikte eğitim vurgusu
Türkiye, Dünyanın en çok denizci yetiştiren ve dolayısıyla en çok kayıtlı ...
Flaş! Suriyelilere kimlik ve çalışma imkanı
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Suriye'den gelen misafirlerimize kendilerini ...
İŞKUR yeni hizmet üssüne taşındı
1991 yılından bu yana hizmet verdiği Çankaya’daki binadan yeni binasına ...
 
Enerji tasarrufunda camın rolü EBSO’da ele alınacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimde en büyük girdi maliyeti enerjide, ...
Zambia’dan İzmir’e ticari işbirliği daveti
Dünyanın en büyük şelalerinden Victoria Şelalesi’ne sahip, Zambezi Nehri ...
Flaş! Yeni OVP: Büyüme düştü, enflasyon çıktı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2014 yılı büyüme tahmininin yüzde 4'ten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva