HABERLER>EGE
22 Şubat 2016 Pazartesi - 11:17

Salihli'de 4 saatlik HES zirvesi!

Kurşunlu, Bozburun ve Kömürcü Dereleri üzerine yapılması planlanan Kocayatak Hidroelektrik Santrali (HES), halkın kantarına çıktı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ proje için güvence verdi!

Salihli de 4 saatlik HES zirvesi!

MANİSA - Manisa’nın Salihli ilçesinde Kurşunlu, Bozburun ve Kömürcü Dereleri üzerine yapılması planlanan Kocayatak Hidroelektrik Santrali (HES), halkın kantarına çıktı!

Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu, Tur Biçer Yıldız, Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Hidroelektrik Enerji Daire Başkanı Lütfü Eyüpoğlu, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Dairesi Grup Başkanı Elif Erdal Karakaş, DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Nazmi Kağnıcıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Enerji Yatırımlarından Sorumlu Şube Müdürü Kenan Ocak, Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy, CHP İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, mahalle muhtarları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimci, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Hidroelektrik Enerji Daire Başkanı Lütfü Eyüpoğlu, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi Grup Başkanı Elif Erdal Karakaş ve DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Nazmi Kağnıcıoğlu proje hakkında bilgi verdi.

ÖZDAĞ GARANTİ VERDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, olgun bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, ideoloji, parti ve hayata bakış açısıyla ilgili farklılıkları hayatın tabii seyri içinde kabullenebileceklerini ama hiçbir şey, hiçbir ideoloji ve hiçbir partinin kendileri için amaç değil, araç olduğunu söyledi.

"Bunların hepsi Türkiye’ye hizmet etmek için var" diyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsi Salihli'ye, Manisa'ya hizmet etmek için var çünkü bugün varız, yarın yokuz değerli kardeşlerim. Bugün şu sonuca vardım ben. Burada daha sonra özel sektörü de dinleyelim. HES’in yapılacak yerlere zararı olacaksa bu konuda biz bunu yapmayız. Bundan emin olun."

Özdağ, Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çevreye zarar vermeden yapacağız. Zarar veriyorsa da yapmayacağız. Biliyorsunuz, biz 6 aydır Danimarka'dan, Azerbaycan'dan ve İran'dan elektrik alıyoruz. Türkiye'nin elektriğe ihtiyacı var ama kardeşlerimizin de dediğine katılıyorum. İnşallah yenilenebilir enerjiyi daha çok Türkiye’de kullanabiliriz. Rüzgar enerjisini, RES'leri hem de güneş enerjisini, bunların panellerini de biz yaparız. Teknolojimiz o noktaya gelir inşallah. Cep telefonumuzu biz yaparız, arabamızı biz yaparız, bu panelleri biz yaparız inşallah. Madenlerimizi biz işleriz, bunlara da ihtiyacımız var. Ve beraberce bunları yaparız. HES’lere de termik santrallere de nükleer santrale de ihtiyacımız var ama bunları geleceğimizi karartmadan yapalım. Çevremize, toprağımıza, suyumuza, hayvanımıza, iklimimize zarar vermeden yapalım."

Teknolojik yatırımlarla tarımın da korunması gerektiğine dikkati çeken Özdağ, enerjiyle çevreyi, birbirlerine zarar vermeden götürebilmenin yollarının hep birlikte aranması gerektiğini söyledi.

Özdağ, elbette muhalefet olacağını, muhalefet olmazsa iktidarın da olmayacağını dile getirerek, "Ama sizlere taahhüt ediyorum kardeşlerim. Kirazımıza, suyumuza toprağımıza, insanımıza, hayvanımıza zarar verecekse olmayacak. Bundan emin olun, olmayacak ama burada suyumuzu, hayvanımızı, insanımızı, geleceğimizi taahhüt altına alırsak da onlara zarar vermeden birlikte yapacağız kardeşlerim. Birbirimize anlayışlı olacağız, farklılıklarımızı zenginlik kabul edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda hiçbir sorunun cevabına yanıt alamadığını dile getiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, “Burada bir yetki karmaşası var. Konunun çok ciddi olmasına rağmen, bugün burada bir adım ileri gidemedik” diye konuştu.

Kurşunlu Deresi’nde geçmişe dönük bir çalışma yapılmadığına dikkat çeken HES’e Hayır Platformu Sözcüsü İslam Horzum, “Dereden akan su, bizim sulamaya yetmiyor. Eğer durum böyle iken buraya HES yapılırsa, tescilli ürünümüz olan Allahdiyen Kirazı yok olma ile karşı karşıya kalacak” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren bilgilendirme toplantısında ortak tepkiyle şirket yetkililerinin konuşmasına izin verilmedi.

 
Meteoroloji'den ülkeye sıcak haber!
 
İzmir siyasetinde ‘baykuş’ tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz dibinde pişti oynadılar
Fethiye'de 6 dalgıç, deniz altında iskambil kağıtlarıyla pişti oynadı. 
Datça'ya bahar geldi
Datça'da son bir haftada havaların iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte 'bahar ...
Bodrum'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 80 kilometreyi bulan ...
 
Heay Metal müziğin efsane ismi anısına lokma döktüler!
Dünyaca ünlü rock yıldızı Motörhead'in kurucusu Lemmy Kilmister Kütahya'da ...
Yunan adalarındaki kamplar mülteci doldu
Ege kıyılarından yasa dışı yollardan bot ve teknelerle Yunan adalarına ...
Ava giden motosikletlinin akıl almaz ölümü!
Marmaris'in Bayır Mahallesi'nde, domuz avına giden mevsimlik orman işçisi, ...
 
'Fetva Hattı'na ilginç sorular: 'Eşimle beraber...'
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan 190 Alo Fetva Hattı'nı Manisa'dan ...
Belediyenin kafeteryası kül oldu
Salihli'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında belediyeye ait ...
Ayvacık'ta 112 mülteci yakalandı
Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva