HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2021 Salı - 19:24

Salih Memişoğlu cinayetinde karar açıklandı!

Çekmeköy’de metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Zengin'in silahla ateş edilerek öldürülmesi ve 4 kişinin de yaralanmasına ilişkin 1’i tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Öztürk’ü "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulamayarak 2 kez müebbet ve 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Öztürk’ü olay günü sakladığı iddiasıyla yargılanan 2 sanığa "Suçluyu kayırma" suçundan verilen hapis cezaları ertelenirken, 2 sanığın ise beraatlerine karar verildi.

Salih Memişoğlu cinayetinde karar açıklandı!

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Öztürk getirildi. Tutuksuz sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş’in de katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

DHA'nın haberine göre, müşteki avukatları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, tutuklu sanık Mustafa Öztürk’ün avukatı olay yerinde keşif yapılmasını, talebinin kabul edilmemesi halinde ise müvekkili Mustafa Öztürk hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istedi.

"BEN BİLEREK ADAM ÖLDÜRMEDİM"
Tutuklu sanık Mustafa Öztürk ise maktul Salih Memişoğlu’nun kendisini gasp ettiğini ve kendisine zulüm ettiğini iddia ederek "Ben bilerek isteyerek adam öldürmedim. Ben Salih Hoca’nın kafasına oradan çıkmak için silah doğrulttum, birisi elime vurunca da silah ateş aldı. Ben çok üzgünüm, çok üzülüyorum. Kime üzüleceğimi şaşırdım. Kendime mi üzüleyim, onlara mı üzüleyim, Osman’a mı üzüleyim? Ben mağdurum, beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

2 KEZ MÜEBBET VE 21 YIL 6 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mustafa Öztürk’ü Salih Memişoğlu’na ve Ömer Faruk Zengin’e karşı işlediği "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulamayarak 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Öztürk’ün 3 kişiye karşı işlediği "Silahla tehdit" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ise toplamda 21 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

2 SANIK BERAAT ETTİ
Heyet, sanıklar Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk’ün "Kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı beraatine karar verdi.

2 SANIĞA SUÇLUYU KAYIRMA SUÇUNDAN VERİLEN CEZALAR ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanıklar Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş’in "Kasten öldürme" suçundan dava açılmış olmasına rağmen yapılan yargılama ve toplanan delillerde sanıkların bu suçu işlemeyerek “Suçluyu kayırma" suçunu işlediğine kanaat getirdi. Heyet, "Suçluyu kayırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle sanık Mehmet Güneş’e 11 ay 20 gün ve Satılmış Güneş’e 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Öztürk’ün Çekmeköy’deki bir hayvanat bahçesinde Salih Memişoğlu’nu, Ömer Faruk Zenginer’i silahla ateş ederek öldürdüğü ve 4 kişiyi de silahla ateş ederek yaraladığı anlatılıyordu. İddianamede şüpheli Öztürk’ün iki oğlunun eylemlere iştirak ettiği ve Satılmış Güneş ile Mehmet Güneş’in de eylemine yardım ettiği öne sürülüyordu. İddianamede sanık Mustafa Öztürk’ün "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenirken, "Kasten öldürme" suçundan da müebbet hapsi isteniyordu. Ayrıca Mustafa Öztürk'ün 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 36 yıldan 60 yıla kadar cezalandırılması isteniyordu.

İddianamede Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk'ün "Tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenirken, Satılmış Güneş'in ve Mehmet Güneş'in ise "Tasarlayarak öldürme suçuna yardım" 15'er yıldan 20'şer yıla kadar cezalandırılması talep ediliyordu. (DHA)

 
Kayıp Kübra için özel ekip kuruldu
 
Uzmanlardan kulaklık uyarısı: Organ yapısına zarar verebiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp Kübra için özel ekip kuruldu
Diyarbakır’da 13 Kasım'dan bu yana haber alınamayan Kübra Ekin’in (22) ...
Uçan çatının altında kalan çocuk yaralandı
Çorum'da kuvvetli rüzgar nedeniyle uçan garaj çatısının üzerine düştüğü ...
Gündemdeki isimler aynı hapishaneye girdiler
İstanbul'da samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren Can Göktuğ Boz ile ...
 
Emrah Apartmanı davası sürüyor: Sanıklar dinlendi
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 30 ...
Göreve giderken kaza geçirmişti... 'Şehit' unvanı 3 yıl sonra geldi!
İzmir’de görev yerine giderken minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden ...
Fırtınada karşıya geçemeyen öğrenciye polis eli
İzmir'in Bayındır ilçesinde etkili olan rüzgar ve yağmur nedeniyle yürümekte ...
 
”İpek” İzmirli kadınların elinde can buluyor
Küçük Menderes havzası tarihinde önemli bir yeri olan ”ipek” kadınların elinde tekrar can buluyor.
Merkez Bankası'nda kritik istifa
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürü Doruk Küçüksaraç görevinden ayrıldı.
İzmir'de JES zirvesi: Masada toplu sözleşme
İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva