HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2019 Çarşamba - 19:18

Sağlıkta şiddete tepki: İş değil işin peşini bırakmıyoruz!

İzmir’in Bornova İlçesi’nde doktor ve çalışanların darp edilmesine tepki gösteren sendikalar durumu protesto etti. Sağlık-Sen İzmir Şubesi, “İşi değil işin peşini bırakmıyoruz” dedi. Bazı sendikalar ve sağlık örgütleri duruma tepki göstererek iş bırakmıştı.

Sağlıkta şiddete tepki: İş değil işin peşini bırakmıyoruz!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bornova İlçesi’nde Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimine yapılan şiddeti protesto edildi. İzmir’de sağlık bileşenleri ve sendikalar duruma tepki gösterdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine tutuklanan saldırganlar doktor ve yanındakilere saldırının ayrıntılarını ifadelerde anlatmışlardı.

Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ve ekibi Bornova Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktora, görevi başında şiddet uygulanmasını protesto etmek amacıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde üyeleri ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Sağlıkta yaşanan şiddetin ivedilikle son bulması için gerekli adımların bir an evvel atılmasının gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, "Sağlık hizmetleri kamu adına sunulan bir hizmettir, sağlık çalışanları da kamu hizmeti sunmaktadır. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur" ifadelerini kullandı. İş bırakma eylemi yerine işin peşinin bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Özgür Yıldırım, "Nice canlarımız şehit edilirken, iş bırakmayanlar yine fırsatçılık peşindedirler. Bizler Sağlık-Sen olarak iş bırakmıyor, bu işin de peşini bırakmayacağımızı yüksek sesle haykırıyoruz" diye konuştu.

TERBİRLER ACİL ALINSIN
Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olmasının önemli bir sorun olduğunu belirten Yıldırım, "Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80'lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir. Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla başa çıkabilmiş ülkelerdeki birikime bakılmadan; şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır" dedi.

TOPLUMDAN TECRİT EDİLSİNLER
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların toplumdan tecrit edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Yıldırım, "Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz. Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz." diye konuştu.

ARKALARINDAYIZ
İzmir'in Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen mesai arkadaşlarının darp edildiğini hatırlatan Yıldırım, "Bununla beraber Bornova Huzurevi Müdürü Başar Nacır'a makam odasında kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından saldırılmış yine olaya müdahale eden güvenlik görevlileri de darp edilmiştir. Sonrasında tehditler savrulmuştur. Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube olarak, gerçekleşen saldırıları kınıyor, saldırıya maruz kalan sağlık çalışanlarına ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sadece ve sadece mesleğimiz gereğini yerini getiren ve yasal olmayan talepler geri çevrildiği için şiddete maruz kalan tüm çalışanlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Gelinen noktada alınmayan önlemlerden dolayı Türkiye genelinde bir çok çalışanımız darp edilmiş hayatının baharında yaşamdan koparılarak, ne yazık ki katledilmiştir." açıklamasında bulundu.

BUNUN ADI TERÖR
Darp edilen, öldürülen sağlık çalışanlarına uygulanan zulmün terör olduğuna vurgu yapan Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Yıldırım,  şöyle devam etti:

"Bunun adı kısaca terördür. 7/24 sağlık hizmetini her şartta ve koşulda kesintisiz vermeye çalışan sağlık çalışanlarımıza ne darp, ne de katledilmek revadır. Başta Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlıklarında yine yeniden gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bakanlığımızı ve yetkililerimizi son kez uyarıyoruz. Ya gerekli tedbirleri ve önlemleri alınız, ya da bizleri kendi önlemlerimizi almak zorunda bırakmayınız"

 
İzmir'de göçük yaşanan bölgede çocukların tehlikeli oyunu!
 
Binali Yıldırım: Mazbata kime verilirse başkan odur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de göçük yaşanan bölgede çocukların tehlikeli oyunu!
İzmir'de, geçen ay Halkapınar semtindeki metro vagonları otoparkı inşaatında ...
İzmir'de talihsiz son... Daha 4 yaşındaydı
İzmir'in Kiraz ilçesinde 4 yaşındaki bir çocuk, iddiaya göre odadaki televizyonun ...
Pamucak sahilinde kum zambağı alarmı!
İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak sahilindeki, nesli tehlike altındaki bir ...
 
'Mavi Balina' ölüm getirdi: Arkadaşlarının gözü önünde...
Van'da, 'Mavi Balina' oyunu oynayan Sevda E. (14), arkadaşlarıyla birlikte ...
İstanbul'da 18 ilçede oylar yeniden sayılıyor
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da ...
İzmir'de AVM sapığı suç üstü yakalandı!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezinde elbise deneme kabininde ...
 
Suriye sınırına askeri sevkiyat
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay- Suriye sınırındaki birliklere askeri ...
2 güreşçinin vurulması davasında tahliye
Antalya'da, yağlı güreş sporcuları Hakkı Aygün (33) ile Mehmet Ali Avcı'yı ...
Muhtarlık kavgasında kan aktı!
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde muhtarlık yüzünden ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva