HABERLER>SAĞLIK
4 Aralık 2021 Cumartesi - 18:03

Sağlıkçılar sağanağa rağmen alandaydı: Yönetmeliği geri çekin!

İzmir Sağlık Platformu yoğun yağmura rağmen gerçekleştirdikleri mitingde ‘ceza yönetmeliği’ olarak tanımladıkları Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin iptalini istedi.

Sağlıkçılar sağanağa rağmen alandaydı: Yönetmeliği geri çekin!

EGEDESONSÖZ - İzmir Sağlık Platformunu oluşturan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık- İş Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) ,İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED) , İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği (TAHUD), yakın zamanda yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı bir kez daha alana indi. 

Yoğun yağmur yağışına rağmen alana inen sağlık emekçileri "Doktor hemşire ebe sağlık için el ele", "Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz", "Konuşma sus çalış dayak ye yönetmeliği istemiyoruz", "Ceza ile yönetme sağlıkçıyı tüketme" yazılı dövizler taşıdı. Mitinge yakın illerden de katılım gerçekleşti. 

Mitingte konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Çamlı, "Geçtiğimiz günlerde sağlık bütçe görüşmeleri sırasında tüm sağlık emekçilerini eşitlikle kapsamayan, kamuda görev yapan hekimlerin dışındaki hekim ve sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme TBMM gündemine geldi. Aile sağlığı merkezi çalışanları, emeklerinin hiçe sayıldığı, iş güvencelerinin ellerinden alındığı ‘ceza yönetmeliği’ olmanın ötesine geçemeyen yönetmelikle karşı karşıya kaldılar. Beklenti ve taleplerinin  karşılanması bir yana, bir öncekinden daha da kötü bir düzenleme yapılmış, adeta sağlık emekçileriyle dalga geçilmişti" dedi. 

'İŞ GÜVENCESİ SONA ERDİ'
Çamlı şunları söyledi: 

"Yönetmelik değişikliği ile aile hekimliği çalışanlarının statüsü, il sağlık müdürlüklerine bağlı kölelik sistemine taşınmıştır. İş yükünü ölçüsüz şekilde artıran, gelir kaybına sebep olan, aile hekimlerini susturan, ‘ceza sözleşmesi’ olarak nitelendirilen bu yönetmeliği asla kabul etmeyeceklerini açıklayan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları tüm ülkede değişik etkinlikleri ve eylemleri hayata geçirdiler. Hukuki süreçleri başlattılar. 

İnsanca çalışma koşullarında, özlük haklarımız ve ödemelerimiz gasbedilmeden, mesleğimiz itibarsızlaştırılmadan, emeğimiz değersizleştirilmeden sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Bugün için talebimiz çok net. Ceza sistemini ağırlaştıran, sözleşme feshini kolaylaştıran, dayanaksız ve keyfi yaptırımlar getiren, birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamayan sözleşme, tüm maddeleriyle derhal geri çekilsin. İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, ücretleri ve kazanılmış hakları gasbeden, görüş ve düşünce açıklama özgürlüğüne yasak getiren ‘ceza yönetmeliğine’ karşı mücadelemiz yönetmelik geri çekilene dek sürdürülecektir. Mesleğimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkacağız

Buradan bir kere daha seslenmek istiyoruz. Susmayacağız. Yönetemediğiniz pandemide gerçekleri saklamanıza izin vermeyeceğiz. Korkmuyoruz. Tehditler, baskılar, mobbingler bize geri adım attırmayacak. Vazgeçmiyoruz".

BİRİNCİ BASAMAĞA DARBE!
Mitingde konuşan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu de şunları söyledi:

"Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği balyoz gibi inmiş, takdir ve teşekkür bekleyen birinci basamağa darbe vurulmuştur. ASM'lerin sorunlarına bırakın çözüm bulmayı, sorunlara yeni sorunlar eklemiştir. Hekimler ve aile sağlığı çalışanları da şimdi anayasayla çerçevesi çizilmiş grev hakkını kullandıkları gerekçesiyle bazı illerde maaş kesintisi hatta beraberinde cari gider kesintisi ile karşı karşıya kalmış durumda. Mücadele; birinci basamağın hakkaniyetli ve adil çalışma koşullarına sahip olup iyi hekimlik yapabilmesi adınadır. Bu sebepledir ki susmuyoruz, vazgeçmiyoruz"

 
Bodrum'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
 
Kamyonet şarampole devrildi... Sürücüsü yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye, dünyanın en az aşı zayiatı veren ülkesi
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Türkiye'nin dünyanın en az aşı ...
Aşı karşıtı, sahte kolla aşı olmaya gitti
İtalya’da aşısız kişilerin birçok sosyal faaliyetten yasaklanmasının ardından, ...
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Varyantlar hızla yayılıyor!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
 
Çocuklarda korona sonrası beyinde 'apse' tehlikesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne ...
Korona gribe mi dönüşüyor?
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "COVID-19 gribe mi dönüşüyor" başlıklı yazısında ...
Meksika'da ilk kez Omicron varyantı tespit edildi
Meksika'da ilk kez, yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantına rastlandığı bildirildi.
 
Prof. Dr. Ceyhan'dan 0-9 ve 0-5 yaş uyarısı!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Omicron varyantıyla ilgili açıklama yaptı. Ceyhan, ...
Obez ambulansları göreve hazır
Bebeklerin nakli için kullanılan yenidoğan ambulanslarının yanında obezite ...
Bakan Koca'dan 'Omicron' açıklaması!
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de Omicron varyantına rastlanmadığını belirterek, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva