HABERLER>SAĞLIK
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:21

Sağlık-Sen açıkladı... Geçmiş piklerin iki kat ağırını yaşıyoruz

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen hekimlere saldırıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bektaş, İzmir’in koronavirüs pandemisindeki durumuna ilişkin ‘’Şu an geçmiş dönemlerde yaşanan pikin iki kat ağırını yaşıyoruz. Büyük bir hızla servisler kapanıyor ve pandemi bölümüne dönüyor. Ben Tepecik Göğüs Hastanesi’nde çalışıyorum, şu an göğüs bölümü aktif olarak çalışıyor ancak bu da maalesef bu artışın devam etmesi halinde tek polikliniğe düşürülecektir" diye konuştu.

Sağlık-Sen açıkladı... Geçmiş piklerin iki kat ağırını yaşıyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 hekimin uğradığı saldırıya sert tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube'si adına Şube Başkanı Cihan Bektaş açıklamayı okurken, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hastanelerde sağlıkçılar üzerinde artan iş yükü ile ilgili konuşan Başkan Cihan Bektaş, "Şuan geçmiş dönemlerde yaşanan pikin iki kat ağırını yaşıyoruz. Şu an büyük hızla servisler kapanıyor ve pandemi bölümüne dönüyor. Ben Tepecik Göğüs Hastanesinde çalışıyorum, şu an göğüs bölümü aktif olarak çalışıyor ancak bu da maalesef bu artışın devam etmesi halinde tek polikliniğe düşürülecektir. Sağlık çalışanlarının içindeki vaka sayısı geçmişe göre azaldı. Bu umarım zamanla iyice azalır. Bir dönem yoğunluktan dolayı bağışıklık sisteminin düşmesinden kaynaklı vakalar arttı. Bir süre düzelmeden dolayı sayılar düşmüştü ancak şu an yeniden arttı. Çünkü sağlık çalışanları inanılmaz bir şekilde çalışıyor. Haftada 60-70 saat çalışıyor ve bu da vakaların artışına yol açıyor" ifadelerini kullandı.

“PANDEMİNİN BAŞINA DÖNÜLEBİLİR”
Açıklamaya katılan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Ahmet Güdüklü ise, "Eskiden 2 tane pandemi servisimiz vardı şuan 4 taneye çıktı. Her geçen gün hastanelerdeki yataklardaki doluluk oranı artıyor. Her geçen gün vaka sayısı artıyor. Şuan çoğu hastanede poliklinikler kapatıldı ancak bu gidişat ile şu an pandeminin başına dönülebilir. Pandemi nedeni ile bizim polikliniklerimiz de ortalama 80 hasta bakıyoruz. Filyasona kovid servisine arkadaşlarımız görevlendiriyor. Buna rağmen bu kadar yoğun tempoya rağmen şiddet görüyoruz. Doktor arkadaşımız hastaları gerekli ilgiyi göstere, izole bir odada muayene etmemiz rağmen, kapının dışından kapıyı tekmelemeler, hakaretler, bizim beklediğimiz davranışlar değil. Pandemiden önce tek tük duyuyorduk ancak andemi ile birlikte şiddetler son bulmayıp devamı geliyor.  Bunlar keşke bir son bulabilirse. Kendi can güvenliğimizi riske etmediğimiz bilebilsek" diye konuştu.

SABRIMIZ TÜKENDİ
Basın açıklamasını okuyarak gerçekleştirilen saldırıları vicdanlarının kabul edemediği belirten Bektaş ,"Tüm hastanelerde uygulandığı  gibi Kadın Hastalıkları polikliniklerinde erkeklerin beklemesinden hastaların rahatsızlık duyması ve hasta yakınlarının içeriye girmek istemesi nedeniyle doktorlar tarafından ikaz edilerek dışarı çıkması isteniyor. Bunun üzerine hastanın eşi çıkmak istemiyor. Bir sonraki ikaz edilmesinde eşine dönerek ‘ben çıkıyorum ama bunlar sana bağırırsa bunların’ diyerek küfürler savurmaya, hekim arkadaşlarımıza hakaret etmeye başlıyor. Agresif hareketler sergileyerek, bağırmaya başlayan, hasta yakını, bağırmaması ve dışarı çıkması konusunda tekrar ikaz ediliyor. Yapılan ikazın üzerine, adam hekim arkadaşımıza aniden saldırıyor, yüzüne yumruklar atıyor. Araya kadın olan hekim arkadaşımız girmeye çalışıyor. Saldırgan, kadın olan hekim arkadaşımıza da saldırıyor, vuruyor, onu kapıya çarpıyor. İki hekim arkadaşımızın darp edilmesi, güvenlik görevlileri yetişene kadar devam ediyor. Bunu hangi insan yapabilir? Bunu hangi vicdan kabul edebilir? Biz söyleyecek söz bulamıyoruz. Tüm sözcükler boğazımızda düğümleniyor. Yaşanan hadisede, sağlık çalışanları darp ediliyor. Biri kadın, iki gencecik arkadaşımız dayak yiyor. Tek derdi, insana hizmet etmek, acılarını dindirmek olan sağlık çalışanlarımız, insanlıktan uzak bir yaratık tarafından saldırıya uğruyor. Daha da acısı bu saldırgan serbest bırakıyor. Bu yaşananları artık bizim vicdanımız kaldıramıyor, kabul edemiyor. Yaşanan olayda sağlık çalışanlarımız kadar onların aileleri de travma yaşıyor. Bu manevi işkencenin hesabını kim verecek. Herkes duysun, bilsin ki, bizim artık sabrımız tükendi. Bizim caniye, saldırgana, vicdansıza gösterecek sabrımız bitti” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAKERET ETMEK HAİNLİKTİR
Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için sert ceza tedbirleri alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Bektaş, ‘’Ardı ardına meydana gelen sağlıkta şiddet olayları sabrımızı tüketmiştir. Bu canilere öyle bir ceza verilmelidir ki, caydırıcılık etkisi olabilsin, sağlıkta şiddetin önüne geçilebilsin. Sağlık personelinin can güvenliği yok, bu şartlar altında, baktığı hastadan korkan sağlık çalışanları psikolojik olarak büyük baskı altında. Bir an evvel sağlık personeline şiddet kapsamında önlemler alınmalı. Kanun hükmünde kararname çıkartılmalı ve en sert şekilde cezalandırılmalı. Bir insanı, bir sağlık çalışanını, bir kadını, görevini yapmaya çalışan personeli darp eden, hakaretler eden, küfürler, tehditler savuran bir cani, nasıl oluyor da serbest bırakılıyor? Biz bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Yaşanan pandemi sürecini cansiperane yürüten, bu süreçte canını hiçe sayarak fedakarca çalışan, gecesi, gündüzü olmayan sağlık çalışanının canı bu kadar mı değersiz? Sağlık çalışanına saldırmak, hakaret etmek hainliktir, başka açıklaması olamaz. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve alacağı cezanın emsal teşkil etmesi için elimizden geleni yapacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Hekim arkadaşlarımıza tüm imkanlarımızla hukuki destek vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız’’ diye konuştu.

 
İlk gerçekleşti: Mars'ta helikopter uçtu!
 
Virüs kurbanı başkan yardımcısı Avdan'a gözü yaşlı veda...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali veli 19 Nisan 2021 Pazartesi 15:09

pandemide sağlık çalışanları ile ilgili hiçbir şey yapmadınız bu zamana kadar.bundan sonra da yapmazsınız; bari basına konuşmayın.susun, kimse bilmesin yapmadıklarınızı..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölümcül parazitin ismini Adana koydular
Çukurova Üniversitesi'nden bilim insanları Yumurtalık ilçesi açıklarında ...
Kapanma önerisi: 15 gün sonrasını beklemeyelim
Kapanma önerisi: 15 gün sonrasını beklemeyelim
Korona hastaları ilaç kullanmıyor, klinik seyir kötüleşiyor!
Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İl ...
 
Aşılamada son durum: 20 milyonu aştı
Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ...
Profesörden 'tam kapanma' uyarısı
'Kısmi kapanma' kararının ardından koronavirüs vakalarının seyri yakından ...
Salgında günün bilançosu: 318 vefat, 55 bin 802 yeni vaka!
Sağlık Bakanlığı, son koronavirüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre, 55 ...
 
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir'in durumu ağırlaşıyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından haftalık vaka sayılarını ...
Tedbir anonsu yapıyordu: Virüse yenildi!
Zonguldak'ta görevli trafik polisi Mustafa Dönmez (48), corona virüs tedavisi ...
Salgın nedeniyle ani işitme kaybı yaşayanlarda artış
Eskişehir ve Ankara'da görevli Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanlarından oluşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva