HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2022 Perşembe - 20:19

Saç ekimindeki ölümde 4 sanığa beraat

İstanbul Bağcılar'da İbrahim Gül'ün hastanede saç ektirdiği sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesine ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Olayda başhekim, doktor ve iki anestezi teknikerinin "taksirle ölüme neden olma" suçundan beraatlerine karar verildi.

Saç ekimindeki ölümde 4 sanığa beraat

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Albayrak ve Çağrı Serdar Elgörmüş ile tarafların avukatları katıldı.

AA'da yer alan habere göre, Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanıklar hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açıldığını, Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda ölümün "akut koroner sendrom" sonucu meydana geldiğinin ifade edildiğini belirterek, sanıkların eylemi ile Gül'ün ölümü arasında illiyet bağının bulunmadığını bildirdi.

Sanıkların üzerlerine atılı eylemin "taksirle ölüme neden olmak" olduğu, taksirle işlenen suçlarda illiyet bağının ve kusurun mevcudiyetinin arandığı kaydedilen mütalaada, sanıklara yüklenecek bir kusurun olmadığı anlaşıldığından beraatleri talep edildi.

Katılanların avukatı da tahlillerin eksik yapıldığını, ne gibi bir işlem gerçekleştirildiğine dair dosyada kayıt bulunmadığını ve operasyonun aceleyle araştırma gerçekleştirilmeden yapıldığını öne sürerek, sanıkların kusurlu olduklarını düşündüğünden cezalandırılmalarını istedi.

Sanık Çağrı Serdar Elgörmüş, hastanenin tam donanımlı olduğunu ifade ederek, "Herhangi bir cihaz ya da ilaç eksiği olan bir hastane değildir. Tıbbi anlamda ben bizzat müdahale ettim. Hastanın koroner kalp damarları tıkalıydı, buna ilişkin belgeyi dosyaya sunduk. Bana veya hastaneye izafe edilecek bir kusur olmadığından beraatimi talep ediyorum. Suçsuzum." dedi.

Sanık Mehmet Albayrak da suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Mahkeme, sanıklar hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılmış ise de kusurlarının bulunmaması sebebiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 11 Ekim 2021'de İbrahim Gül'ün saç ekimi için hastaneye gittiği, doktor sanık Mehmet Albayrak'ın sorumluluğundaki anestezi teknikerleri sanıklar Şehnaz Çelebi ve Evin Baykuşak tarafından ense kısmından saç kökleri alındıktan sonra başının ön kısmına saç ekimine başlanmadan önce Gül'ün kalp krizi geçirdiği anlatılmıştı. Akabinde mavi kod verildiği, CPR işlemi yapılarak hastanın kalp ritminin geri gelmesinin sağlandığı aktarılan iddianamede, Gül'ün anjiyoya alınarak kalp damarına stent takıldığı ancak müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İddianamede, kamera kayıtlarında sanık Albayrak'ın, hasta kalp krizi geçirmeden kısa süre önce ekim yapılan odaya girdiği, öncesindeki lokal anestezi ve enseden saç kökü alma işlemlerinde yardımcı sağlık personelinin tek başlarına olduklarının görüldüğü bildirilmişti.

Gül'ün "akut koroner sendrom" sonucu hayatını kaybettiğine ilişkin rapora da yer verilen iddianamede, şu tespitlerde bulunulmuştu:

"Soruşturma kapsamında alınan sanık ve tanık ifadeleri ile Adli Tıp Kurumu raporu birlikte değerlendirildiğinde sanık Mehmet Albayrak'ın kendisine saç ekimi işlemi için gelen hastaya yapılan operasyona bizzat katılmayarak sorumluluğundaki anestezi teknikerleri sanıklar Evin Baykuşak ve Şehnaz Çelebi'ye uygulanması gereken dozu ve uygulanış şeklinin ne olduğu yönünde talimatta bulunmadan lokal anestezi ile diğer işlemleri yaptırması ve işlemlere ait tıbbi belge düzenlenmemesinin eksik olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle hastaya saç ekimi sırasında yapılan işlemlerle ölüm nedeni arasında illiyet bağı olup olmadığı hususunda kesin değerlendirme yapılamamasının sanık doktor ve anestezi teknikerlerinin eylemleri yönünden şüpheyi ortadan kaldırmamıştır. Hastane başhekimi sanık Çağrı Serdar Elgörüş de saç ekimi işlemleri yapılmayan hastane bölümünde SGK kaydı olmayan tekniker ve asistanlar tarafından kayıt dışı hasta kabul edilerek işlem yapılması nedeniyle denetim görevini yerine getirmemiştir. Sanıkların eylemleri ve neticesinde gerçekleştiği şüphesi bulunan İbrahim Gül'ün ölüm olayında sanıkların kusurlu olduğu mevcut deliller ile tüm evrak kapsamında anlaşılmaktadır.”

İddianamede, sanıklar Çağrı Serdar Elgörmüş, Evin Baykuşak, Mehmet Albayrak ve Şehnaz Çelebi'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan ikişer yıldan altışar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. (AA)

 
Dere yatağına düşen otomobilin sürücüsü öldü
 
MGK'dan Ukrayna krizi için sağduyu çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa etti
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı istifa etti. Aycı'nın ...
Fatma Nine'yi yakmışlardı... Sanıklar hakim karşısında!
İzmir'de, vücudundaki yanık izleri bulunduğu belirtilerek götürüldüğü ...
İstanbul Valisi'nden motokurye açıklaması
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin ...
 
Köprünün demirlerini satan muhtar tutuklandı!
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, köydeki köprünün demirlerini satan muhtar ...
Erzurum'da 2 kişi çığ altında kaldı!
Erzurum'un Horasan ilçesindeki Çayanyurdu mezrasında çığ düştü. 2 kişinin ...
Doktor Zeynep'in oğlu: Annemi uyurken öldürdü
Ankara'da, 9 aylık eşi kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Zeynep Erdoğan'ı (47) ...
 
Ceren Damar davasında tepki çeken karar
Ankara'da Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in kullandığı silahın ...
İzmir açıklarında 9 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başladı
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Beştepe'de başladı. Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva