HABERLER>SAĞLIK
30 Ekim 2019 Çarşamba - 10:04

Rüya'nın ölümünde doktor ihmali iddiası!

İzmir'de, beyincik bölümündeki kötü huylu tümör geçen yıl ameliyatla alınan, ancak beyin sapı tam olarak temizlenemeyen Rüya Ertaş (8), bu ay içinde rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede 5 kez beyin ameliyatı, bir kez de apandisit ameliyatı olduktan sonra kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Ayhan Ertaş, kızına yanlış teşhis konulduğunu, yanlış ameliyat yapıldığını ileri sürerek otopsi yapılmasını istedi. Ertaş, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun vereceği raporun ardından, şüphelerinde haklı çıkması halinde sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Rüya nın ölümünde doktor ihmali iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de işçi olarak çalışan Ayhan Ertaş (34) ile ev kadını Zirve Ertaş, kızları Rüya'yı, baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayeti ile hastaneye götürdü. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde MR çekilen Rüya Ertaş'ın beyincik kısmında tümör olduğu belirlendi. 4 santimlik kötü huylu tümörün alınması için 7 Temmuz 2018'de ameliyat olan Rüya'nın beyin sapına yapışan tümörün tamamı temizlenemedi. Ameliyatın ardından Bornova ilçesi Tuna Mahallesi 5650 Sokak'taki evlerine getirilen Rüya, zaman zaman doktor kontrolüne götürüldü. Ertaş çifti, kızlarının beyin sapındaki tümörün tamamen temizlenmesi için raporları Küba'da bir hastaneye gönderdiklerini ve burasının da Rüya'yı tedavi etmeyi kabul ettiğini, ancak 300 bin TL'ye ihtiyaç duyduklarını belirterek, yardımseverlerden destek istedi. Bir yandan kızları ile yakından ilgilenen aile, diğer taraftan da gerekli olan parayı bulmaya çalıştı.

'KIZIMIN BİLİNCİ GİTTİ, ONUNLA İLETİŞİM KURAMADIK'
Rüya, 29 Eylül'de aniden rahatsızlandı. Ertaş çifti, baş ve karın ağrısı, yüksek ateş ve kusma şikayeti bulunan Rüya'yı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan Rüya, daha sonra eve gönderildi.

Ancak Rüya'nın ağrıları dinmedi. 3 gün sonra yeniden hastaneye götürülen Rüya Ertaş, baba Ertaş'ın iddiasına göre 5 kez beyin, bir kez de apandisit ameliyatına alındı. Ertaş, pazar günü hayatını kaybetti.

Ayhan Ertaş, "Kızımı hastaneye götürdükten sonra bütün tetkikleri yapıldı. Kan alındı. Kan CRP'sinin 96 çıktığını söylediler ve beyin cerrahi bölümüne sevk edildi. Burada da gerekli tetkikler yapıldıktan sonra beyindeki tümörde herhangi bir şey olmadığını, yerinde durduğunu, şantının da sorunsuz şekilde çalıştığını belirterek çocuk acil servisine gönderdiler. Çocuk Acil Servisi'nde yaklaşık 6 saat boyunca bize hiçbir açıklama yapılmadan bekletildik. 6 saatten sonra bizi geri eve gönderdiler. Eve döndük 3 gün sonra kızımın ağrıları arttı. Tekrar hastaneye gittik, kızımın kan değerlerinin 456 olduğunu söylediler ve acilen ameliyata girerek şantının çıkarılması gerektiğini belirttiler. Daha sonra ameliyata aldılar, şantı söküldü ve servise alındı. 14 saat serviste kaldıktan sonra çocuğumun bilinci gitti, onunla iletişim kuramadık" dedi.



'BİR BUÇUK GÜNDE 3 KEZ AMELİYAT OLDU'
Doktorların Rüya ile ilgilenmediğini ileri süren Ertaş, "Doktorlara defalarca yalvarmama rağmen, çok geç geldiler ve kızımın bilinci gittikten sonra ilgilendiler. Önceki gün sabah hastaneden bizi aradılar, Rüya'nın apandisitinin patlak olduğunu, acilen ameliyata alınması gerektiğini söylediler. Ameliyata aldıktan sonra, yoğun bakıma alınan Rüya, ardından servise alındı. Kızım, bu ameliyatın ardından yavaş yavaş konuşma yeteneğini kaybetti. Kızımın bilinci gidince doktor geldi, yeniden ameliyata alındı. Rüya, 25 gün içerisinde 5 beyin ameliyatı geçirdi, 1 kez apandisit ameliyatı oldu. 2 beyin ameliyatı ile apandisit ameliyatı bir buçuk gün içerisinde yapıldı. Kızım narkozun etkisinden çıkmadan yeniden narkoz verilerek başka ameliyata alındı" diye konuştu.

'KIZIMIN ÖLÜM NEDENİNİ SÖYLEMEDİLER'
Ayhan Ertaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rüya, son ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı. Buraya alınma gerekçesini sorduğumuz zaman bize hiçbir açıklama yapılmadı. Ameliyatların yapılma gerekçelerine dair de açıklama yapılmadı. Burada ihmal olduğunu düşünüyoruz. Yapılan ameliyatların yanlış olduğundan şüpheleniyoruz. Geçen pazar günü hastaneden beni arayarak kızımın kalbinin durduğunu, gerekli müdahaleyi yaptıklarını, hastaneye gitmemiz gerektiğini söylediler. 5 dakikalık müdahaleden sonra kızımın kalbinin çalışmadığını ve vefat ettiğini söylediler. Kızımın ölüm nedenini sordum. Hiçbir doktor, hiçbir yetkili kızımın ölüm nedenini bana söylemedi. Kimse bana bilgi vermeyince 155 Polis İmdat hattını aramak zorunda kaldım. Çünkü çocuğum göz göre göre öldü ve hiçbir müdahale yapılmadı. Sadece yoğun bakımda bekletildi, başka bir şey yapılmadı" dedi.

Rüya'nın cesedine otopsi yapılmasını isteyen Ayhan Ertaş, "Hastanenin ölüm raporunda 'Doğal ölüm' yazıyor. Ancak Adli Tıp Kurumu'nun otopsi tutanağında ise 'Adli olay', 'Şüpheli ölüm' yazıyor. Biz şimdi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun sonucunu bekliyoruz. Şüphelerimizde haklı çıkarsak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kızımın ölümünde ihmal varsa, sorumluların cezasını çekmesi için mücadele edeceğiz."

Rüya'yı yaşatmak için çabalayan Zirve ve Ayhan Ertaş çifti, şimdi kızlarının kıyafetlerine ve oyuncaklarına sarılarak teselli bulmaya çalışıyor. (DHA)

 
Ege Üniversitesi'ndeki feci ölümde skandal karar!
 
Karşıyaka'da tarihi eser operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acı haber geldi: Rüya melek oldu
İzmir'de, Rüya Ertaş'ın (8) beyincik bölümündeki 4 santimlik kötü huylu ...
İzmir'de şiddete karşı 'Selam ve Saygı Projesi'
Sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddet olaylarını azaltmak ...
Kemik erimesinden korunmak için günde 5 bin adım atın!
29. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ağuş, ...
 
İzmir'de de araştırıldı: Midyede büyük tehlike!
İzmir'de de araştırıldı: Midyede büyük tehlike!
İzmir'de 220 kiloya ulaşan hastaya yardım eli
İzmir'de 220 kiloya ulaşan hastaya yardım eli
4 çocuklu babanın yürek yakan dramı
İzmir'in Konak ilçesinde, ters yönden gelen motosikletin çarpmasıyla birçok ...
 
İzmir'de dünya rekoru: Binlerce hayat kurtardı
İzmir'de yıllardır kan bağışı yapan Emin Şahin (60), bir ilke imza atarak ...
Halı sahalarda ölüm riski büyük!
Halı saha maçı sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybedenlerin sayısını ...
10 yaşındaki Ceren için kök hücre tedavisi umudu
İzmir'de yaşayan ve geçen yıl Bursa yakınlarında geçirdikleri kazada ağabeyi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva