HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2022 Cumartesi - 15:59

Rumeli-Balkan zirvesinde ‘İzmir Marşı’ vurgusu, 'birlik' mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Balkan ve Rumeli Göçmenleri ile bir araya geldi. Düzenlenen yemek sonrası vatandaşlara açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Balkanların yüreğinde mutlaka CHP ve Mustafa Kemal sevgisi vardır. Bütün kardeşlerimize çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaksak bunu birlikte yapacağız, İzmir marşını beraber söylemek zorundayız” dedi.

Rumeli-Balkan zirvesinde ‘İzmir Marşı’ vurgusu,  birlik  mesajı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Rumeli ve Balkan Buluşması etkinliğine katıldı.

Fuar İzmir içinde bulunan C Hol'ünde gerçekleştirilen törene CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yan ısıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanları, CHP İzmir İl Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU: İZMİR MARŞINI BİRLİKTE
Balkan ve Rumeli Göçmenlerine seslenen CHP Lideri, "Bir şeyden emin olmanızı isterim. Beraber, gönül gönüle bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. İkinci kez yapacağız bunu. Birincisini kimin yaptığını biliyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal… 100 yıl geçti… Geldiğimiz nokta kabul edilebilir değil, ikinci yüzyılda Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için demokrasi ile yolumuza devam edeceğiz. Büyük kahraman, dünyanın saygı duyduğu o kahraman sizin içinizden çıkan bir kahraman. Anadolu'ya gelmesi, Kuvay-i Milliye’nin öncüsü olması, gücünü doğrudan halktan alması, mandacılığı reddetmesi ve benim iki büyük eserim var diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sizleri, Mustafa Kemal'in hemşehrilerini CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Coğrafyanız neresi olursa olsun Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak için yine beraber olmak zorundayız. Biz CHP olarak başkanlardaki soydaşlarımız ile bağımızı aynen sürdürüyoruz. Balkanların yüreğinde mutlaka CHP ve Mustafa Kemal sevgisi vardır. Bütün kardeşlerimize çağrımdır. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaksak bunu birlikte yapacağız, İzmir marşını beraber söylemek zorundayız. Bizim eksiğimiz yanlışımız olabilir. Ancak bizden çok sizlerin bu partiye sahip çıkmanız lazım. Bu partisi sizlerin, Mustafa Kemal'in partisidir. Balkan coğrafyasında ne kadar yakınlarınız varsa o kadar içli dışlıyız. Belediyelerimiz oradaki belediyeler ile kardeş belediye oluyor ve bağı koruyor. Bu nedenle balkanları unuttuğumuzu sakın düşünmeyin. Ankara ve İstanbul neyse Balkanlar da Türkiye için aynı” dedi.

YÜCEL: BALKAN VE RUMELİ GÖÇMENİ DEYİNCE AKLIMA…
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise "Bugün burada önemli bir toplantıda bir aradayız. Genel merkezimizin bünyesinde kurulan balkan masasının katkısı ve desteğiyle, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu siz değerli dostlarımızla, hemşehrilerimizle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Balkan ve Rumeli Göçmeni deyince; aklıma ne geliyor biliyor musunuz? Mücadele geliyor, azim geliyor. Çalışkanlık geliyor. Kardeşlik ve dayanışma geliyor. Sizlerin, anne ve babalarınızın çektiği acıları bugün tarif etmemiz veya tam anlamıyla anlayabilmemiz belki pek mümkün değil. Çünkü ev bildiği, yuva saydığı, kök saldığı topraklardan koparılmak, tarif edilebilir bir acı değildir. Ancak bu acılara, yaşanılan büyük sıkıntılara, sizlerden koparılan sevdiklerinize rağmen; geldiğiniz anavatanınızda bayrağınıza, toprağınıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığınızla, bu ülkenin birliğinin en önemli yapı taşı olmayı başardınız. Bu ülkenin kurtuluş savaşında, Atatürk’ün en yakınında, balkan kökenli silah arkadaşları vardı.  O büyük kurtuluş mücadelesinde, Mustafa Kemal ile birlikte nasıl emek harcandı, büyük fedakarlıklar yapıldıysa; bugün ihtiyacımız olan birlik, dayanışma ve saray zihniyetinden uzaklaşarak, cumhuriyet değerlerini yeniden yükseltme mücadelesinde de, en büyük desteğin siz göçmen vatandaşlarımızdan geleceğine eminim. Adaletsizliğin, baskının, insanların sahip olduklarının ellerinden zorla alınmasının ne demek olduğunu, herhalde sizlerden daha iyi bilenler yoktur. Geçmişte yaşanmış bu acılar, günümüzde güzel ülkemizde yaşanmasın, birliğimize, dayanışmamıza ve toprak bütünlüğümüze helal gelmesin diye, göçmen vatandaşlarımızla birlikte yol yürümeye, sizleri dinlemeye ve sorunlarınızı çözmeye devam edeceğiz. Sizlerin, belki acı ama yarınlara ışık tutan hatıraları ve tecrübelerinden faydalanmaktan, sizlerle omuz omuza yürümekten ve tüm göçmen vatandaşlarımızı başımızın üstünde taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Karşınızda hem İl Başkanı olarak hem de Makedonya’nın Uturunca kentinden çıkarak Buca’ya yerleşen Nihat Yücel’in torunu olarak sizlere sesleniyorum. Siz göçmen vatandaşlarımızın desteğiyle, gelecek nesillerin huzur içinde yaşayacağı, Cumhuriyetin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanabilecekleri ve ayrımcılığın yaşanmadığı bir Türkiye bırakacağımıza inancım tamdır. Karşınızda hem İl Başkanı olarak hem de Makedonya’nın Uturunca kentinden çıkarak Buca’ya yerleşen Nihat Yücel’in torunu olarak sizlere sesleniyorum. Düzenlediğimiz bu buluşmaya katılarak bizleri onurlandırdığınız, bizlerle birlikte olduğunuz için, tüm göçmen vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

SOYER: İZMİR BÜYÜK ACILAR ÇEKMİŞ BALKAN GÖÇMENLERİNE DE KUCAK AÇTI
Vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün yalnızca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil; aynı zamanda Arnavut Mustafa Çavuş adıyla bilinen ve Piriştina’dan Ege'ye yerleşen bir Balkan Türkü’nün torunu olarak da aranızdayım. 8 bin 500 yıllık tarihinde her zaman barışın sembolü olan İzmir, büyük acılar yaşayan, yurtlarından sürülen Balkan halklarına da kucak açtı. Doğdukları yerden koparılan binlerce insanın yaralarını saran bu şehrin Belediye Başkanı olarak İzmir’e, İzmirliler’e hizmet edebilmek. Bu öylesine onur verici ki... Şehrimizin asil karakterinde, demokrasinin beşiği olan eşsiz coğrafyasında çok güçlü bir maya var. O mayanın adı: Birbirimizle uyum! Geçmişte yaşanan büyük acıların hatırasını bir an olsun unutmadan, bir daha yaşanmamalarını sağlayacağız. Bu topraklarda umudu örgütleyecek, barışı ve kardeşliği birbirimizle uyumdan aldığımız güçle perçinleyeceğiz. Bugün Türkiye'nin farklı yerlerinde 30 milyona yakın Balkan kökenli nüfus bulunuyor. Balkan coğrafyasında ise halen 10 milyondan fazla akrabamız yaşamını sürdürüyor. Biz, şehrimizde birbirimizle uyumu tesis etmek için Balkan Derneklerimiz ve sivil toplum ile her zaman bir arada, omuz omuzayız. Balkan kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, yaşanan sorunları birlikte, ortak akıl ilkesiyle çözüyoruz. 1935 yılında Balkan ülkeleri arasında, dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Balkanlılar Halk Dansları Festivali düzenlenmişti. Biz, Atamızdan kalan bu mirası sahiplendik ve Balkan Festivali geleneğini İzmir’de yaşatmaya devam ediyoruz. Barışın ve kardeşliğin şehri İzmir’de, 23-25 Eylül’de bir kez daha Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Unutulmaz acılar yaşatılarak yurtlarından koparılan Balkan kökenli vatandaşlarımızın sesi olmaya, dertlerine derman olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bunu başarmak için parolamız sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ancak ve ancak demokrasidir. Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılında bir kez daha demokrasinin ve barışın dünyadaki yüzü olacak. Hepinize katılımlarınız için bütün kalbimle teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

 
86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali başlıyor
 
Togg üretime hazırlanıyor... Tesisin yüzde 98'i hazır
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 18 Haziran 2022 Cumartesi 19:09

Metro ne oldu? Kordon mezbahadan daha kötü kokuyor eğlence yapılır başarılı bir olay olur o zaman yapılır iç boş showlar...

Yorumu oyla      5      3  
BALKANLI... 18 Haziran 2022 Cumartesi 18:34

Sy.Genel Başkan herkeze mavi boncuk dağıtarak iktidar olunmaz...

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 18 Haziran 2022 Cumartesi 16:50

İzmir Marşını beraber söylüyoruz da Kemal bey belediyelerimize gelince Tunceli’den adam taşıyıp işe alıyorsunuz! O nasıl olacak? Boşversene! Aileden Chpliyiz seçimde görüşürüz bundan sonra

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Siftah yapamayan esnafın ahı iktidarın üzerinde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Doğanlar ve Mevlana ...
Karamollaoğlu İzmir'den seslendi: İttifak seçim öncesinde kurulmalı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi partiler arasında ...
AK Partili Kaya’dan CHP’ye ‘3 günlük program’ eleştirisi: Bari bir heykel açsaydınız!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, üç gündür kentte bir dizi ...
 
CHP'den İzmir'de gövde gösterisi… 3 bin kişi rozeti taktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ...
AK Parti'li Günaydın'dan CHP'ye eleştiri
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, MHP yöneticisi olmadığı ...
Kılıçdaroğlu da katıldı... İzmir'de 5 bin 500 kişinin yüzü güldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, ...
 
Sertel: Halkbank hangi kurumlara reklam veriyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
AK Parti sahaya indi... Sürekli'den ilçelere 'yatırım' müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Seferberliği ...
Önce 'kurtar' dedi sonra şaka yaptığını söyledi... İzmir’de siyasi tele-kriz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda konuşarak kendisini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva