HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Ocak 2023 Perşembe - 12:07

Ressam Şevket Dağ'ın eserleri Folkart Gallery'de!

Folkart Gallery, Ressam Şevket Dağ'ın eserlerinin yer alacağı, Türkiye'de ilk kez düzenleneceği belirtilen sergiye ev sahipliği yapacak. 'Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ' adlı sergi, 24 Ocak'ta ziyarete açılacak.

Ressam Şevket Dağ ın eserleri Folkart Gallery de!

Folkart Gallery tarafından Türk resminin en önemli isimlerinden Şevket Dağ'ın eserlerinin yer alacağı sergi açılacak. Sergide 60 adet eserin yanı sıra ressam Şevket Dağ'ın eskiz defterleri, kullandığı paleti, şövalesi, boya kutusu, fotoğrafları gibi kişisel eşyaları ve de birçok yazışması da yer alacak. Sergi nedeniyle, 'Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ' adlı Türkçe ve İngilizce, 320 sayfalık bir albüm de hazırlandı. Albümde, Sinan Genim, Fahri Özdemir, Evrim Altuğ, Malik Aksel, Cemal Tollu ve Şeref Akdik'in yazılarının yanı sıra eserleri ve kendisiyle ilgili doküman ve objelerde yer alıyor. 42 farklı koleksiyoner ve kurumun eserlerini verdiği sergide, Şevket Dağ'ın başyapıtı olarak gösterilen 'Ayasofya İçi' adlı eseri de bulunuyor.  Serginin proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, küratörlüğünü ise Özdemir Erdem üstlendi.

Folkart Gallery'de 24 Ocak-21 Nisan 2023 tarihlerinde açık kalacak serginin, pazartesi günleri hariç, hafta içi 10.00-19.00/hafta sonu saat 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.

SANATSEVERLERE DAVET
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Gallery, olarak Türk resminin en önemli isimlerinde Şevket Dağ'ın eserlerine ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek 'Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ' isimli sergi 24 Ocak 2023 tarihinden itibaren ziyaret edilebilecek. Son yıllarda yaşanan salgınlar nedeniyle sergimizin açılışı için bir tören düzenlemeyeceğiz. Sanatseverleri, sergimizi ziyarete davet ediyorum" dedi.



TÜRKİYE'DE BİR İLK
İlk kez 1902 yılında Fatih Semti'nde bir muhallebici dükkanında 5 eseri ile ilk sergisini açan Şevket Dağ, daha sonra 1944 yılına kadar çeşitli sergilere eserleriyle katılıyor. Vefat ettikten sonra da eserleri farklı karma sergilerde yer alıyor. Ancak bugüne kadar sadece Şevket Dağ eserlerinin yer aldığı herhangi bir sergi düzenlenmiyor. Folkart Gallery'de düzenlenecek sergi bu nedenle bir ilk olacak.



ŞEVKET DAĞ HAKKINDA
Türk resminde mekan içlerini en iyi şekilde resmeden ressam olarak gösterilen Şevket Dağ; Atatürk'ün isteği ile iki (Siirt milletvekilliği), İsmet İnönü'nün de isteğiyle bir dönem (Konya milletvekilliği) milletvekilliği yapıyor. Şevket Dağ, milletvekilliği döneminde bile 'ressam' titrini kullanması, imzasında palete yer vermesi ile biliniyor. Çeşitli kurumlarda resim öğretmenliği yapan Şevket Dağ, aynı zamanda çok iyi bir saat tamircisi sanatkarı olarak da tanınıyor. Saat tamiriyle zamanın durmasını engelleyen Şevket Dağ, mekan tasvirleri ile de Ayasofya gibi tarihi mekanları tüm detayları ile resimlerine yansıtarak ölümsüzleştiriyor. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin kurucu üyelerinden Şevket Dağ, 23 Mayıs 1944'te yaşama veda ediyor. (DHA)

 
Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması sonuçlandı
 
Altay'da şirketleşme sesleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalar Birliği'nden kredi raporu... Ne kadar borçlandık?
Bankalar Birliği’nin verilerine göre İzmir’de Kasım ayında 5 milyarı bireysel ...
İzmir'in dev firması için konkordato kararı!
İstinaf, bir dönem MÜSİAD İzmir Şube Başkanlığı da yapan Ülkü Grup Tekstil ...
İş insanlarına evde sağlık hizmeti anlatıldı
İZSİAD, düzenlediği geleneksel Çarşamba toplantısında evde sağlık hizmetlerini ...
 
ESİAD Sürdürülebilirlik Elçileri eğitimlere başladı
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) İzmir AB Bilgi Merkezi ...
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer ‘en yüksek sayıya ulaştık’ dedi: Girişimciliğe kadın eli
EGİAD’ın 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Alp Avni Yelkenbiçer, ...
IMF'den üretim uyarısı: Yüzde 7 azalabilir!
Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya ekonomisindeki ayrışmanın küresel ...
 
Türk moda endüstrisinin hedefi ABD
Türk moda endüstrisi, 2022 yılında 1 milyar dolarlık ihracata imza attığı, ...
Egeli ayakkabıcılar'dan İtalya çıkarması!
Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde, dünya genelinde beklenen resesyon ve Türk ...
Nebati'den fiyat sabitleme ve indirim açıklaması
Zincir marketler, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin "fiyat sabitleme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva