HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2022 Çarşamba - 13:59

Rektör Hotar’dan Bakan Nebati’ye ‘program’ çağrısı: Yerli ve milli hocalarımız yok!

Hazine ve Maliye Başkanı Nureddin Nebati’nin katılımıyla gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongeresi’nin tanıtım toplantısında söz alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, İktisat Kongresi programı ile ilgili bir yorumda bulundu. Hotar açıklamasında “Programda yurt dışından danışmanlık yaptığı söylenen birçok isim var, ama İzmir’imizin yerli ve milli olan, kendi okullarında daha önce ekonomi kongrelerini gerçekleştirmiş üniversitelerden hocalar yok” ifadelerini kullanırken, Hotar’a yanıt veren Bakan Nebati ise, “Oldukça açığız, kim katkı sağlamak istiyorsa bu katkıya varız”  dedi.

Rektör Hotar’dan Bakan Nebati’ye ‘program’ çağrısı: Yerli ve milli hocalarımız yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Başkanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile İzmir İktisat Kongresi’nin 2’ncü yüzyılı programının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda katılımcılar Bakan Nebati’ye yönelik sorularını dile getirirdi. Programda AK Parti’de geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcılığı ve İzmir Milletvekilliği görevini yürütmüş olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar da söz aldı.

HOTAR: HERKESİN SORUMLULUK ALMASI LAZIM!
İktisat Kongresi’nin katılımcıları hakkında değerlendirme yapan Rektör Hotar, “Biz hem İktisat Kongresi’nin geçmişte ev sahipliğini yapmış üniversite olarak hem de iktisat mezunu olarak yaptığınızın ne kadar değerli olduğunun farkındayız.  Tabii ki 100 yıl önceki hedeflerin bir kısmını şu anda gerçekleştirememiş olmak bunu tamamlamaya engel değil. Yeni toplantılar, yeni atılımlar, yeni politikalar ile geçmişte yarım kalan işler tamamlanır ve üstüne de yenileri yapılır. Sayın Bakanımızın da yapmak istediği bu diye düşünüyorum. Program taslağına baktım. İzmir’de 10 tane üniversitemiz var, fakat bu taslak programda ben kendi üniversitem dahil herhangi bir öğretim üyesinin, ya da 1-2 öğretim üyesinden fazla öğretim üyesinin olmadığı görüyorum. Programda yurt dışından danışmanlık yaptığı söylenen birçok isim var, ama İzmir’imizin yerli ve milli olan, kendi okullarında daha önce ekonomi kongrelerini gerçekleştirmiş üniversitelerden hocalar yok. Ya da yeterli sayıda yok. Dolayısıyla ben bunun son hali olmadığını düşünüyorum. Biz her zaman, her türlü desteği vermeye hazırız. Buradan çıkacak sonuçlar hızla yükselen Türkiye'nin önünü açacak, yeni ufuklara bizi taşıyacak. Burada herkesin sorumluluk alması lazım... Bu tür şeylerin İzmir için siyaset üstü olduğunu, hem çok gerekli olduğunu hem de rekabet edilebilirlikte bize artı puan kazandıracağını düşünüyorum. Kolaylıklar diliyor ve her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

NEBATİ: KİM KATKI SAĞLAMAK İSTERSE VARIZ
Hotar’ın sözlerine yanıt veren Hazine ve Maliye Başkanı Nurettin Nebati ise program taslağı ile ilgili olarak “Herhangi bir taslak yok, herhalde farklı bir şey gelmiş. İzmir İktisat Kongresi için iki tane ana başlık var. Bir tanesi 1923'te ortaya konmuş hedefler… 100 yıl içerisinde nereye geldi, yani geçen yüzyılın değerlendirilmesi. İkincisi ise yeni yüzyılın yani ikinci yüzyılın, bizim de hedefimiz olan Türkiye Yüzyılı’nın nasıl olacağına ilişkin bir yol haritasının önerildiği bir kongre olacak. İki aşamalı. 4 Mart’a kadar da devam edecek şekilde dizayn edildi. Aynı şekilde Hüseyin Bilgin hocamızın oluşturacağı, sizlerin de mutlak suretle içerisinde olacağı bir akademik danışma grubu oluşturuluyor. Yurtiçi-yurtdışı ve İzmir ayaklarından hocalarımızın da tartışacağı süreci de inşallah yaşamış olacağız. Yani burada İzmir Ticaret Odamız olacak. İzmir'in bir defa önde gidenleri bu işin içinde olacak, hiç merak etmeyin. Oldukça açığız, kim katkı sağlamak istiyorsa bu katkıya varız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, AK Parti Genel Merkezimiz bize destek veriyor, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı programı ile birleştirdik. Valilik ve bakanlığımızın sponsorluğumuzda  Türkiye'nin yeni yüzyılını kotaracak, anlamlı bütünlüğü oluşturacak adımları atıyoruz” dedi.

 
İzDönüşüm atık toplama araç filosu büyüyor!
 
İMO’dan çağrı: Yeterli istihdam, adil atama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Aralık 2022 Perşembe 08:37

hotar ve İzmir İktisat Kongresi? Alakasını bulamadık.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’da intihar!
Henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs İZBAN’ın Karşıyaka durağında raylara ...
Son yağmurlar da fayda etmedi.... İzmir'in barajlarında tehlike çanları!
Uzun yıllar ortalamasına ve geçen yıla göre daha az yağış alan İzmir'de ...
İşyerlerinden hırsızlığa tutuklama!
Torbalı'da bir iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ...
 
DHKP-C ve PKK/YPG/KCK soruşturması: 13 gözaltı
Ankara'da, terör örgütleri DHKP-C ile PKK/YPG/KCK'ya yönelik soruşturma ...
Harmandalı'ndaki heyelan bölgesi için 'acil' uyarı!
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
İzmirli motokuryenin hayatını karartan kaza... Düğün öncesi azap!
İzmir'in Buca ilçesinde, düğününe 1 ay kala para biriktirmek için motokuryelik ...
 
Rakamlarla İzmir!
TÜİK’in yayınladığı verilere göre İzmir’in nüfus artış hızı ülke ortalamasının ...
Korkunç kaza... Devrilen TIR'ın şoförü öldü!
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde TIR'a arkadan çarparak devrilen tuz yüklü ...
Kadınların başına vurup kaçtı... Sopalı saldırgan!
Karaman'da sokakta kadınlara sopayla saldırarak yaralayan bir kişi yapılan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva