HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2021 Pazartesi - 14:35

Polis merkezindeki ölüm iddiasına yeni açıklama

İstanbul Esenyurt Polis Merkezi'nde bir kişinin ölümüyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, olayla ilgili olarak polis merkezinde görevli tüm polisler, bekçiler ve sivil vatandaşlar olmak üzere olay mahallinde bulunan tüm kişilerin ifadelerine başvurulduğu belirtilerek, "Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumu'ndaki detaylı inceleme devam etmekte olup soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Polis merkezindeki ölüm iddiasına yeni açıklama

Esenyurt Polis Merkezi'nde hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın (42) gözaltına alındığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan açıklamada, "Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumu'ndaki detaylı inceleme devam ediyor. Soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülüyor" denildi.

Esenyurt Polis Merkezi'nde 5 Haziran gecesi yaşanan olayda Birol Yıldırım, gözaltındayken hayatını kaybetti. Ailesinin darp iddiasında bulunduğu Yıldırım'ın ölümüyle ilgili polis merkezi önünde ve içinde yaşananların yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, güvenlik kameraları saat 23.19'u gösterdiğinde, Birol Yıldırım ve yanındaki 2 kişi, karakol önünde polisler ile konuşuyor. Yıldırım, önce arkasını dönüp yürümeye başlıyor. Sonra da polislere doğru geri dönüyor. Bir polis memuru Yıldırım'ı yakasından tuttuğu bu sırada arbede yaşandığı görülüyor. Çok sayıda polis, Yıldırım'ı kollarından tutarak, karakolun içerisine sokuyor.

"NİYE BAĞIRIYORSUN, BEN BAĞIRIYOR MUYUM?"
Polis merkezinin içindeki güvenlik kamerasında da saat 23.23'ü gösterirken, Yıldırım, polisler ile tartışıyor. Bu sırada bir polis memurunun, Yıldırım'a "Ne bağırıyorsun, niye bağırıyorsun? Ben bağırıyor muyum?" dediği duyuluyor. Aynı polis memuru Yıldırım'ı "Yürü, yürü" diyerek, içeri doğru yürütüyor. "Bırak beni, saygısızlık yapma. Tamam, tamam" diyen Yıldırım ile yanına gelen arkadaşı, saati 23.32'de yemek salonuna sokuluyor.

Saat 23.45'i gösterdiğinde ise polis memurları dışarı çıkmaya başlıyor. Polis memurlarından biri elinin üzerini ovmaya başlıyor. Polis memuru yumruğunu sıkarak, mesai arkadaşına gösteriyor. Ardından da elinin üzerine buz koyuyor. Saat 23.47'ü gösterdiğinde ise komiser yardımcısı da yemek salonundan koridora çıkıyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nce bekleme odasında fenalaşarak hayatını kaybettiği açıklanan Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise bugün yazılı açıklama yaptı.

Bilal Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, Cumhuriyet savcısının aynı gün polis merkezindeki güvenlik kamerası kayıtlarını temin ederek, sesli ve görüntülü materyallerle olay yeri incelemesini yaptığı, maktul ile ilgili adli muayenenin yapıldığı, ölüm sebebi ve zamanının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği anlatıldı.

Açıklamada, olayla ilgili polis merkezindeki polisler, bekçiler ve vatandaşlar olmak üzere tüm kişilerin ifadelerine başvurulduğu kaydedilen açıklamada, "Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumu'ndaki detaylı inceleme devam ediyor. Soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülüyor" denildi.

 
Çiğli Belediyesi’nden küresel iklim değişikliği mücadelesine destek
 
CHP’li Serter, ‘kanalizasyon patladı’ dedi ve ekledi: Seçim en geç Kasım 2022'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'i sağanak vurdu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. ...
3,3 milyon liralık gaspta 13 gözaltı
İstanbul Ataşehir'de Sibel Koçan'ın öldürüldüğü 3,3 milyon liralık gaspla ...
İzmir'de akıl almaz olay.... Bebeği ile denize atlayan kadın tutuklandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 9 aylık kız bebeği ile birlikte kendini denize ...
 
Döner kardeşlere rekor ceza istemi
Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mütalaasını açıklayan ...
ABD 'el konulsun' dedi... İşte mal varlığı listesi!
Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından aranan Sezgin Baran Korkmaz ...
Şehir Plancıları’ndan Kültürpark Planı açıklaması: İtirazlar tek tek sıralandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve oybirliği onaylanan ...
 
İzmir’in hava raporu: Gece sıcaklığı bile 27 derece!
İzmir son iki haftada ilkbaharın son demlerini yaşarken yeni hafta ile ...
İsyan ettiren karar: O istismarcıyı niye bıraktınız?
11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Ö.D., komşuları İrfan B.’nin cinsel istismarına ...
'Şebeke suyu' şüphesi... İzmir'de gece yarısı onlarca kişi hastanelik!
'Şebeke suyu' şüphesi... İzmir'de gece yarısı onlarca kişi hastanelik!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva