HABERLER>GÜNCEL
18 Mayıs 2021 Salı - 16:57

Plan iptali sonrası Emlak Konutları 'hodri meydan' dedi!

Karşıyaka’da tartışmalara yol açan Emlak Konutları Planları konusu, belediyenin imar plan notlarını reddetmesi ile ilgili olarak Karşıyaka Emlak Konutları Platformu açıklama yaptı. Meclis toplantısında yapılan "1252 bağımsız bölümden 130'unun itirazı oldu. Oradaki çoğunluk planı kabul ediyor. 130 kişinin itirazı da reddedilmiş oldu” açıklamasına tepki gösteren platform sözcüsü Nevzat Özkılıç, “Hodri meydan! Emlak Konutları'na sandık konsun. İddia ettiği bin kişiyi geçtik, kendisini destekleyen 200 kişi bulursa şapka çıkaracağız" dedi. Özkılıç süreci de yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Plan iptali sonrası Emlak Konutları  hodri meydan  dedi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka'da Emlak Konutları olarak da bilinen Atakent Mahallesi'ndeki imar planı notlarına, 1252 bağımsız üyeden 130'unun yaptığı itirazı değerlendiren Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki İmar Komisyonu'nun ret kararı, Meclis'te görüşüldü. Meclis üyelerinin oylarına sunulan itirazların bazıları oy birliği ile reddedildi.

KILIÇDAROĞLU ‘REFERANDUM YAPIN’ DEDİ…
Alınan meclis kararı sonrası açıklamalarda bulunan Karşıyaka Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, 15-20 gün içinde yargı yoluna giderek karara itiraz edeceklerini belirtti. Özkılıç, açıklamasında "Bizim buradaki mevcut daire sayılarımızın içinde  yani bin 250 dairenin içinde görevliler ve dükkanlarda var. Burada aylar önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu ve Tunç Soyer'e 350 daire sahibinin özel dilekçelerini, 150 adet de belirli bir liste üzerinde imzalı toplam 500 daire sakinin imzalı dilekçesini verdik. Bu hem Sayın Kılıçdaroğlu'nda var hem de Tunç Soyer'de mevcut.  Sayın Cemil Tugay'da bu imzaları çok iyi biliyor zaten. Biz bu imzaları Kılıçdaroğlu ve Soyer'e vermemizin ardından, Sayın Tugay '500 imza varsa, geri kalan bin kişi beni destekliyor' dedi. Böyle bir argüman olabilir mi? Sayın Tugay, sizi destekleyenler varsa sizde onların imzasını ortaya çıkarın o zaman.  Zaten Sayın Kılıçdaroğlu, Tugay'a bu söylemi üzerine, 'o zaman referandum yapın' dedi" ifadelerini kullandı.

KENDİNİ DESTEKLEYEN 200 KİŞİ BULSUN…
'İtiraz edilen sayısının az olduğu, dilekçeyi veren kişilerin dışında kalan çoğunluğun kararı desteklediğini' iddialarına da değinen Özkılıç, "Biz Emlak Konutlarında yaşayan insanlar olarak soruyoruz Sayın Cemil Tugay'a,  nasıl böyle bir iddia da bulunabiliyor? Eğer bu iddiasından eminse kendisine çağrıda bulunuyoruz; Hodri meydan!  Gelsin Emlak Konutları'na sandık koysun. İddia ettiği bin kişiyi geçtik, kendisini destekleyen 200 kişi bulursa şapka çıkaracağız. Biz binaları illa yatay yapın demiyoruz. Bir kat dikey ya da bir kat geniş… Bunu oturup konuşalım diyoruz. Bizim korkumuz yarın öbür gün deprem olursa ne yapacağımızdır. Karada oluşacak bir depremde uzmanlar uyarıyor, binaların olduğu bölge çamur ve balçık üzerine yapılan binalar… 47 sene önce yapılan binalar bitmiş durumda. Bu kararı veren kişilerin hiç mi vicdanı yok?  Bu insanlar burada ölürse, hangi yeşili korumak lafı ile hareket edecekler?" dedi.

800 DAİRE SAHİBİNDEN 500'ÜNÜN İMZASINI TOPLADIK
Emlak Konutları'nda oturan bireylerin yaş ortalamasına da dikkat çeken Özkılıç, deprem ve pandemiden kaynaklı çoğu mülk sahibinin yazlıklarına gittiğini belirtti. Özkılıç, "Burada yaşayanların yüzde 80-90'ının yaş ortalaması 70 ila 90 arası. Bu insanlar korkuyor. Zaten bu insanlar imzaları toplamamızdan önce pandemi ve depremden dolayı yazlıklarına gittiler. Bu yüzden zaten oturan sayısı önemli noktada düşmüş durumda. Bazı insanlarda kiracı durumda… Yani şu an mevcut oturan daire sahibi sayısı 800 civarıdır. Biz bu 800 daire sahibinde 500'ünün imzasını zaten topladık.  Bizim platform 256 kişiyi alabiliyor. Zaten bu sayı tam dolmuş durumda. Yani bizim platformumuza üye olamayan ancak destekleyen kişiler var.  Sayın Tugay bir iddia ortaya koyuyor ancak bizde bu iddianın karşısına 'hodri meydan' diyerek karşılık veriyoruz.  Burada Genel Başkan'ın verdiği karar sonrası bu tavrın alınması, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ne duruma düşürdü?" diye konuştu.

 
Ümit Karan resmen Menemenspor'dan ayrıldı
 
Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'ndeki iddialarla ilgili valilikten açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 18 Mayıs 2021 Salı 21:13

Bir kat geniş yatay olmuyor mu ? Bir kat dikey 47 sene sonra bir kat dikey daha.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesinin sevgilisi ve bakkal can verdi... Aliağa'da katliam!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, annesini bıçakla yaralayan zanlı, annesinin ...
İzmir'de tam kapanma sonrası korona kuyruğu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki PTT şubesinde işlem yaptırmak isteyenler ...
İzmir'deki '1500 TL cinayeti'nde yeni gelişme!
İzmir'in Bornova ilçesinde tartıştığı kişiyi silahla öldüren zanlı tutuklandı. ...
 
'Kıskançlık tartışması'nda 4'ncü kattan düşmüştü... Sevgilisi ne ifade verdi?
İzmir'in Konak ilçesinde, terastan düşme sonucu ağır yaralanan Derya Kılıç’ın ...
Karakola gidip 'kızımı boğdum' diyen kadın: Onu eşarbımla boğdum!
İzmir'in Buca ilçesinde kızı Zeynep V.'yi (29) öldürdüğünü belirterek ...
İzmir eğitim camiası yasta: Fuat Hoca kaza kurbanı...
İzmir’in Urla ilçesinde meydana gelen kazada yolda duran elektrik direğine ...
 
Gelinini iknaya gitti, dünürü bıçakla öldürdü
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, oğlunun boşanma aşamasında olduğu eşi ile ...
Dolandırıcılıklara karşı 'Tüzel bilirkişi' dönemi
Adalet Bakanlığı, en sık dava konusu haline gelen konut ve araç dolandırıcılığında ...
Kafe ve restoranlara Avrupa modeli... Bahçesi olan açılsın!
1 Haziran'a kadar sadece paket servisle açılmalarına izin verilen kafe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva