HABERLER>SPOR
5 Nisan 2021 Pazartesi - 13:45

Pınar Karşıyaka Avrupa'da önemli sınavda

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'ndaki son hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, yarın İtalyan ekibi Happy Casa Brindisi'yi adını Avrupa'da 8'li Final'e yazdırma hedefiyle ağırlayacak.

Pınar Karşıyaka Avrupa da önemli sınavda

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın hava atışı saat 19.30'da yapılacak. İlk 2 sırayı elde edecek takımlarını Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefinde yoluna 8'li Final'de devam edeceği grupta lider Hapoel Holon üst turu garantilerken, son maçlar öncesi Karşıyaka'nın 5 maçta 2 galibiyeti, Brindisi'nin ise 3 galibiyeti bulunuyor.

Yeşil-kırmızılı ekip, İtalya'da oynanan ilk maçta 4 sayı farkla 83-79 mağlup olduğu rakibini rövanşta en az 5 sayı farkla yenerse ikili averaj üstünlüğünü eline alıp adını finallere yazdıracak. Mağlubiyet veya 4 sayı farkın altındaki galibiyetlerde tur atlayan taraf Brindisi olacak. Avrupa'da hedefini önce finaller, ardından kupa olarak belirleyen Pınar Karşıyaka'da sakatlıkları bulunan takımın önemli isimleri M'Baye ve Kennedy'nin durumu maç saati netleşecek. Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 2 maçı kaybederek üst turu riske atmıştı.

FENERBAHÇE TARTIŞMASI SÜRÜYOR
ING Basketbol Süper Ligi'nde aylardır yakaladığı çıkışın ardından üst üste üçüncü yenilgisini en yakın rakibi Fenerbahçe Beko'ya 117-59 yenilerek alıp bitime 3 maç kala puan tablosunda ikinci sıradaki yerini geri alma şansını kaçıran Pınar Karşıyaka'da yönetimin maça genç takımla çıkma kararının yankıları sürüyor. Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynanacak final niteliğindeki İtalya ekiplerinden Brindisi randevusu öncesi Fenerbahçe maçı için Basketbol Federasyonu'na yapılan erteleme talebine olumlu yanıt gelmeyince sakatların da çokluğuyla maça genç takım ağırlıklı çıkma kararı alan Pınar Karşıyaka, Mahir ve kadrodaki altyapı patentliler Arca, Çağatay, Yalım haricinde gençlerle oynadı. Karşıyaka'da Antrenör Ufuk Sarıca'nın yerine de takımı yardımcısı Recep Şen yönetti.

Mücadeleye yerli 5'le başlayıp ardından yabancılara da şans veren Fenerbahçe'ye 58 sayı farkla mağlup olan Pınar Karşıyaka, ligde tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alırken aylarca önünde yer aldığı rakibinin 2 puan gerisine düşüp bitime 3 maç kala ikincilik şansını büyük oranda yitirdi. Ligde ve Avrupa'da son oynadığı 5 maçını kaybeden Karşıyaka'da sosyal medyada birçok taraftar yönetimin çok önemli bir maçı gençlerle oynama kararını eleştirip, Fenerbahçe'nin de Euroleague'de çift maç haftasından çıkarak 2 gün önce Barcelona'yla karşılaştığını hatırlattı. Taraftarlar Avrupa'da Holon ve Tofaş önündeki sürpriz mağlubiyetler yüzünden turun riske atıldığını savunup erteleme talebi kabul görmeyince maça gençlerle çıkmanın sportif ruha aykırı olduğunu vurguladı. Bazı taraftarlar da TBF'nin tavrını eleştirip yönetim kararına destek verdi. Karşıyaka, daha önce 2010-11 sezonunda Eurochallenge Cup'ta Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Apoel'le oynadığı deplasmanda Rum taraftarlar tarafından saldıraya uğradıktan sonra Beşiktaş maçı ertelenmeyince sahaya gençlerle çıkmıştı. (DHA)

 
Başkan Koştu'dan çevre yolu yorumu: Muhalefet bir bardak suda fırtına kopardı
 
Karşıyaka tabloyu değiştirecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenspor umudunu korudu
TFF 1'inci Lig'de evinde Bereket Sigorta Ümraniyespor'la evinde 1-1 berabere ...
Süper Lig yolunda müthiş seri!
TFF 1'inci Lig'de evinde bu maçla birlikte küme düşmesi kesinleşen Eskişehirspor'u ...
Göztepe, Rize'den rövanşı almak istiyor!
Süper Lig'de milli aranın ardından Hes Kablo Kayserispor'la deplasmanda ...
 
Kartal Paşa'ya takıldı!
Süper Lig'i 32. haftasında Kasımpaşa deplasmanına giden Beşiktaş, sahadan ...
Menemenspor'a kritik maçta beraberlik
TFF 1. Lig'in 28. hafta mücadelesinde Menemenspor ile Bereket Sigorta ...
Akhisarspor şok iddialarla kaynıyor!
Spor Toto 1'inci Lig'de Keçiörengücü'nün ardından en yakın rakibi Ankaraspor'a ...
 
Altay Süper Lig aşkına
Spor Toto 1'inci Lig'de üst üste 4 maçını kazanıp Süper Lig yolunda iddialı ...
Karşıyaka zincir kırmak istiyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta son 5 haftaya Play-Off hattının 5 ...
9 gollü maç... Altınordu yendi, 'Efsane' küme düştü!
TFF 1. Lig'in 28. haftasında Altınordu sahasında Eskişehirspor'u ağırladı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva