HABERLER>EGE
4 Ekim 2020 Pazar - 21:21

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatından büyük iddia: Suça karışan başka aile üyeleri de var

Muğla’da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülen Pınar Gültekin davasında yeni kanıtlara ulaşıldı. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Avcı’nın tutuklanan kardeşinin dışındaki bazı aile üyelerine ait araçların da cinayetin işlendiği bölgede tespit edildiğini aktardı.

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatından büyük iddia: Suça karışan başka aile üyeleri de var

Muğla’nın Ula ilçesinde cansız bedeni ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in faili Cemal Metin Avcı’nın, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanan kardeşinin de olay gecesi aile üyeleriyle geç saatte çok sayıda görüşme yaptığı, aile üyelerine ait araçların ise bölgede görüntülendiği belirtildi.

AA’nın aktardığı habere göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, fail Cemal Metin Avcı’nın tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı’nın ifadesinde, cinayetin işlendiği tarihte bağ evine gittiğini, ancak olayla ilgili herhangi bir şey görmediğini söylediği belirtildi.

AİLE ÜYELERİ BAĞ EVİNE GİTMİŞ
İfadede, bölgedeki MOBESE kameralarında aile üyelerine ait araçların cinayetin işlendiği bağ evine geçiş yaptığını tespit eden jandarmanın, Avcı’ya bu araçlarla geçiş yapıp yapmadığını sorduğu, failin ise araçları kullanmadığını söylediğine yer verildi.

Avcı’nın, ağabeyinin kendisini bağ evine çağırdığını, ancak buraya motosiklet ile gittiğini söylediği öğrenildi. Bağ evine gittiğinde ağabeyinde bir gariplik sezmediğini belirten Avcı’nın, bağ evi deposundan alkol alarak iş yerine gittiğini anlattığı aktarıldı.

İfadesinde, olay gecesi geç saatlerde aile üyeleriyle sıkça telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, görüşmelerin içeriğinin sorulması üzerine Avcı’nın görüşme içeriklerini hatırlamadığını, birkaç defa annesinin aradığını ancak o saatlerde iş yerinde ve ağabeyinin yanında olduğunu dile getirdiğini, ilerleyen saatlerde de iş yerini kapatarak eve gittiğini söylediği öğrenildi.

'TEK BAŞINA İŞLENMESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'
Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, soruşturmanın başladığı ilk günlerden itibaren cinayetin tek kişi tarafından işlenemeyeceğini, suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme suçlarının tek başına işlenemeyeceğini söylediklerini kaydetti.

Mertcan Avcı’nın tutuklanmasının ardından tüm şüphelerin, olayın tek kişi tarafından yapılmadığını daha da güçlendirdiğine işaret eden Epözdemir, “Burada eylemlerin planlı olduğu, tasarlamanın söz konusu olduğu, cinayetin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini ifade etmiştik. Cinayetin tek başına işlenmesinin hayatın olağan akışına ve fizik kurallarına aykırı olduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.

Cemal Metin Avcı’ya yardım eden başkaca faillerin olduğunu söylediklerini hatırlatan Epözdemir, şöyle konuştu:

“Nitekim soruşturmanın geldiği noktada bu iddialarımız ve haklılığımız net bir şekilde ortaya çıktı. Biz, kamuoyu ve soruşturma dosyası tek bir şüpheliye yönelmişken bu işin peşini bırakmadık ve ısrarlı bir şekilde soruşturma dosyasına taleplerimizi sunduk. Soruşturmanın genişletilmesi için HTS baz sinyal kayıtları, kamera ve MOBESE kayıtlarının incelenmesi için talepte bulunduk. Bu taleplerin kabulüyle birlikte toplanan deliller ışığında Mertcan Avcı da suç delillerini değiştirme, gizleme ve yok etmeden tutuklandı. Tarihe not düşmesi açısından söylüyorum ki biz başkaca faillerin de olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sonraki süreçte cesedin yok edilmesine yardım eden başkaca faillerin de olduğunu düşünüyoruz.”

'CESEDİN ORTADAN KALDIRILMASINA YARDIM ETTİLER'
Buna ilişkin de hukuki mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Epözdemir, cinayet saatinde, cinayet mahalline yakın olan MOBESE kayıtlarında görülen araçların kimler tarafından kullanıldığının da belli olduğunu kaydetti.

Epözdemir, araçların marka ve modelinin meskun araçların model, marka ve rengiyle birlikte failin babasının ortağının kullandığı araçlara benzer mahiyette olması karşısında, bunun bir tesadüf olamayacağı kanaatine vardıklarını dile getirdi.

Buna ilişkin de başta itiraz hakkı olmak üzere sonuna kadar hak arama özgürlüklerini kullanacaklarını belirten Epözdemir, “Özellikle suç delillerinin gizlenip değiştirilmesi, cesedin ortadan kaldırılması noktasında yardım eden başkaca faillerin olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 
Aydın'da çıkan ev yangınında 3 kişi hastaneye kaldırıldı
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da çıkan ev yangınında 3 kişi hastaneye kaldırıldı
Aydın’ın Karacasu ilçesindeki evde çıkan yangında, alevlerden vücudunda ...
Muğla'da gölde kaybolan kişinin cesedi bulundu
Muğla’nın Milas ilçesinde göle giren bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Toprak kavgası kanlı bitti: 1 ölü 2 yaralı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akrabalar ...
 
Manisa'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
FETÖ'cüler çatıda yakalandı!
Denizli'de haklarında yakalama kararları bulunan 4 FETÖ zanlısı saklandıkları ...
Manisa'da organize suç örgütü operasyonu: 8 tutuklama
Manisa'da organize suç örgütü kurup, yağma, tehdit, kasten yaralama ve ...
 
Muğla'da yolcu minibüsü kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı
Muğla'nın Milas ilçesinde minibüs ile kamyonetin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.
Muğla'da park halindeki araca kundaklama
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir aracın kundaklanmasıyla ilgili gözaltına ...
Atanamayınca canına kıydı
Yıllardır atama bekleyen ancak atanamayınca ruhsal sorunlar yaşamaya başlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva