HABERLER>SAĞLIK
15 Eylül 2015 Salı - 13:47

‘Pes’ dedirten karara İl Sağlık Müdürü’nden ilk açıklama: Kasıtlı bir…

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz Bornova’da toplum sağlığı merkezinde Suriyelilere ayrılan yerin uygun olmadığını belirttiği için Göç İdaresi’ne üç aylık geçici görevlendirilen Dr. Ergün Demir’in durumu hakkında açıklama yaptı. Türkyılmaz, görevlendirmenin sürgün olmadığının altını çizerken, “Nöbet yok, mesaisi de belli. Kasıtlı bir uygulama değil. Biz, merkezden Çandarlı’ya da memur gönderiyoruz. Onları da kasıtlı mı yaptık” dedi.

‘Pes’ dedirten karara İl Sağlık Müdürü’nden ilk açıklama: Kasıtlı bir…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bornova Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yaparken çalıştığı Suriyeliler polikliniğin şartlarını eleştirdiği ve müdürlüğe bildirdiği için Göç İdaresi’ne ait Geri Gönderme Merkezi’ne üç ay süreyle görevlendirilen Dr. Ergun Demir’in durumu ile ilgili açıklama geldi. 

Müdürlüğe açık mektup yazarak şikayet ettiği konu nedeniyle idare tarafından sürgün edildiğini iddia eden Demir’in görevlendirilmesinin kasıtlı olmadığı vurgulandı.

- ‘PES’ DEDİRTEN KARAR: SEN MİSİN TESPİT EDEN!




İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Behida Türkyılmaz Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada kararın sürgün değil bir görevlendirme yazısı olduğunun altını çizdi. Türkyılmaz, “Burada bir kasıt, art niyet asla söz konusu değildir. Kendisi Bornova Toplum Sağlığı Merkezi’nde Suriyelilere ayrılan yerde günde 50-60 hastaya bakıyor. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yazılarına istinaden biz Göç İdaresi’ne bağlı geri gönderme merkezine bir doktor ve bir hemşire görevlendirdik. Orada ise günde 5-6 hasta ile ilgilenecekler. Hem sayı az hem de nöbet yok. Sabah sekiz akşam beş aralığında çalışacaklar. Bu görevlendirmeyi ceza gibi göstermek yanlıştır. Biz hiçbir personelimize bu şekilde uygulama yapamayız. Bu mantık ile hareket edilmesi de mümkün değildir” dedi.
 
YER BULUNDU
Müdürlük yetkililerinin Bornova’da çalışmalar yapan toplum sağlığı merkezinin taşınması için yer arayışlarını sürdürdüğünü da belirten Dr. Türkyılmaz, “İki adet yer bulundu. Şu anda çalışma yapılan yer zaten kiralık olarak faaliyet yapıyor. Yeni yere de en kısa zamanda taşınma olacak. Bizim yaptığımız görevlendirmenin süresi üç aydır. Yaz dönemi nedeniyle Çandarlı’nın, Menderes’e bağlı Gümüldür ve Özdere’nin ne nüfusları artıyor. Bu yüzden merkezden görevlendirme yapıyoruz. Bizim bu arkadaşlara da bir kastımız mı var? Bir görev çıkıyor ve idare bunun gereğini yerine getiriyor” diye konuştu.

 
Ünlü modacı Akkaya'dan Shoexpo'ya sürpriz ziyaret
 
Erdoğan'ın sözcüsü açıkladı: Meydanlara inecek mi?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 15 Eylül 2015 Salı 19:56

İdealist bir doktorun, ideallerini gerçekleştirebilmesi, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olması, tenkit ettiği konuları, bizzat kendisinin yüksek tecrübesi ve idealist anlayışı ile yapması için 3 aylık bir görevlendirme yerinde ve çok doğru olmuştur.

Yorumu oyla      12      5  
yorumcu 15 Eylül 2015 Salı 19:39

sizin hemsireler kan agliyor kardes

Yorumu oyla      12      5  
Potansiyel hasta... 15 Eylül 2015 Salı 15:58

Dünkü haberde bahsedilen; tamamen haklı nedenlerle dilekçe veren doktorun, hemen arkasından görevlendirmeye tabi tutulması, görevlendirmenin cezalandırma amacıyla uygulanmış gibi görünmesine sebep olmuş zannederim.Bugünkü haberde, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürünün bir hanım doktor olduğunu öğrenmekten memnun oldum. Çünkü hanımlar annedir ve şefkatlidir. Kimseye zulmetmezler diye inanıyorum. Diğer taraftan, kamu hizmeti yapanların çok kutsal bir görev yaptıklarına inanıyorum ve hizmetin selameti için gerektiğinde eleştirilerek kendilerine bir ayna tutulmasının faydalı olacağına inanıyorum. Şafi olan Allah'ın, şifayı doktorlar eliyle dağıttığına inanan biri olarak, yeminine sadık ve vicdanlı doktorlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sonuçta hepimiz birer potansiyel hastayız ve sağlık sistemimizin iyi olmasını arzu ederiz. İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.Türkyılmaz'ın iyi uygulamalarını her zaman alkışlamaya hazırım. Sağlık hizmeti verenlerin morali ve hizmetin kalitesi için, yönetim faaliyetlerinde "liyakat ve adaleti" öncelemeye devam etmelerini diliyorum.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzmanından kritik ihsal uyarısı!
Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay, ishal vakalarının yaz ayları ...
Enjektörlü saldırı isyanı: Gözyaşlarını tutamadı…
İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Ünitesi'ne ...
Sağlıkta ‘pes’ dedirten karar: Sen misin tespit yapan!
Görev yaptığı Bornova Toplum Sağlık Merkezi’nde Suriye’den gelen göçmenlere ...
 
Kalbinizi balıkla koruyun: Bir yerine dört yiyin
Av yasağının kalkmasıyla tezgâhlara balık yığılırken, Türk halkı omega-3 ...
Ağır okul çantalarına dikkat!
Buca Tıp Merkezi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali İlhan ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir’e dev şifa üssü
Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü Uygulama ...
 
Hileli gıda raporu: Üretim yöntemleri açıklandı
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli ...
İzmir’de dev yerli ilaç üssü
DEÜ bünyesinde yerli ilaç ve tedavi yöntemi geliştirilmesi hedefiyle kurulan ...
Hareketsiz yaşam hastalıklara kapı açıyor
Hareketsiz yaşamve fiziksel aktivite azlığı insan sağlığını tehdit eden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva