HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2015 Salı - 13:32

Perinçek AHİM zaferini anlattı, İzmir’i mitinge çağırdı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, Strazburg’daki hukuk zaferine ilişkin açıklama yaparken, kente Doğu Perinçek’in Bornova mitingi için davette bulundu.

Perinçek AHİM zaferini anlattı, İzmir’i mitinge çağırdı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, AİHM Büyük Dairesi’nin Strazburg’da verdiği karara ilişkin olarak, Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Cumartesi günü, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan “Ermeni Soykırım Yalanını Bitirdik Vatan Kahramanı Doğu Perinçek İzmir’de” mitinginin gündemini de açıkladı.

AİHM’de görülen dava sürecin en başından bu yana içinde bulunan ve yakından takip eden, Strazburg mahkemesinden çıkan karara sevindiklerini belirten Şule Perinçek, “Bundan sonra Avrupa’da özgürlüğü tekrardan yazdık” dedi. 
 
“Avrupa’ya Yeniden Kendi Köklerini Hatırlattık”
AİHM zaferinin ayrıntılarını anlatan Perinçek,“10 yıllık bir mücadelenin sonucuydu. Dün Strazburg’daydık Partilerden gelen arkadaşlarımızın birleştirerek kazandığımız başarıydı. Milletimiz adına büyük bir başarıydı. Mahkeme kararı, dış güçlerin diz çöktüğü karar anlamına geldi. Devletler bizi kabul etmek zorunda kaldılar. Düşünceyi açıklama özgürlüğüdür. Ermeni Soykırımı büyük bir yalandır diyebiliriz bundan sonra. Özgürlüklerin kaynağı denilen Avrupa’ya yeniden kendi köklerini hatırlattık. Bir diğer önemli konu ise bu mahkemenin kabul ettiği bir gerçek daha var. Mahkeme bu bir soykırım değildir yorumunu getirdi. Yahudi soykırımına benzememektedir diyor. Soykırım suçu bir tek Yahudi soykırımı için yapılmıştır. Ermeni soykırım olarak görülmemektedir. Yahudi ve Ermeni soykırımı ile ilgili aralarında bir benzerlik yoktur. Avrupa devletleri bunun soykırım olmadığını bilmiyorlar mı bizden daha iyi biliyorlar” diye konuştu.


 
“Atatürkçe Konuşmayı Öğrendik”
Şule Perinçek,”Bugün için onlar yeniden sınırlarımızı değiştirmek istiyorlar, Onlar dün Ermenileri bugün Kürtleri kesiyorlar diyecekler. Bu aynı zamanda Kürt vatandaşlarımın da  kulağına gitsin, emperyalizmin aleti olmak kadar aşağılık bir durum yoktur.O sizi elinde oynatır oynatır, sonra alır bir kenara atar. Biz soykırım yapmadık, biz vatanımızı savunduk. Sınırlarımızı değiştirme amacı güdüldüğünde Türkiye’nin ve Orta Doğu üzerinde oyunlar hayata geçtiğinde biz yapamazsınız diyeceğiz. Onlarda o zaman diyecek ki siz zamanında soykırım yaptınız şimdi de bunu yapıyorsunuz. Bu mahkeme ile dış güçlerin planlarını bozduk. Biz Atatürk’ten bunu öğrendik: Atatürkçe konuşmayı öğrendik. Amacımız bir tarihi gerçeği dünyaya kabul ettirmek değil sadece, Bundan sonra Türkiye’yi kimse bölemez kararının bilinmesidir. Orta Doğu halkının da özgürleşmesinin önünü açtık. Türkiye’nin tüm sorunlarının nasıl çözümleneceğinin yolunu gösterdik” dedi.
 
“İzmir’den Yetki İstiyoruz”
İzmir’den yetki istediklerini belirten Şule Perinçek, “İzmir Türkiye ekonomisinin beş alanda kalbinin attığı yerdir. Türkiye’de sanayisi, ticareti, tarımı, hayvancılığı ve turizmi aynı anda kullanan kaç şehir var. Şu günlerde yaşanan yoğun bakımdaki ekonomimizin tekrar canlanmaya ihtiyacı var. İşte bu yüzden biz İzmir’den bu yetkiyi istiyoruz” dedi. Perinçek, “Başı dik olarak batıya kendi ekonomimizi kendimiz çözeriz diyeceğiz” diye belirterek şöyle devam etti: Tarlama ne kadar ekeceğimi kotalarla sen karar veremezsin;  ben karar vereceğim. Ey İMF, Ey Dünya bankası, Ey Amerika benim köylümün ne ekeceğine, sanayicimin ne üreteceğine, hangi krediyi vereceğime, gübreyi kaça satacağıma, elektriği kendi köylüme kaça vereceğime, sanayicime kaça vereceğime ben Ankara’dan karar vereceğim.
 
“Avrupa’da Ki Başarımızı Şenlikle Kutlamaya Gelin”
Perinçek, “Avrupa’daki başarımızı şenlikle kutlamaya gelin” diyerek, 24 Ekim Cumartesi günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de katılacağı mitinge çağrı yaptı.

 
Savcıdan Baro Başkanı Elçi hakkında flaş talep
 
İzmir’de ihracatın maliyet yükü 450 milyon dolarlık PETLİM’le azalacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli söyledi, kulisler hareketlendi: Gündem 5.parti!
1 Kasım seçimleri öncesinde Ankara'da en çok konuşulan siyasi senaryo ...
Kılıçdaroğlu’nun ‘İzmir molası’ programı netleşti: AASSM’de canlı yayın!
CHP İl Başkanı Bedri Serter, 30 Ekim’deki ilçe turundan 9 gün önce kente ...
Kürkçü’den Erdoğan’a sert çıkış: Kuzu kuzu HDP…
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Adalet Bakanı o gülümsemeyi açıkladı: Refleks!
Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara'da 102 kişinin öldüğü katliam sonrasız ...
Çıray: Bir kapris uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi, ülkede ...
Sındır: 1 Kasım'dan sonra hükümeti biz kuracağız
Seçim çevresinde sürdürdüğü çalışmaları hızlandıran CHP İzmir 2. bölge ...
 
Hotar sahada tam gaz: Önce esnaf, sonra konsoloslar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar ...
İzmir'de şok: Seçmen kağıtları başka daireden çıktı!
Emekli Tariş Genel Müdürü 71 yaşındaki Mete Teoman, yaşlı bir yakınının ...
AK Partili Sürekli: Kadın daha güçlü olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti hükümetinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva