HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2015 Pazartesi - 12:11

Pekdaş’tan ‘işgaliye’ raporu: Ne kadar toplandı/ne mesaj verdi?

Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’ın kararının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi’ne devrettiği Kordon’da toplanan para 3 milyon TL’yi aştı. Konak’ın kasasına Eylül Ayı’ndan bu yana giren miktar belediyeye nefes aldırdı.

Pekdaş’tan ‘işgaliye’ raporu: Ne kadar toplandı/ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı ile işgaliye toplama hakkını Konak Belediyesi’ne devrettiği Kordon’da bulunan işletmeler bedellerin düşürülmesini talep ederken Eylül ayından bu yana toplanan para da belli oldu.

Konak Belediyesi, yetkinin kendisine geçtiği dönemden itibaren Kordon’dan 3 milyon TL’yi aşkın tahsilat yaptı. Para, doğrudan belediyenin kasasına girerken devir öncesi Büyükşehir’in alacakları ile ilgili işlemlerin Konak’a geçmediği, geçmiş dönemin faturalandırma ve borçlarla ilgili çalışmalarının Büyükşehir’de yapılacağı belirtildi.
 
Eylül ayından bu yana yeni bir sayfa açarak Kordon’da tahsilat çalışmalarını hızlandıran Konak Belediyesi genel düzen ve denetleme ile ilgili çalışmaları ise Büyükşehir Belediyesi ile yapıyor. Kordon Yönetmeliği kapsamında denetimlerini sürdüren Büyükşehir, işgaliye bedeli alamıyor ama zabıtanın alanına giren çalışmaları yürütüyor.
 
Büyükşehir’in yetki devrinden sonra yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sorumluluklarının arttığını söyledi.



Egedesonsöz’e konuşan Pekdaş, “Konak Belediyesi olarak Büyükşehir’in yetki devrinin ardından işgaliye gelirlerini toplamaya başladık. Gelirimiz bu anlamıyla arttı ama sorumluluk alanlarımız da çok fazla. Hele hele Kordon bölgesi çok göze çarpan bir alan. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın bulunduğu alan Milli Emlak’a ait olması nedeniyle oradan ecrimisil alınıyor, biz işgaliye alamıyoruz. Kordon’daki işgaliyeyi toplarken de oraya hizmeti layıkıyla vermek gibi bir görevimiz var. Hep söylüyorum işgal bir hak değildir. İşgal kamuya ait yerlerin, sokakların özel sektörce işgal edilmesidir. Kamuya ait yerin özel işletme tarafından kullanılıyor olması kamuya verilen bir zarardır da aynı zamanda... Bu nedenle kamuya ait bir yeri kullanıyor olmasından ötürü verdiği zararın karşılığını bir işgal tazminatı olarak ödüyor vatandaşlarımız. Burada dikkat edilmesi gereken kamuya ait her yer işgal edilir, tazminatı ödenir, kullanılır gibi bir düşünceye kapılmamaktır. Bu düşünce doğru olamaz. Elbette biz Akdenizli bir kentiz ve bizim için sokaklar önemli. Biz günün çoğunu sokakta geçiririz, sokakta yaşarız, eğleniriz. Bu buluşma mekanlarında ufak keyiflerimiz de var. Öyleyse sokağın bir kullanılabilme potansiyeli vardır. Bu kullanılabilme potansiyelinin de tahammül edilir, kabul görür olması gerekiyor. Biz belediyeler olarak bu özeni göstermeliyiz. Bu yollar, caddeler, sokaklar aynı zamanda insanlara aittir. Bu dengeyi kurma görevimiz var bizim. Bunun için azami çabayı göstereceğiz. Bu işgalin kabul edilir bir işgal olması için bütün hemşerilerimizin bize yardımcı olması, kent yaşamına saygılı olmak için el ele vermemiz gerekiyor” dedi.

 
'İşte Benim Stilim'den neden ayrıldığı ortaya çıktı!
 
Gangnam Style milli marş oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konaklı 14 Aralık 2015 Pazartesi 16:24

Sn. Pekdaş, Alsancaktan para toplansında, Alsancata kazı çalışmaları ile yollar berbat edildi, gören köy sanır. Mimar sinan mahallesinde paraları bizden alınan parkeler kırıldı, atıldı. Bu kazı yapan firmaların bunu yenilenmesi lazım, belediye bunları denetlemiyor mu, kim koruyacak vatandaşın haklarını. Bu yollar Alsancağa, Konağa yakışmıyor ayıptır.

Yorumu oyla      17      5  
14 Aralık 2015 Pazartesi 12:52

Konak belediyesi bölgede eski ruhsatla çalışan bar ve gec mekanlarını kontrol etmeli.örnegin izmirpark karşısında müzikhol.buraya nasıl ruhsat verilmiş işgaliye parası ödüyormu mahallenin ortasında canlı müzikle içkili bir mekan nasıl çalışıyor?????hep merak ettim

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarlabaşı’nda Atila ve Purçu coşkusu
Roman vatandaşların yaşadığı Tarlabaşı Mahallesi’nde incelemelerde bulunan ...
Bornovalı muhtarlardan Kuşadası zirvesi!
Bornovalı muhtarlar Bornova Belediyesi’nin Kuşadası’nda düzenlediği organizasyonda ...
Çeşme dış turizmde de iddialı
Turizm fuarında kurdukları temaslardan memnun olduklarını kaydeden Başkan ...
 
Travel Turkey’de Buca standına yoğun ilgi
Türkiye’nin önemli turizm organizasyonu olan Travel Turkey’in yıldızı ...
Jeotermal A.Ş.’de büyük hissedar Büyükşehir oldu!
İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında yüzde 50'şer ...
Karşıyaka'nın can dostlarının evleri artıyor
Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yürüttüğü ...
 
Peyzaj mimarlarına Başkan sürprizi
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından İzmir Sanat’da düzenlenen “Peyzaj ...
Dünya yazarlarından İzmir'e tebrik ve davet!
Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi için İzmir'de ...
Çiğli'de girişimciler mezun oldu
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva