HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2022 Cuma - 20:21

Patlamadan acı haber geldi... Türkiye'nin gözü Amasra'da!

Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün saat 18.15'te patlama meydana geldi. Patlamada 28 işçi hayatını kaybetti. Yaralı kurtarılan 11 işçi tedavi altında. Madende mahsur kalan işçiler için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Patlamadan acı haber geldi... Türkiye nin gözü Amasra da!

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün saat 18.15 sıralarında yer altında henüz bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Yer altındaki madencilerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bartın'daki patlama bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Patlamada hayatını kaybeden madencilere rahmet, yaralılara da şifa dileyen Soylu, şöyle konuştu:

"İlk açıklamamızda 110 madencimizin çalıştığını, kritik kotta 44 madencimizin çalıştığını söylemiştik Şimdi de son durumu paylaşmak için burdayız. 110 vardiya çalışanımızda 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı İstanbul'a şehir hastanesine götürüldü, 5'i şu an Bartın'da tedavi görüyor." 

Yapılan değerlendirmelere göre, patlamadan hemen sonra 58 maden işçisinin kurtarıldığını söyleyen Soylu,  "Değerlendirmelerimize göre, şu anda aşağıda da kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var" dedi.

Bütün devlet kurumlarının ekiplerinin bölgede olduğunu söyleyen Soylu, "Büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. İnşallah arama kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CAN KAYBI 28'E ULAŞTI
Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini, İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastanın tedavisi için gereken her şeyin yapıldığını duyurdu.


BAKAN DÖNMEZ: İLK DEĞERLENDİRMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI OLDUĞU ŞEKLİNDE 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk değerlendirmelere göre olayın grizu patlaması olduğunu belirterek, "Ölen işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün 16.00- 00.00 vardiyasında, 18.15 sıralarında patlama hadisesi meydana geldi. Patlamanın ardından öncelikle müessesede bulunan arama- kurtarma ekipleri olay yerine gitti. Sayıları Sayın Bakanımız ifade etti. Yaralılarımız var, ölülerimiz var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin belli kısımlarına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ancak yaya, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama- kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok" dedi.

49 İŞÇİ MAHSUR

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili "İşletmemizde bir patlama meydana geldi. Henüz patlamamın nedeniyle ilgili net bir bilgi yok. Araştırmalarımız devam ediyor. Patlama eksi 300 kotta gerçekleşti. Eksi 300 kotta 44, eksi 350 kotta 5 kişi vardı, bunlardan 12’si yaralı olarak kurtarıldı ve hastanelerimize sevk edildi. Biz TTK işletmesinin arama- kurtarma ekipleri ve bütün ambulanslarımızla, AFAD ekiplerimizle tamamen seferber olmuş durumdayız. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 12 yaralımızı kurtardık, çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Sayın Enerji Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Çalışma Bakanımız Amasra’ya gelmek üzere yoldalar" dedi.

BAKAN SOYLU VE DÖNMEZ OLAY YERİNDE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra’da patlamanın yaşandığı maden ocağına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Yaralı işçiler, ocaktan çıkarılarak sedyeyle ambulanslara taşınarak hastaneye yetiştiriliyor. UMKE ekipleri, ocağın bulunduğu bölgede sahra reviri kurdu. İşçilerin yakınları ise maden ocağının girişinde gelecek iyi haberleri beklerken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Fotoğraf: DHA

BARTIN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Bartın Valiliği de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı:

"Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmı bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır."

BAKANLAR DÖNMEZ VE SOYLU BARTIN'A GİDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgede inceleme yapmak üzere Bartın'a gidiyor.

VALİ ARSLAN, OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne gitti.

Vali Arslan, "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

Fotoğraf: DHA

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına gitti. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi.

SOYER: EKİPLERİMİZ TAM TEÇHİZAT HAZIR BEKLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İtfaiye Arama Kurtarma personelinin AFAD'ın talebi halinde Amasra'ya hareket edeceğini duyurdu. Personelin hazır beklediğini kaydeden Soyer, "Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama hepimizi derinden yaraladı. Maden ocağında mahsur kalan emekçilerimizin can kaybı olmadan kurtarılmasını temenni ediyorum. İtfaiye Arama Kurtarma personelimiz tam donanımlı kurtarma araçları ve teçhizatları ile hazır bekliyor. AFAD'ın talebi halinde derhal Amasra'ya doğru haraket edecekler.

AFAD: TRAFO KAYNAKLI PATLAMA
AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Amasra'daki maden ocağındaki patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı. AFAD'dan yapılan açıklamada; polis, jandarma, sağlık ve TTK Genel Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği belirtilerek, şu paylaşımda bulunuldu:

"Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir. Ankara ve Sakarya’dan birer mobil koordinasyon TIR’ı yönlendirilmiştir. Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri ile Sakarya, Kütahya ve Eskişehir’den AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Kütahya ve Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri yönlendirilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir."

BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yeraltında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "İlimizin Amasra ilçesindeki taş kömürü maden ocağında meydana gelen patlama olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Olaya ilişkin olarak 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi. (DHA)(NTV, DHA, Haber Merkezi)

 
Sosyal konut kura çekim tarihleri belli oldu
 
Uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Katar Emiri ile bir araya geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El ...
İzmir-Ağrı hattında uyuşturucu ağı... Havadan karadan zehir operasyonu!
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 36 kişi tutuklandı.
Aile Sağlığı Merkezinde korkutan yangın!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 Nolu Aile Sağlığı merkezinde yangın çıktı.  ...
 
12 ilde 'Hacker' operasyonu: 23 gözaltı
Antalya merkezli 12 ilde düzenlenen hacker operasyonunda oltalama yöntemiyle ...
PKK şüphelisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı
Edirne'de, Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi gözaltına alındı.
Uzlaştırmayla 174 bin dosyada anlaşma sağlandı
Cezada alternatif çözümlerden biri olarak uygulanan "uzlaştırma" kapsamında, ...
 
Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası
Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kamu görevlilerini hedef gösterdiği ...
Vahşet! Sıcak asfalta bırakılan yavru köpekler öldü
Mersin'de, yeni yapılan sıcak asfalta bırakılan 7 yavru köpekten 5'i ekipler ...
HDP'li vekillerin aracı ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Ankara'da, HDP milletvekillerinin bulunduğu minibüs ile taksinin çarpıştığı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva