HABERLER>DÜNYADAN
16 Ekim 2020 Cuma - 09:06

Paşinyan'dan itiraf: Durum çok ciddi!

Ateşkesi hiçe sayarak sivil hedeflere saldırmaya devam eden Ermenistan ordusu, Azerbaycan güçleri karşısında büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Her geçen gün morallerin sıfıra indiği Ermenistan'da Başbakan Nikol Vovai Paşinyan uğradıkları hezimetle ilgili olarak canlı yayında itirafta bulundu.

Paşinyan dan itiraf: Durum çok ciddi!

Dağlık Karabağ’da ilan edilen insani ateşkesi hiçe sayarak, Gence’de sivil katliamı yapan Ermenistan ordusu cephede ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Ermeni ordusunun ateşkesi ihlal ettiği bildirilirken Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ateşkesi bozan Ermeni güçerinin Ağcabadi bölgelerine saldırdığı kaydedildi.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini önlediği ve Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiği belirtiliyor. Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek devam ettiği saldırılarda cephede uğradığı yenilgi ise bizzat başbakan tarafından dile getirildi.

PAŞİNYAN: DURUM ÇOK CİDDİ
Paşinyan, dün akşam televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ermeni güçlerinin cephede ağır kayıplar verdiğini açıklayarak birliklerinin hem kuzey hem de güney yönlerinde geri çekilmek zorunda kaldığını itiraf etti. Açıklamasında çatışmalardaki durumu 'Çok ciddi' olarak nitelendiren Paşinyan Ermeni güçlerine birlik çağrısı da yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise bu sabah yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın, Azerbaycan ordusu karşısında cephenin bazı yerlerinde geri çekildiğini ifade etti.

Bakanlık, Ağdere ile Ağdam ve Fizuli, Hadrut, Cebrayil bölgelerinde çatışmaların devam ettiğini ifade etti. Açıklamada, Ermenistan’ın gece boyunca saldırmaya devam ettiği ve Azerbaycan Ordusu'nun karşılık vermesi üzerine bazı yerlerde Ermenilerin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

ERMENİ ASKERİ KAYIPLARININ BİLANÇOSU
Azerbaycan Ordusu'nun Ermeni askeri birliklerinin saldırılarına verdiği karşılık sonucunda iki T-72 tankı, bir Tor-M2KM karadan havaya füze (SAM),dört BM-21 Grad MLRS, bir D-20, Bir D-30 ve iki D-1 top obüsünün yanı sıra düşmanın birkaç İHA ve askeri aracı imha edildi.

ERMENİLER YAKIT SIKINTISI ÇEKİYOR
Cepheden gelen bilgilere göre işgal altındaki topraklarda geçici olarak bulunan Ermenistan silahlı kuvvetleri ve teçhizatı ciddi şekilde tahrip edildi ve hasar gördü. Savunma Bakanlığı, Ermeni askeri birliklerinin askeri teçhizat ve yakıt sıkıntısı yaşadığını ifade edildi.

ALİYEV'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün, Azerbaycan ordusunun 8 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını açıklamıştı. Aliyev, Twitter hesabından, "Kahraman Azerbaycan ordusu Fuzuli ilinin Karadağlı, Hatunbulak, Karakollu, Hocavend ilinin Bulutan, Melikcanlı, Kemertük, Teke, Tağaser köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan'dır." paylaşımında bulunmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ateşkese rağmen devam eden çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada işgal altındaki toprakları özgürleşene kadar Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

'SONUÇLARI ERMENİSTAN İÇİN YIKICI OLUR'

Aliyev, Dağlık Karabağ'la ilgili müzakerelerde Türkiye'nin de yer alması gerektiğine dair görüşlerini de yeniledi. Aliyev, Ermenistan'ın doğalgaz boru hatlarına saldırması ve kontrolü ele geçirmeye çalışması durumunda Azerbaycan'ın karşılık vereceğini ve sonucun Ermenistan için yıkıcı olacağını sözlerine ekledi.

İlham Aliyev yaptığı açıklamada Türk F-16'larının Azerbaycan'da bulunduğunu ancak Karabağ'daki çatışmalarda kullanılmadığını açıkladı.

"BÜTÜN TESİSLERİ YOK EDECEĞİZ"
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ise Azerbaycan'ın sivil hedeflere saldıran bütün Ermeni askeri tesislerini yok edeceğini açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan Rusya'nın öncülüğünde gerçekleşen ateşkes görüşmelerinde anlaşmış ancak cumartesi başlayan ateşkesten sonra Ermenistan sivil hedeflere saldırılarını sürdürmüş, Azerbaycan da saldırılara karşılık vermişti.

ERMENİSTAN'IN BALİSTİK FÜZE SİSTEMLERİ YOK EDİLDİ

Azerbaycan ordusu, sivil yerleşim birimlerine saldırı hazırlığında bulunan Ermenistan'a ait balistik füze sistemlerini imha etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'da konuşlu iki balistik füze sisteminin birinin dün yerel saatle 01.00 civarında diğerinin de 08.36'da nokta atışı ile imha edildiği bildirildi.

İmha edilen füzelerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırı hazırlığında olduğu, dolayısıyla Ermenistan arazisinde konuşlanmalarına rağmen Azerbaycan ordusu için yasal hedef haline geldiği kaydedildi.

ERMENİSTAN MİSKET BOMBASI KULLANDI!
Öte yandan Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’da sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik misket bombası ve fosfor gazı kullandığının tespit edildiği bildirildi. Azerbaycan Hukuki ve insan Hakları Meseleleri Daire Başkanı Yarbay Samet Aliyev “Ermenistan misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi” dedi.

Yarbay Aliyev, “Ermenistan tarafından atılan Fuzuli, Yevlax, Goranboy, Gence ve Terter arazilerinde 88 adet patlamayan bomba, 863 mühimmat, 2 drone, 178 roket mermisi bulundu. Bunun yanında Ermenistan SKAT, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi” dedi.

SİVİL KAYIPLARIN BİLANÇOSU
Öte yandan Ermenistan'ın sivil hedeflere yönelik saldırılarının bilançosu ortaya çıkmaya başladı.

Ermenistan ordusunun, geçici ateşkese rağmen Azerbaycan yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği top atışlarında 1 sivilin daha yaşamını yitirmesiyle bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı.

AZERİ ANNEDEN ERMENİ ANNELERE ÇAĞRI
Ermenistan’ın balistik füze ile vurduğu Gence’deki apartmanda yaralanan çocukların anneleri Ermeni annelere seslendi. Azeri anneler, ağlamasını istemedikleri Ermeni annelere, ivedi bir şekilde çocuklarını Karabağ’dan çekmeleri çağrısında bulundu.

ERMENİSTAN TERTER'DE GAZETECİLERİ HEDEF ALDI
Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Terter kentinde sivillere yönelik saldırıları takip eden Azerbaycan Devlet Televizyonu (AZTV) ekibini hedef aldı. Saldırıda gazetecileri taşıyan aracın şoförü yaralandı. (Habertürk)

 
İzmir'de polis çevirmesinde 'sahte içki' yakalandı... Çorap gibi söküğü çözüldü!
 
'Maske takan kişiler de hastalığa yakalanıyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın çalışanlar için örnek uygulama
Princeton Üniversitesi, ABD Çalışma Bakanlığı'nca yapılan araştırma sonucunda ...
Kuzey Kutbu'nda kavun ve karpuz yetiştirdiler
Vavilov Rus Bitki ve Genetik Entitüsü sekreteri Yulia Ukhatova, Kuzey ...
Azerbaycan ordusu 6 köyü daha kurtardı
Azerbaycan ordusu, 6 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.
 
Londra'da korona kısıtlamaları sıkılaştırılıyor
İngiltere'nin başkenti Londra'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ...
Ermenistan sivilleri vurdu: 3 ölü, 3 yaralı var
Ermenistan, Terter'de mezarlık ziyaretindeki sivilleri vurdu, ölü ve yaralılar var.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov istifa etti!
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov görevinden istifa ettiğini ...
 
Paşinyan'dan Karabağ itirafı: Kaybımız fazla
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin ...
‘Başkan Trump'ın bu sabahtan beri ateşi var’
ABD basın organı CNN, isimini açıklamadığı Beyaz Saray kaynağına dayandırdığı ...
Lübnan'da hükümet krizi! Çalışmalar durdu
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümeti kurma süreciyle ilgili yarın ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva