HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2021 Cumartesi - 11:01

Parti yöneticilerinden mesaj yağmuru... Gaziemir'de rövanş gerilimi!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından disipline gönderilen belediye meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’yu belediye başkan yardımcısı atayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ü de işten çıkarması gerilimi tırmandırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, “CHP herkese ve her şeye rağmen iktidara gelecektir” ifadelerini kullandı.  İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Grup Başkanvekili Ünal Işık da duruma tepki gösterdi.

Parti yöneticilerinden mesaj yağmuru... Gaziemir de rövanş gerilimi!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Yönetimi ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında uzun süredir devam eden gerilim tırmanarak devam ediyor.  Belediye başkanı seçildiği dönemden itibaren parti yönetimiyle karşı karşıya gelen Başkan Arda, daha önce danışma kurulu toplantılarında İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimine kendisini savunmadıkları, yargı süreçlerinde arkasında durmadıkları gerekçesiyle zaman zaman tepki göstermişti.

Belediye Başkanı Arda, geçtiğimiz aylarda meclis üyeleriyle arasında yaşanan gerilim sonrasında İl Başkanı Deniz Yücel tarafından disipline gönderilen ve hakkında işlem yapılan Belediye Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’yu Sarnıç’tan sorumlu belediye başkan yardımcılığına atayarak mesaj verdi. Derinsu ile sık sık fotoğraflar paylaşan Başkan Arda, parti grup toplantılarında da ilçedeki meclis üyeleriyle tartışmaları sürdürdü.

Yaşanan gelişmelerin ardından önceki gün, Başkan Arda’nın talimatıyla belediyede personel olarak görev yapan İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün işine son verildi. Daha önce belediyede işe gelmediği ve parti çalıştayına katıldığı için hakkında tutanak tutulan Ergül konuyu genel merkeze kadar taşımıştı. Ergül’ü işten çıkartan Başkan Arda’nın başta İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimine de mesaj verdiği konuşulmaya başlandı.

TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI
Başkan Arda’nın aldığı karara Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım ilk tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yıldırım, Gaziemir belediyesi meclisi watsaap grubuna, “Yasin arkadaşımızın genel merkez çalıştayına katılımıyla başlayan tutanak zinciri anlaşılan tamamlanmış. Belediye başkanımıza, yardımcılarına bu hassa çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi her şeye ve herkese rağmen iktidara gelecektir” yazdı.

MEVLANALI GÖNDERME
CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan da Mevlana’nın sözlerini “Sabret” diyerek paylaşırken şu ifadeleri kullandı: “Ümitsizlikten sonra nice ümitler, karanlıkların sonunda nice güneşler vardır”

Gaziemir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık da işten atılan Ergül’ün salonda bayrak asarken çekilmiş fotoğrafıyla birlikte Yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy’un, “Her şey koca bir rezilliğin etrafında dönüp duruyor. Hepsi de memnun, böyle olması gerektiğinden eminler, ölene kadar bu şekilde devam etmeye razılar. Ama ben edemem” sözleriyle gönderme yaptı. 

 
Çevre projesine Balçovalı miniklerden destek
 
Erdoğan'dan Çevre Günü mesajı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meydan 8 Haziran 2021 Salı 20:38

Bravo deli cengo ağzına sağlık işin tam özeti bu Yasin efendi kendi işyerin olsa kendin gibi adamı yanında çalıştırıp maaş verirmisin NOKTA

Yorumu oyla      2      3  
Onursal Darbükatör 7 Haziran 2021 Pazartesi 17:28

Dikkat ediyorum da yorumları onursal Koordinatör mü yazmış ilginç

Yorumu oyla      5      3  
Seydiköylü 6 Haziran 2021 Pazar 07:04

Şunu çok iyi hatırlıyorum bir ilçe danışma kurulunda konuşmuştu arda Başkan belediyede çalışacaksanız siyaset yapmayın siyaset yapacaksanız eğer belediyede çalışmayın aslında bu söz doğru bir söz ama İzmir’e baktığımızda belediyelerde çalışıp maaş alan günde sadece bir saat işe giden bir sürü insan var Konu Yasin beyin işten atılmasına gelince kesinlikle bir siyasi mesaj yok sadece o kadar tutulan haklı yere tutanağa rağmen bir gün dahi işe gelmeden maaş alan birisi kendisi arda Başkan ne demişti haksızlığı asla kabul etmem demişti onun için bir avuç insan destek olacağınıza önce Yasin sen işine neden sahip çıkmadın belediye neden gelip gitmedin sorsun bir zahmet asla siyasi bir mesaj değil bu Siyasi bir mesaj olsa CHP Li bir sürü genç var belediyende hadi onu geçtim geçen dönem efsane Başkan Halil ibrahim Şenol’un iki tane makam şöförü Başkan yardımcıları mitat Önder rahmetli Mustafa duaman şöförleri oğlu gibi bildiği eski idari işler şefi e bunların hepsi çalışıyor hala belediye de demeki Arda’nın çalışanla işi olmuyor hemde bunların hepsinin maşına da zam yaptı kimi çöp kamyonu kulanıyor kimi makam kimi otobüs kimi de cenaze çay arabasını kulanıyor işini yapan işine sahip çıkan çıkıyor kardeşim ilçe başkanına bir önerim var bırak Yasin’i mualif Meclis üyelerini gel başkanın yanında dur senin de yeğenlerin akrabaların çalışıyor Gaziemir belediyesin de hem de hepsini sen Halil ibrahim Şenol döneminde işe aldırdın bugüne kadar Başkan bir tanesine dokundu mu dokunmadı hayatını yalan özerine kuran insanlara arka çıkma

Yorumu oyla      2      4  
Çözüm 5 Haziran 2021 Cumartesi 17:41

Tek yol MEMLEKET PARTİSİ. Tek çare MUHAREM İNCE

Yorumu oyla      3      3  
Kemal 5 Haziran 2021 Cumartesi 15:38

İlçe yönetimi ve belediyesi al birini vur ötekine, yasin arkadaş beni arıyordu sosyal medyada niye bizi eleştriyorsun partlimizsin yapma diye.. kendi içinden olmayanların suratına bakmayan örgüt kendi içinde hesaba durursa birgün böyle utanç durumlarla karşı karşıya kalır.. merak etmeyin son ana muhalefet günleriniz bırakın iktidarı 80 sandalye bulamıcanız mecliste..

Yorumu oyla      2      3  
Fark 5 Haziran 2021 Cumartesi 15:38

Eleştirdiğim Akp, li il ilçe yöneticilerinden pek farkın yok syn. Ergül.

Yorumu oyla      2      3  
Ara bakalım 5 Haziran 2021 Cumartesi 15:23

İşe gitmeden maaş almak. Yani işi bilcen işe gitmeyecen dedikleri bu olsa gerek. Sonra Tolostoy diyecen Mevlana diyecen. Bende oha çüş diyecem.

Yorumu oyla      2      3  
Örnek alacağına köstek olan 5 Haziran 2021 Cumartesi 15:17

İşçi misin partili misin Yasin. İşçi olsan emeğe saygın olur. Partili olsan partiye saygın olur. CHP,li olsan her iki sine de saygın olur örnek olursun. Senden ne artis ne de adam olur.

Yorumu oyla      2      3  
5 Haziran 2021 Cumartesi 14:03

Gaziemir'de belediye üyelerinin işi hizmet vs değil geldikleri koltuklarda birbirlerini tartaklayıp, sataşıp kendi aralarında eğlenmek. Son yerel seçimlerden bu yana Gaziemir'e bir tane yenilik, hizmet getirildiğini, Gaziemir'in sorunlarını çözmek adına bir şeyler yapılmaya çalışıldığını görmedik. Sadece hizip, kavga, atışma..

Yorumu oyla      2      3  
Deli Cengo 5 Haziran 2021 Cumartesi 12:31

Vay be kardeşim ne Yasin Ergülmüş ya daha önce Halil ibrahim Şenol dönemin de işten atılmıştı kendisi o zaman bunu işten atı diye Halil ibrahim Şenol destek verip Allah razı olsun diyenler bugün Halil arda attı diye destek mesajları paylaşıyorlar Aylık beşbin üstüne de maaş alacaksın belediye adımını atmıyacaksın çalışmayacaksın ilin tüm etkinliklerine katılacaksın ilçe ilçe gezip boy boy fotoğraf atacaksın sonra Halil arda sana tutanak tutacak sen o tutanağı alıp genel Başkan yardımcısına vereceksin hemde seni işe geri alan Halil Arda’yı sonra işten atıldın diye mağdur edebiyatı yapacaksın o kadar partili belediye de çalışsın sen deniz de havuz da fotoğraf at sonra maaş bide üstüne Halil arda kötü de yemezler kardeşim bu siyaseti yemezler sana beş on kişi destek verir onlarda beli zaten madem geleceğe yönelik siyaset yapmak istiyorsan bırak belediye de çalışmayı git sabahtan akşama kadar siyaset yap il Başkan yardımcısı oldun diye işe gelmemezlik edemesin aldığın parayı hak edeceksin

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan: Çevre mücadelesi, yaşam mücadelesidir
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, 5 Haziran ...
Bir pankartta CHP Karşıyaka’dan!
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın dün parti binasına "Mafyadan ...
Erdoğan: Yeni bir müjde daha gelebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz Ereğlisi'nde de benzeri bir müjde olabilir ...
 
CHP’den Torbalı zirvesi! Ortak irade mesajı
Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Deniz Yücel’in ...
Dervişoğlu'ndan suikast iddialarına yanıt: Perinçek ya paranoyak ya da...
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kendisine yönelttiği iddialara  ...
CHP İzmir’den Atatürk’e hakarete suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ayasofya Camii’nde ...
 
İnce yarın İzmir’de… Programında neler var?
İl başkanlığı binasının açılışını yapacak olan Memleket Partisi Genel ...
CHP'li Sındır: Vergide öncelikli olan adaletin sağlanması olmalıdır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM’de kabul edilen vergi ...
Seferihisar meclis gündeminde... Ağır hasarlı binada aile sağlığı merkezi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva