HABERLER>DÜNYADAN
13 Kasım 2015 Cuma - 12:09

Paris'te 13.Cuma: En az 127 ölü

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. 7 farklı noktada düzenlenen saldırılarda 127 kişi hayatını kaybederken, 80'i ağır 200 kişi de yaralandı. Fransız polisi, saldırıları düzenleyen 8 teröristin öldüğünü açıkladı.

Paris te 13.Cuma: En az 127 ölü

Fransa'nın başkenti Paris, dün akşam peş peşe meydana gelen 7 ayrı saldırıyla sarsıldı.

- FOTO GALERİ: PARİS'TE DEHŞET GECESİ...

- FRANSA OHAL İLAN ETTİ: SINIRLAR KAPATILDI...

- OBAMA'DAN İLK AÇIKLAMA...

- STATTA CAN PAZARI...

 
7 farklı noktada düzenlenen saldırılarda en az 127 kişi hayatını kaybederken, 80'i ağır 200 kişi de yaralandı.
 
İlk saldırı haberi, Fransa-Almanya arasında dostluk maçına sahne olan stadyumdan geldi.
 
Stadyum yakınlarındaki bir bar,  maç sırasında iki intihar bombacısı tarafından hedef alındı. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Hollande, olay yerinden tahliye edilirken, yüzlerce izleyici statta saatlerce mahsur kaldı.

Stadyumdaki saldırıdan kısa bir süre sonra, Paris'in doğusundaki bir restoran hedef alındı. Kalaşnikoflu saldırganlar, restorandaki müşterilere ateş açtı.


 
KONSER SALONUNDA KATLİAM
Paris'te düzenlenen saldırılarda en ağır can kaybı, Bataclan konser salonunda yaşandı. Yüzlerce kişinin rehin alındığı salonda, 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan saldırıların en kanlısı bataclan konser salonunda meydana geldi. Saldırı sırasında salonda ABD'li "Eagles of Death Metal" grubunun konserini izlemek için yüzlerce kişi bulunuyordu. Saldırganlar konsere gelen yüzlerce kişiyi rehin aldı. Gece yarısı konser salonuna polis operasyon düzenledi.
 
Operasyonun ardından bazıları yaralı olmak üzere 100 kadar rehine kurtarılırken, 100'den fazla kişi de yaşamını yitirdi. Konser baskınını düzenleyen tüm saldırganların da öldürüldüğü açıklandı..
 
Saldırganlardan bazıları, operasyon sırasında üzerindeki patlayıcıları ateşledi. Konser sırasında salonda olan bir gazeteci saldırganların kalabalığa 10 dakika boyunca ateş açtığını belirtti. Aynı zamanada saldırganların Fransızca konuştukları ve "Bu suriye için" dedikleri de duyuldu.
 
Görgü tanıklarının ifadelerinde saldırganların 20'li yaşlarda oldukları ve maske takmadıkları belirtildi. Saldırıdan kurtulanların, kalaşnikof model tüfek taşıyan saldırganların şarjör değiştirmelerinden faydanlanarak kaçtığı bildirildi. Salonda konser veren müzik grubunun bazı üyelerinden de haber alınamıyor. Konsere yapılan saldırıda yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
 
ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE METROYA SALDIRI
İlerleyen saatlerde Paris'in farklı noktalarından da silahlı ve bombalı saldırı haberleri geldi. Alışveriş merkezi, müze ve metro istasyonu yakınlarında da kordineli olduğu düşünülen saldırılar yaşandı.
 
Terör saldırılarının ardından kameraların karşısına geçen Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Holland, ülkede olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu. Paris'te yaşayanlardan evlerinden çıkmaması  istenirken, Fransa'nın sınırları da kapatıldı.

 
Milliler’den şık prova: 3 dakikada nakavt!
 
5 saatlik kriz: Soyguncu vuruldu, rehineler kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 14 Kasım 2015 Cumartesi 11:27

Yazık yine olan masum halka oldu

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 14 Kasım 2015 Cumartesi 11:02

Rusya'nın Esad yanlısı Suriye müdahalesi Batı'yı rahatsız etti. Batı'da savaş karşıtı kamuoylarını kara harekatına ikna etmenin en korkunç yöntemi buydu. Oldu. Şimdi Fransız uçaklarının Suriye'de IŞİD'i değil Esad'ı hedef alacağını göreceğiz. Çünkü IŞİD'i yaratan Batı. Nasıl oldu da Suriye'de 30.000, Irak'ta 50.000 IŞİD mensubu var? Bunlar hangi batı kentlerinin gettolarından geliyor? Bu Batı ülkeleri bu teröristlerin Suriye ve Irak'a gitmelerine neden izin verdi? Libya'dan El-Kaide üyelerini Suriye'ye hangi ülke taşıdı? Sonra nasıl oldu da bunlara sırt döndü? Bunların bedeli olmayacak mıydı? Ancak her yerde olduğu gibi bedeli masum insanlar ödüyor. Ödüyor ama 150-200 Fransiz'ın cansız bedeninin Dünya'ya yayılmış, iç çatışmalarda, göç yollarında ölmüş, tacize, tecavüze uğramış 10 milyon Suriye'liden daha önemli olduğunu, bu iki yüzlü batı ortadoğu halklarına bir kez daha hatırlatmaya çalışacak. Zaman tüm bu saldırganlıklara dur deme zamanıdır. Olası Batı müdahalesi ayrıca Suriye ve Irak'a bağımsız Kürdistanı yaratacaktır. Bu bakımdan Türkiye'nin işi bir kat daha zorlaşacaktır. Suriye'nin eski sömürgesi Fransaydı ve Türkiye topraklarını güneyden işgal etmişti. Bugün yine aynı oyun devrede. Türkiye'yi alanda savunmalıyız.

Yorumu oyla      11      5  
14 Kasım 2015 Cumartesi 00:07

Işid

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin: O konuda Erdoğan’la hem fikiriz
Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı projesiyle ilgili konuştu: ''Proje ...
Almanya’da dehşet: Bir evde 7 bebek cesedi
Almanya'nın güneyinde bulunan Bavyera eyaletindeki bir evde "muhtemelen ...
Irak’ta flaş gelişme: Kürtler Şengal’i aldı
Kürt birliklerinin Şengal'i ele geçirdiği açıklandı.
 
'Dünya Rakı Günü' İsviçre basınında!
İsviçre'de yayımlanan Blick gazetesi, Adana Valisi Mustafa Büyük'ün, kentte ...
ABD'den 'Cihatçı John'a operasyon!
ABD güçlerinin IŞİD'in kan donduran infaz videolarında görülen "Cihatçı ...
Korkunç iddia: Mültecilerin cesetleri…
Yunanistan’da yayın yapan bir internet sitesinde Samos Adası'ndaki devlet ...
 
ABD’den Kürtler’e destek için 40 hava saldırısı
ABD Dışişleri, Ezidi Kürtlerin ülkesi Şengal/Sincar'ı IŞİD'den kurtarmak ...
Yunanistan’da hayat durdu!
Yunanistan'da hükümetin kemer sıkma politikasını protesto etmek amacıyla ...
Katalanlar kararlı: İspanya 18 ay içinde bölünüyor!
Katalonya'nın bağımsızlık yanlısı liderleri, Anayasa Mahkemesi'nin İspanya'dan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva