HABERLER>STİL
8 Ekim 2020 Perşembe - 11:07

Paris Moda Haftası notları

İlkbahar 2021 sezonunun 4 büyük moda haftası Paris Moda Haftası'yla birlikte sona erdi. Pandemi gölgesinde gerçekleşen moda şovları ve sunumlar sadece göz alıcı koleksiyonlarla değil güçlü mesajlarıyla da akılda kaldı. İşte Paris Moda Haftası'ndan en dikkat çekici notlar ve görünümler.

Paris Moda Haftası notları

Louis Vuitton 

Louis Vuitton, Paris Moda Haftası'nın kapanışını her zamanki gibi dikkat çekici bir şovla yapıyor. Moda devinin kreatif direktörü Nicolas Ghesquière, İlkbahar 2021 sezonunda maskülen ve feminen kavramlarını tamamen ortadan kaldırarak cinsiyetsiz bir koleksiyon yaratıyor.
Ghesquière, böyle bir koleksiyonda kadınları erkek gibi giydirmek değil; açıkça feminen ve maskülen olmayan, "arada" görünümler yaratmak istediğini belirtiyor. Bu da büyük beden silüetlerle hayat buluyor.Seyirci olarak belli bir grubun değil bütün dünyanın izlediği böyle bir şovda elbette koleksiyonun mesajı da önem kazanıyor. Sloganlı tişörtlerinde Ghesquière, evrensel mesajlara eşlik ediyor.

Chanel 

Virginie Viard'ın sinemadan ilham alan İlkbahar 2021 koleksiyonu, Gabrielle Chanel ve Karl Lagerfeld'in, Hollywood filmlerinde giydirdiği yıldızlardan ilham alıyor.Siyah-beyaz elbiseler, tüvit ceketler, kapri pantolonların Eski Hollywood'a referans yaptığı sezonda tamamen vintage bir koleksiyon yerine daha genç ve canlı bir koleksiyon yaratmak istediğini söyleyen Viard, neon CHANEL logolu ve baskılı tişörtlerle sözünün arkasına imzasını atıyor.

Chloé 

Chloé'nin kreatif direktörü Natacha Ramsay-Levi, İlkbahar 2021 koleksiyonunu hazırlarken hepimizin kafasındaki soruya yöneldi: Pandemi sonrasında gardırobumuz halka açık alanlarda davranışlarımızı ve vücut dilimizi nasıl etkileyecek?
Bu yüzden yeni sezonda şovunu sokağa taşıyan Ramsay-Levi'nin modelleri Palais de Tokyo'nun avlusunda dolaşarak, banklarda oturarak, birbirleriyle yol kenarında sohbet ederek koleksiyonu tanıttılar. Böylesine spontane bir şovda elbette rahat silüetler ve canlı renkler dikkat çekerken, pandeminin de etkisiyle umut dolu sloganlar Ramsay-Levi'nin koleksiyonunu tamamladı.

Christian Dior 

Kıyafetlerimizin 2020'de geçiş yaptığımız yeni yaşam stilini yansıtmasının şart olduğunu söyleyen Maria Grazia Chiuri, Christian Dior İlkbahar 2021 koleksiyonunda arzulanan parçaları giyilebilir parçalarla bir araya getiriyor.Yeni bir Dior silüeti yaratmayı hedefleyen Chiuri, Dior'un couture kültürüne saygı duruşunu ihmal etmeden yepyeni ve parçalarla yeni normale adapte olmuş bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor.Yeni video toplantıları için gömlek stilleri ve geniş paçalı pantolonlar, modaevinin klasiği kum saati silüetini yeni bir figür yaratmak yerine vücudun doğal kıvrımlarıyla birleştiren görünümler, rahat ayakkabıların formal gardıroba girebileceğini vurgulayan kombinasyonlar, vücudu serbest bırakan bol şifon elbiselerle Chiuri yeni koleksiyonunu, pandemi sonrası hayatımıza adıyor.

Miu Miu 

Miuccia Prada, İlkbahar 2021 koleksiyonunu sergilemek için eliptik bir stadyum seti kurarak hareket anlamında kısıtlayıcı bir pandeminin ardından spor fanlığının birleştirici etkisine dikkat çekiyor. Bu süreçte fiziksel aktiviteden yoksun kalan gençler için oldukça genç bir koleksiyon hazırlayan Prada, gece stiliyle formadan ilham alan parçaları, sneaker ve kısa şortlarla klasik ceketleri bir araya getiriyor. Sportif blazerlar, kısa ceketler, sade gömlekler ve bileli eteklerle okul üniformalarına referans yapan Miu Miu koleksiyonunda, mikro etekler, eşofmanlar, kısa topuklu tenis ayakkabılarıyla spor aktiviteleri beden buluyor.

Balmain 

Olivier Rousteing'in İlkbahar 2021 koleksiyonu Chiuri'ninkinin tam aksine neon renkleri, vatkalı omuzları, parıltılı görünümleri ve dinamik elementleriyle bizi sosyal izolasyonun dışına taşıyor. Balmain eve sığmayan seksi tavrı bizi şaşırtmasa da bisiklet şortları, sneakerlar ve denim gibi eklemelerle gündelik hayat içeri sızıyor.

Balenciaga 

Balenciaga 2020'nin sarsıcı gerçekliği içinde, modanın yıkıcı çevresel etkilerine dikkat çekmek için geri dönüştürülmüş parçalardan oluşan bir İlkbahar 2021 koleksiyonu sunuyor. Eski botlar, çantalar ve motosiklet pantolonlarının parçalarının birleşmesinden oluşan bir etek, ayakkabı bağcıklarından yapılmış bir kürk, basketbol filesinden bir elbise gibi pek çok geri dönüştürülmüş materyalden oluşan tasarımla Fransız modaevi güçlü bir mesaj veriyor.

Kenzo 

Kenzo'nun yeni kreatif direktörü Felipe Oliveira, markayla ilk koleksiyonunda sosyal mesafeye baştan yorumladığı arıcı kostümleriyle vurgu yapıyor.Koleksiyonun aynı zamanda "gezegenimizin regülatörleri arılara bir övgü" olduğu notunu paylaşan Oliveira, varoluş mücadelesiyle karşı karşıya olduğumuz böyle bir dönemde güçlü bir mesaj veriyor. Koleksiyonun genelinde kullandığı doğa renkleri ve desenleriyle bu mesajını destekliyor.(Milliyet)

 
AK Partili Kırkpınar: Kırsalda yaşam cazip hale getirildi
 
Öğrenciye ev kiralayan emlakçının 'senet' oyunu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte sonbaharın en büyük güzellik trendi
Bu sezon mavi göz makyajı, özellikle göz kalemi ve maskara çeşitlerinden ...
Modacı Yıldırım Mayruk meslek hayatına veda etti!
Türk modasının terzisi Yıldırım Mayruk (1960-2020) ve "Terzi Yamağı" Barbaros ...
Sonbahar – kış sezonunun trendleri belli oldu!
Nasıl geldiğini anlayamadığımız yaz ayları yine bir çırpıda sona ermek ...
 
Shakira tasarımını takipçileriyle paylaştı!
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, tasarladığı bikinisini sosyal medya hesabından ...
Tarihi sarayda defile
Dosso Dossi Fashion Show’un 2020-2021 kış kreasyonu dijital platform defilesinin ...
Gelecek sezonun en trend 5 oje rengi
Evde kaldığımız süre boyunca; iyi ya da kötü, kimyasal peelinglerden saç ...
 
Derya Uluğ, Hadise'yle pişti oldu
Şarkıcı Derya Uluğ, önceki gün sosyal mesafeli ilk açık hava konserinde ...
Moda devlerinden inovatif fikirler
Bu sene koronavirüs sebebiyle gerçekleşemeyen Paris Haute Couture Moda ...
Yeni akım: 'Trikini'
Corona virüs salgını sürecinde mayo ve bikini dünyası da yenilik içine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva