HABERLER>SPOR
17 Haziran 2022 Cuma - 11:23

Papatya TFF yönetim kurulunda... İlk mesajı ne oldu?

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya’nın, Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kuruluna seçilmesi, İzmir ve Ege futbolunda memnuniyet yarattı. Papatya, “Başkanımız şahsıma hangi görevi verirse, elimden geldiğince en iyi şekilde o görevi yerine getiririm” dedi ve yayın ihalesi, yabancı kuralı ve harcama limitleri gibi acil çözüm bekleyen sorunların üstüne öncelikle gideceklerini bildirdi

Papatya TFF yönetim kurulunda... İlk mesajı ne oldu?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimini kazanan Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kadrosunda İzmir’den bir temsilcinin yer alması, İzmir ve Ege futbolunun temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, Büyükekşi’nin yönetim kuruluna girdi. Mahmut Özgener’in 19 Ağustos 2008’de Federasyon başkanı olması ve Haziran 2011'de görev süresinin dolması ve yeniden aday olmamasıyla noktalanan sürecin ardından Federasyon’da, İzmir ve Ege genelinden görev yapan hiç kimse olmamıştı. 11 yıl sonra İzmir, Süper Lig’de takımı olmadığı bir süreçte Federasyon’da Talat Papatya tarafından temsil edilecek.

BÜYÜKEKŞİ’NİN PROJELERİ, ÇÖZÜM ODAKLI
Göztepe’nin yanı sıra İzmir Spor Kulüpleri Vakfı ‘nda (İZVAK) Başkanvekili olarak görev yapan Talat Papatya, Egedesonsöz’e konuştu. Zor bir dönemde, zor bir görev üstlendiklerini, birçok sorunun biriktiğini anlatan Papatya, şu açıklamalarda bulundu:

“Seçim öncesinde Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı olarak, İzmir’e ziyaretimize gelmişlerdi. Hem Göztepe’de hem de İZVAK’ta başkanvekili olarak görev yapmamdan dolayı, yönetim kurulunda yer almamdan memnuniyet duyacağını bildirdi. İzmir’in, Ege’nin temsilcisi olarak yönetim kadrosunda beni de yanında görmek istediğini ifade etti. İZVAK’ta ağırladığımız Sayın Büyükekşi, projelerini anlattı. Akılcı, çözüm odaklı projelerini takdirle karşıladık. Sonuçta böyle bir görevden kaçmak olmayacağını ifade ederek birlikte yol arkadaşlığı yapmaya karar verdik.”

ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
“Birçok sorunun biriktiği bir dönemde, görev aldık. Bu zorlukları aşmak için ben de üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırım. Elimizden geldiğince, adaletli, akıllı çözümler üreteceğiz, sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu çabalar, elbette tek taraflı olmayacak. Tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte tüm kulüpleri ve futbolumuzu memnun edecek işlere imza atacağız. Her şeyden önce Türkiye’deki paydaşlarımızın, yereldeki, yani İzmir ve Ege’deki paydaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz, planlı bir şekilde o sorunları çözeceğiz.”

ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN ÜÇ BÜYÜK SORUN VAR
Öncelikle üstünde duracakları, acil çözüm bekleyen sorunları yayın ihalesi, harcama limitleri ve yabancı kuralı olarak açıklayan Talat Papatya, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu olarak yarın (Cumartesi) ilk yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Yoğun ve çok uzun bir seçim süreci yaşadık. Sorunlar o süreçte konuşuldu ancak yönetim kurulu olarak cumartesi günü o sorunları masaya yatıracağız. Yayın ihalesi, harcama limitleri, yabancı kuralı gibi çok hızlı bir şekilde, acilen çözülmesi gereken üç kalem sorun var. Öncelikle bu üç konuya odaklanacağız” dedi. Papatya, Federasyon’da nasıl bir görev beklediğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

BANA HANGİ GÖREV VERİLİRSE, EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIM
“Böyle yerlerde görev beklentisi içinde olunmaz. Federasyon başkanımız şahsıma hangi görevi verirse, o görevi en iyi şekilde yerine getiririm tabii ki. Herhangi bir talebim olmadı. Başkanımız hangi görevi bana uygun görürse, kabulümdür. Kimsenin alanına girmeden, ihtiyaç olduğunda da herkesin birbirine yardım edeceği bir yönetim kurulu çalışma anlayışımız olacaktır.”

ERTEN: İZMİR VE EGE İÇİN BÜYÜK ŞANS
İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten ise Göztepe ve İZVAK Başkanvekili Talat Papatya’nın Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na girmesinin, İzmir ve Ege futbolu için çok büyük bir şans olduğunu söyledi. Erten, şu değerlendirmede bulundu:

“İzmir, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı şehirdir. Tarihi kulüplerimiz var. Çok derin ve köklü bir futbol kültürüne sahibiz. Buna rağmen Sayın Mahmut Özgener’den sonra, uzun zamandır TFF yönetiminde bir temsilcimiz olamadı. Bunun eksikliğini hep hissettik. Bir temsilcimizin yönetim kurulunda yer alması, Federasyon Başkanımız Sayın Büyükekşi’nin İZVAK ziyaretinde bütün kulüp başkanlarımızın ve İZVAK Yönetiminin ortak temennisi olarak dile getirilmişti. Bu temennimizin karşılık bulmasından dolayı son derece mutluyuz. Federasyon başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi’ye teşekkür ediyoruz ve başarı diliyoruz. Ayrıca destek veren herkese çok teşekkür ederiz. İzmir kulüpleri olarak birlik ve beraberliğimiz bu anlamda çok değerli. En büyük gücümüz ve üzerine titrediğimiz bir konu. TFF Yönetiminde yer alan Sayın Talat Papatya’yı gönülden kutluyoruz. Sayın Papatya’nın yönetimde yer alması, İzmir için, Ege için şanstır. Şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğinden, bu görevi en iyi şekilde ve başarı ile yerine getireceğinden en küçük bir şüphemiz yok. Bütün kulüplerimizle ve İZVAK yönetimimizle birlikte her zaman yanında olacağız.”

 
Nahide Öğretmen'in sır ölümü!
 
Maymun çiçeği cinsel bir hastalık mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NBA'de sezonun şampiyonu belli oldu
NBA'de sezonun şampiyonu Golden State Warriors oldu. Boston Celtics'i ...
Pınar Karşıyaka'da Sarıca'dan 3 yıllık imza
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, daha önce tekrar ...
TFF'nin yeni başkanı belli oldu!
Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday ...
 
Altay'da iç transfer çıkmazı
Spor Toto 1'inci Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi transfer yasağı ...
Karşıyaka yasağı bekleyecek!
TFF 3'üncü Lig'de geçen sezon başında ve devre arasında transfer yasağını ...
Bursalı Altıparmak, Altınordu yolcusu!
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, dış transferde rotayı Bursaspor'dan ...
 
Göztepe'de yetki o isimde!
Spor Toto 1’inci Lig’e düştüğü yeni sezonda hedefini şampiyonluk ve Süper ...
Pınar Karşıyaka'da 3 uzun listede
ING Basketbol Süper Ligi'nde yollarını ayırdığı Semih Erden ve Mahir Ağva'nın ...
Filenin Sultanları, Brezilya'ya diş geçiremedi!
FIVB Milletler Ligi’nin ikinci etabında A Milli Kadın Voleybol Takımı, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva