HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2020 Salı - 12:36

Pankart çıkışı: Avukatlıktan men tartışılmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 2020-2021 Adli Yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan, ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in İstanbul Barosu'nda pankartının asılması ile ilgili olarak konuştu. Baro'yu hedef alan Erdoğan, " Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böylesine içli-dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa, avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği tartışılmalıdır" dedi.

Pankart çıkışı: Avukatlıktan men tartışılmalı!

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Yeni adli yılda hakim, savcı, avukatlarımıza adalet sistemimizin tüm taraflarına başarılar diliyorum. Adalet mülkün temelidir sözü devletin, orduyla parayla, petrolle değil adaletle yaşandığını belirtiyor. 

Adalet bu kadar önemliyken günümüzde mazlumların feryatlarının yükselmesi ayrı bir tenakuzdur. Kendilerini büyük, güçlü, müreffeh, yenilmez gören devletlerin zalimliklerini örtmeye, artık siyasi ve diplomatik laf cambazlıkları yetmiyor.

Demokrasiye, güvenliğe ve refaha belli toplumların sahip bulunduğu, diğerlerinin onlara hizmet dışında önem taşımadığı çarpık anlayış artık ifşa olmuştur.

Doğu Akdeniz ve Ege'deki faaliyetlerimizin özünde hak arayışı vardır. Türkiye'yi kıyılarına hapsetme girişimi haksızlığın ve adaletsizliğin göstergesidir. Akdeniz'in zenginliğine çökme çabası modern sömürgecilik örneğidir. Tarih boyunca başkalarının arkasına saklanmış bir devleti önümüzde atmaları da en büyük adaletsizliktir. 

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE ATIP YEM ETMEYE ÇALIŞMAK KOMİK"
Artık bu gölge oyunundan bıktık. Kendine bile hayrı olmayan bir devleti, Türkiye gibi bölgesel ve küresel bir gücün önüne atıp yem etmeye çalışmak, artık komik kaçmaya başladı. Husumet cepheleri ne kadar birleşirse birleşsin, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaklardır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yasama, yürütme ve targı arasındaki güçler ayrımını güçlendirdi. Güçler ayrımını modern demokrasilerdeki netliğe kavuştu.

Yargı, yaptığımız reformların en yoğun şekilde yaşandığı alanların başında geliyor. Amacımız, güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini, tüm kurum ve kurullarıyla tesis etmektir. Cinsel şiddet mağduru çocuk ve kadınlar için özel görüşme odaları kullanılmasını zorunlu hale getirdik. Hukuk uyuşmazlıklarına ilişkin kapsamlı bir düzenleme sistemde yerini aldı. 

Halen çalışmaları süren İnsan Hakları Eylem Planı'nı bu yıl içinde neticelendirmek istiyoruz. Bu planın hayata geçmesiyle, ülke içinde ve uluslararası alanda maruz kaldığımız pek çok sıkıntıyı çözeceğimize inanıyorum.

İSTANBUL BAROSU'NA PANKART TEPKİSİ
Barolarla ilgili rahatsızlığımı iletmek istiyorum. Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı katleden terör örgütü mensuplarına destek için açlık grevine giden avukatları bu kararlarından vazgeçirmek için, devlet üzerine düşeni yapmıştır.

"AVUKATLIK MESLEĞİNDEN MEN TARTIŞILMALI"
İstanbul Barosu'na asılan pankartın, şehidimizin (Savcı Mehmet Selim Kiraz) kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz. Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böylesine içli-dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa, avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği tartışılmalıdır.

"KANLI YOLUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Teröristlerin avukatlığını yapanın teröristliğe soyunması mümkün değildir. Şayet yaparsa bunun bir bedeli olmalıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle çarpık bir duruma izin verilemez. Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız. Hakimin, savcının, polisin, askerin yapamadığını, kamusal bir vazife icra eden avukat da yapmamalıdır.

Yargının hiçbir unsuru, herhangi bir ideolojinin emrine giremez. Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır. Bir adalet kurumu olması gereken kimi baroların, terör örgütlerinin arka bahçesi, propaganda aracı, yasadışı faaliyetlerinin kılıfı haline dönüşmesi çok acıdır. 

Uyuşturucu baronunu savunan avukat uyuşturucu tüccarlığına, katili savunan avukat cana kast etmeye, hırsızı savunan avukat hırsızlığa kalkışmıyorsa, teröristin avukatlığını yapanın da teröristliğe soyunması mümkün değildir."

 
Pınar Karşıyaka yine iddialı!
 
Menemenspor'un kalecisi Selmani, Erzurumspor'a gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır'dan olası İzmir depremi yorumu: 1 milyon insanımız hayatını kaybedebilir
Olası 7 şiddetinde depremde İzmir'in çok büyük can kaybı verebileceğinin ...
AK Parti'den basına saldırıya kınama!
AK Parti'den, CHP İzmir Gençlik Gençlik Kolları Kongresi'nde basın mensuplarının ...
O ilçede başkan görevi bırakıyor: İstifa kararı aldı!
CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün görevi bırakma kararı aldı. Önümüzdeki ...
 
CHP İzmir'de olaylı kongre için iptal başvurusu!
Olaylı geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Kongresi’nin ...
CHP'li Sındır'dan ‘Burkina Faso’ tepkisi: Bu karar pamuk üreticisini bitirir!
"7 bin kilometre öteden pamuk ithal edilecek. Patagonya'dan ithal edilecek ...
Başkan Sürekli: Bu eşsiz ruh ve şuur, en büyük gücümüz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknolojiye yakışmıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak ''Zafer ...
CHP İzmir'den 'zafer' pozu
CHP İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.
MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den 30 Ağustos mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “30 Ağustos ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva