HABERLER>EKONOMİ
1 Aralık 2021 Çarşamba - 14:16

Pandemide dayanışma örneği sergilemişlerdi… Turizm İşbirliği Derneği fuarda!

Pandemi döneminde turizmcilerin, sektörün tıkandığı günlerde birbirlerine yardım amacıyla kurduğu Turizm İşbirliği Derneği (TUR-İD), yarın açılacak Travel Turkey Fuarı’nda yabancı meslektaşlarıyla buluşacak. Dernek Başkanı Cengiz Terzi, “200 kişilik büyük bir aileyiz. Herkes birbirine iş pas ederek pandemi sürecinde ayakta kalmayı başladık. Üyelerimizin ekmeğini büyütmekten başka bir amacımız yok. Profesyonel tüm turizmcileri TUR-İD çatısı altında buluşmaya davet ediyorum” dedi

Pandemide dayanışma örneği sergilemişlerdi…  Turizm İşbirliği Derneği fuarda!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türk turizmi, 11 Mart 2020’de ülkemize giren covid 19 belası nedeniyle çok sıkıntılı bir süreç yaşadı. 2020 turizm sezonunda iş yapamayan turizmciler, 2021 sezonunda çok iyi iş yaparak yaralarını kısmen de olsa sardı. Turizmin tıkandığı, turizmcilerin ayakta kalma mücadelesi verdiği dönemde kurulan Turizm İşbirliği Derneği (TUR-İD), yarın İzmir’de başlayacak ve üç gün sürecek Travel Turkey Fuarı’nda stant açarak, dayanışma ruhunu yerli ve yabancı turizmcilerle geliştirmeye çalışacak.

PANDEMİNİN EN KÖTÜ GÜNLERİNDE ÜYELER OMUZ OMUZA VERDİ
Derneğin temelinin, pandemi sürecinde 5 kişilik bir watsapp grubunun turizmdeki kötü tabloda nasıl ayakta kalabiliriz tartışmasıyla doğduğunu belirten TUR-İD Başkanı Cengiz TerZi, “20-30-40 derken, bugün 200 kişilik büyük bir aile olduk. Amacımız, turizmde işbirliğini geliştirmekti. Pandeminin en ağır geçtiği günlerde işsiz kalan turizmcileri bir dayanışma içine çekip ayakta kalmayı sağlamaktı. Birbirimize iş pasladık. Yurtdışından turist gelmeyince ortada kalan otelciye, iç pazardan müşteri bulduk. İş yapamayan transferciye iş verdik. Bunun gibi dayanışmaya dayalı çalışmayla pandeminin en kötü günlerinde ayakta kalmayı başardık. Birlikte, el ele verince, güzel işler yapıldığını gören turizmciler bize katılmaya başladı. Şimdi 200 kişilik büyük bir aile olduk” dedi.

DERNEĞİN DÖRT ÜLKEDE DE ÜYELERİ VAR
Dernek üyeleri arasında otelci, acenta, tekne, villa kiralayanlar, transferci, resort otelcilerin de olduğunu belirten Başkan Cengiz Terzi, derneğin Yunanistan, İngiltere, Lübnan, İsrail ve Sırbistan’da de üyeleri olduğunu, bu ülkelere turist göndererek dayanışmayı yurtdışına taşıdıklarını anlattı. Turizmcinin dayanışmasını, yerli ve yabancı turizm arenasında daha geniş alana yaymayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Terzi, şunları söyledi:

“Turizm İşbirliği Derneği’nin katkılarıyla arkadaşlarımız para kazandı, evlerine ekmek götürdü. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz ve Türkiye’de bir ilkiz. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Birbirimize destek olarak bugünlere geldik ve üyelerimizin lokmasını daha da büyütmek için çabalıyoruz. Fuarda neden stant açtık? Çünkü dünyaya açılmak istiyoruz. Üye sayımızı artırmak, daha güçlü olmak istiyoruz. Bu nedenle turizmin profesyonellerini TUR-İD çatısı altında buluşmaya davet ediyorum. Önümüzü açmak, çıtamızı yükseltmek, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışı bağlantılarımızı da artırmak istiyoruz. Fuarda yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarımızla görüşüp tanışıp iş alanımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Ekonomik olarak güçlendiğimizde festivaller düzenleyeceğiz, iktisadi işletmeler açıp işleteceğiz. Fuardan beklentilerimiz büyük. İlk etapta kültür turları düzenleyeceğiz; Karadeniz, Kapadokya, Antalya ve Güneydoğu Anadolu’ya. Derneğimizin tanınırlığını fuar sayesinde dünyada da artırarak çalışma alanımızı genişleteceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy da derneğimizi destekliyor. İsabetli bir oluşum olarak nitelendirdi derneğimizi ve her zaman yanımızda olacağını söyledi. Kendimizi fuarda ve sonrasında çok daha iyi anlatarak alanımızı genişleteceğiz ve üyelerimizin turizmci kimliğiyle sektörde büyümesini sağlayacağız.”

2021 TURİZM SEZONU, ÇOK DAHA GÜZEL GEÇECEK
2021 turizm sezonunun çok iyi geçtiğini, 2022’nin çok daha iyi geçeceğinin sinyallerini aldıklarını belirten Başkan Cengiz Terzi, erken rezervasyonların hızlı başladığına dikkat çekti. Almanya, İngiltere ve Fransa’dan gelen erken rezervasyonların iyi bir seviyeye  çıktığını anlatan Terzi, “Eğer pandemi kontrol altına alınırsa, önümüzdeki sezon çok daha güzel geçer” yorumunda bulundu, şu açıklamayı yaptı:

“Pandemi kontrol edilirse, talep çok daha fazla olacaktır. 2022 Nisan itibariyle şartların daha iyi olacağını, daha çok turist geleceğini öngörüyoruz. 2022 yazının çok daha bereketli geçeceğini düşünüyoruz. Hem iç pazarı, hem de dış pazarı çok iyi organize etmek gerekiyor. Yerli turist için de yeterince yatak ayırmak lazım. Önümüzdeki yıl yurtdışından 20-25 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Bu mümkündür. Bu da 35-40 milyon dolar demektir.”

 
Göztepe'den PFDK'ya Atakan Çankaya tepkisi!
 
Bilgin: Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan döviz kuruna müdahale
TCMB, Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu paylaştı. Açıklamada, ...
Yılbaşından sonra kağıt bulamayabiliriz!
Döviz artışı, yüksek enflasyon ve hammadde sorunu kağıt fiyatlarını da ...
Bir kripto para vurgunu daha!
Bir kripto para vurgunu da Kayseri’de ortaya çıktı. ‘Bitrota’ adındaki ...
 
Asgari ücret pazarlığı bugün başlıyor
Yaklaşık 8 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret için ilk toplantı ...
İşte farklı asgari ücret senaryoları
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in 'yoksulluk' fotoğrafı!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in 'yoksulluk' fotoğrafı!
 
Bilgin: 3600 gösterge sorununu çözeceğiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün öncelikli meselelerinin ...
İzmir'de gevreğe bir zam daha mı geliyor?
İzmir Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “İstişare halindeyiz. Daha ...
Görüşmeler öncesinde işçiler sokağa indi
İzmir'de asgari ücret görüşmeleri öncesi sokağa inen Türk-İş, DİSK ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva