HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2022 Cuma - 18:35

Özuslu'dan Binali Yıldırım'ın iddialarına yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yaptığı konuşmayı hedef alarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Özuslu dan Binali Yıldırım ın iddialarına yanıt!

EGEDESONSÖZ- İzmir'e gelen AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi (EÜ) 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yaptığı konuşmasını hedef aldı. AK Partili Yıldırım, "Bu Yunanistan sevgisi, Yunan sevgisi nereden geliyor?" ifadelerini kullandı. 

Binali Yıldırım'ın açıklamalarına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ise Soyer'in tartışmalara ilişkin yayınladığı Büyükşehir açıklamasını da alıntılayarak, "Yalana, çarpıtmaya doymadınız. Bir yıl sonra aynı yalanlar" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı açıklama ise şu şekilde:

"Yalanlara cevabımızdır

Sosyal medya üzerinden başlatılan, iktidar ittifakının il başkanlarının da katıldığı yalan kampanyasına yanıtımızdır.

Yalan 1: Tarihi Pasaport İskelesi'nin adı değişmemiştir, asla değişmeyecektir.

Yalan 2: Pasaport iskelesi tadilata alındığından, gemilerin yanaşması için Urla'dan geçici olarak getirilen 'Agamemnon' isimli yüzer iskele 2017 yılında yaptırılmıştır. Tunç Soyer'in iskelenin yapımıyla da adıyla da bir ilgisi yoktur.

Yalan 3: Birkaç gün sonra Urla'daki yerine dönecek olan yüzer iskele adını, Balçova'da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla alır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2017 yılında kentin turistik ilçesi Urla'ya deniz yoluyla toplu ulaşım sağlanması amacıyla yaptırılan yüzer iskelenin belli bir siyasi kesim ve aynı anlayışa hizmet ettiği bilinen basın kuruluşları tarafından suni bir gündem aracı olarak kullanılma çabalarını hayretle izlemekteyiz.

Tartışmaya konu edilen Agamemnon Yüzer İskelesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da izniyle 2017 yılında hizmete girmiştir. Yüzer iskele, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak Pasaport Vapur İskelesi'nde başlattığı tadilat çalışmaları nedeniyle 29 Ekim'de Urla'dan geçici olarak getirilmiş, körfez içi sefer yapan İZDENİZ yolcu gemilerinin yanaşabilmesi için mevcut iskelenin yakınına bağlanmıştır. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından kısa bir süre sonra tekrar Urla'ya götürülecek ve aynı isimle hizmet vermeye devam edecektir. Dolayısıyla söz konusu iskelenin, taşıdığı isim nedeniyle komik suçlamaların hedefi haline getirilmeye çalışılan Tunç Soyer ve kendisinin başkanlık dönemiyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kaldı ki bugün İzmir siyasetinde söz sahibi olma iddiasındaki bazı kişilerin bile son iki gündür derin komplo teorileriyle birlikte anmaya başladığı Agamemnon, uzun yıllardır kentte çeşitli tesislere ismini vermektedir. Balçova'daki Tarihi Agamemnon kaplıcaları da bunlar arasındadır. Kaplıcaların tanıtımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde de aynı isimle yapılmaktadır. Balçova Termal Tesisleri içindeki Agamemnon Salonu'nunda sayısız devlet törenine katılan siyasi yöneticilerin şimdi bu adı ilk kez duyuyormuş gibi davranmaları iki yüzlü siyasetin kara tablosudur. Devletin zirvesindeki isimler için hazırlanan davetiyelerdeki "Agamemnon Salonu” ifadelerini de ayrıca hatırlatırız."

 
İzmir'de 'sarı' isyan! İşçiler eyleme geçti
 
Pençe- Kilit Operasyonu'nda 1 asker şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarihi isimleri değiştirsinler 23 Eylül 2022 Cuma 19:16

Bu siyasal islamcılara kalırsa, Efes'in Bergama,nın (Asklepion) ,Truva'nın, Kaunu-os'un ,Sardes'in,Teos'un, Miletos'un, Priene'nin, Aphrodisias'ın, Hierapolis'in isimlerini değiştirip, Sultan Abdülkamit Han, Sultan Vahdettin, Said-i Nursi, Cübbeli Ahmet Hoca hatta Ali Erbaş yapacaklar. Kendilerine de bu yakışır zaten.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'sarı' isyan! İşçiler eyleme geçti
Yakın zamanda açılması planlanan İzmir Şehir Hastanesi inşaatında işçiler eylem yaptı. 
Silahlı 'arazi' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Konya'da Osman K. (62), arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada tabancayla ...
İnsanlık Foça'da kıyıya vurdu!
İzmir'in Foça ilçesinde kıyıya vurmuş bir erkek kaçak göçmen cesedi bulundu. ...
 
Yurtdışına kaçmaya çalışan 21 terör şüphelisi yakalandı
Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ, PKK, ...
Bakan Koca'dan TUS açıklaması: ÖSYM'ye gönderildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 Eylül'de düzenlenen Tıpta Uzmanlık Sınavı ...
MSB duyurdu: Tahıl yüklü 12 gemi daha geliyor
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün itibarıyla Ukrayna limanlarından ...
 
Terör örgütü mensubu 31 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada Edirne, Hatay, Şanlıurfa, ...
Müdür vekiline, engelli kıza taciz iddiasıyla soruşturma
Burdur'da engelli öğrencilerin eğitim gördüğü bir okulun müdür vekili, ...
Kazada can veren Hülya'nın yakınlarından 'tuvalet' tepkisi!
İzmir'de, tramvay Köprü durağında güvenlik görevlisi olan Hülya Onaylı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva