HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:35

Özdağ Özel'e yüklendi: Stratejik meselelerde cahil!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik, "Zafer Partisi'nin adını vermeden, bize 'popülist' diyor. Özgür Bey, stratejik meselelerde cahil bir arkadaşımızdır" dedi.

Özdağ Özel e yüklendi: Stratejik meselelerde cahil!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sandıklı ilçesindeki ziyaretinin ardından Ankara'ya dönüşünde Afyonkarahisar'da bir restoranda mola verdi. Basın mensuplarına burada açıklama yapan Özdağ, “CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın sığınmacılar hakkındaki politikaları Genel Başkan Özgür Özel tarafından tepki görürken, Deva Parti’li Mustafa Yeneroğlu da dava açacağını söyledi ve açtı. Siz bu uygulamalara, tedbirlere neler söylüyorsunuz” şeklindeki soruyu yanıtladı. Ümit Özdağ, "Öncelikle Mustafa Yeneroğlu'nun sabah Alman, öğlen Hollandalı, akşamüstü İtalyan, gece saatlerinde Arap olduğunun farkındayız. Bir de Türk olsa çok mutlu olacağız. Doğrusu bu esprinin benden kaynaklandığını düşünebilir kamuoyu. Bu esprinin sahibi ben değilim. Espriyi yapan Deva Parti'li bir başka genel başkan yardımcısı. Yani kendi arkadaşları tarafından dahi Türk kimliğine sahip olmamakla suçlanan bir zatın Burcu Hanım'a saldırmasını, eleştirmesini, hiç şaşırtıcı görmüyorum. Afyonkarahisar'dayız, Büyük Taarruz'un gerçekleştiği topraklardayız, 26 Ağustos 1922'de olsaydık, Burcu Hanım'ın taarruza geçen Türk ordusuna cephane taşıyanların arasında olacağından eminim. Ama aynı şeyi Yeneroğlu için söylemeyeceğim. Nerede olduğunun belirsiz olduğunu düşünüyorum o dönemde yaşasaydı" dedi.

'TÜRKİYE, SU FAKİRİ BİR ÜLKEDİR'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in politikalarının sorulması üzerine de Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Kendi belediye başkanlarını eleştirirken, 'Suyun fiyatını düşürün' diyor. Türkiye su fakiri bir ülkedir. Su zengini ülkeler, 2 bin metreküpün üzerinde yıllık tüketim imkanı veren ülkelerdir. Türkiye'de bu şu anda 1700 metreküp biliyorsunuz. Yani su zengini ülke değiliz. Şimdi, ülkeye 13 milyon yabancı geliyor. Bu 13 milyon yabancı, su içiyor, yıkanıyor, suyu tuvalette kullanıyor, yani 13 milyon kişi fazladan Türkiye'nin su kaynaklarını tüketiyor. Hal buyken bunun nasıl bir tüketim ve büyük tüketim olarak Türkiye'nin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkisini anlamayıp, kendi belediye başkanlarına 'Suyun fiyatını düşürün' diyen bir genel başkanının bu ülkeyi, milli güvenliğini sağlayarak yarın yönetmesi mümkün değildir. Yine üstüne üstlük bu çağrıyı yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarına büyük zam yaptı. Neden, çünkü İstanbul'da 4 milyon kişi fazladan su kullanıyor, yabancı. Durum bu kadar vahim. Özgür Bey, aklı başında bir iki milli güvenlik danışmanı bulsun ve onlardan küresel ısınma nedir, bu küresel ısınmanın Türkiye'ye etkileri nelerdir, 2050 yılına gelindiğinde Türkiye'nin hangi bölgeleri Kahire iklim kuşağına kaymış olacaktır, bu bölgelerde yağmur yılda ne kadar düşecektir, kişi başına düşen su Türkiye'de, 100 milyona (nüfusu kastederek) çıktığında kaç metreküp olacaktır, bunları hep öğrensin. Bunları öğrenmeden Zafer Partisi'nin adını vermeden, bize 'popülist' diyor. Bizim açıklamamız bilimsel bir açıklama. Popülist olan Özgür Bey'in açıklamasıdır, çünkü hiçbir bilimsel temeli yoktur. Baştan sona yanlıştır. Daha net ifade edeyim, Özgür Bey, stratejik meselelerde cahil bir arkadaşımızdır. Almış olduğu eğitim bir başka branşta, bunu anlıyoruz, o konularda da biz bilgisiziz. Ben aspirinin kimyasal bileşenini bilmem, Özgür Bey bilir ama ben de eczacılık yapmaya kalkmam. Özgür Bey, önce bu konularda kapsamlı bilgi alıp, ondan sonra konuşmalı." (DHA)

 
JES toplantısına halktan boykot!
 
Selçuk’un engelsiz yetenekleri İzmir’de beğeni topladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURTAZA HEPBİLİR 15 Mayıs 2024 Çarşamba 17:48

Sizin nerelerde profesyonel olduğunuzu tüm Türkiye çok iyi biliyor Sayın ÖZDAĞ.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Ankara'da soykırımcı diplomatlar istemiyoruz
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Gazze'de soykırım sürerken ...
Erdoğan'dan 'yeşil pasaport' müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tasarruf tedbirlerine tüm kamu personeli uymak ...
'Kontrolsüz göçe karşı durmaya devam edeceğiz'
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geçen hafta yanında çalışan Suriyeli ...
 
Erdoğan, Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın TBMM’de katılacağı Güvenlik ve İstihbarat ...
Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz ...
Bakan Tunç'tan iddialara yanıt: Yargımıza güvenelim
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili 'komplo' ...
 
AK Partili Dağ'dan '90 dakika' uyarısı: Sübvanse olmazsa mali yük artar!
İzmir’in ulaşımda ücretsiz 90 dakika uygulaması ile ilgili vaatler yerel ...
CHP'li Kılıç'tan 'tasarruf' eleştirisi: Memurlar toplu ev tutuyor!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Dervişoğlu'ndan 'yeni anayasa' açıklaması
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva