HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2020 Salı - 12:22

Otoyolda ters yöne giren kadın dehşet saçmıştı: İşte istenen ceza!

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda ters yönde 140 kilometre hızla ilerlerken 32 yaşındaki Nurullah Gül'ün ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olan sürücü hakkında, "olası kasıtla adam öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

Otoyolda ters yöne giren kadın dehşet saçmıştı: İşte istenen ceza!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karaburun Kavşağı yakınlarında 14 Temmuz'daki trafik kazasına ilişkin hazırlanan iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, psikiyatrik ilaçlar kullandığı öne sürülen şüpheli M.Ö'nün yapılan incelemesinde cezai ehliyetini ortadan kaldıracak bir rahatsızlığı bulunmadığının tespit edildiği belirtildi. 

Şüphelinin olay günü, tartıştığı kocasını bir benzin istasyonunda bırakıp, bilerek ters yöne girdiği, ortalama 140 kilometre hızla orta şeritten ters yönde gittiği belirtildi. 

Sürücünün kaza olabileceğini öngörmesine karşın "Olursa olsun" düşüncesiyle hareket ettiği öne sürülen iddianamede şu ifadelere yer verildi. 

"Şüphelinin olaydaki kastının bilinçli taksir seviyesini aştığı, şüphelinin bir an için kazaya sebebiyet verebileceğini düşünmüş fakat sonucunda ölüm olayının gerçekleşmesini istememiş olduğu kabul edilse dahi, ölümün gerçekleşmemesi için bir çaba sarf etmediği görülmektedir. Aksine 140 kilometre gibi bir hızla, 3 şeritli otoyolda özellikle orta şeritten yaklaşık 40 kilometre mesafeyi ters yönden kat ederek kazaya sebebiyet vererek Nurullah Gül'ün ölümüne neden olduğu, şüphelinin olay günü aldırılan adli rapora göre 0,9 desilitre başına miligram (mg/dl) alkollü olduğu belirlendi. Tüm dosya kapsamı, şüphelinin olay anına ilişkin bilinçli olarak ters yöne girdiğine, 140 kilometre hızla seyir halinde olduğuna ve bunaldığı için böyle bir davranışta bulunduğuna ilişkin ifadeleri, Çeşme gişelerinde görevli polis memurlarınca tutulan tutanak, şüphelinin orta şeritten ters yönde seyir halinde olduğuna ilişkin tanık ifadesi, ters yöne girdiğine ve aracı kendisinin kullandığına ilişkin kamera görüntüleri, olay yeri inceleme tutanakları ve diğer deliller değerlendirilmiştir."

İddianamenin sonuç bölümünde ise "Şüphelinin olay günü 16 CVD 16 plaka araç ile 48 TT 383 plakalı araca çarpmak suretiyle aracı sevk ve idare eden Nurullah Gül'ün ölümüne neden olmakla hakkında 'olası kasıtla kasten öldürme' suçunu işlediği anlaşılmaktadır." denildi. 

KAZA
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda 14 Temmuz'da M.Ö. (32) idaresindeki 16 CVD 16 plakalı otomobil, ters yönde ilerlerken Karaburun Kavşağı yakınlarında Nurullah Gül (32) yönetimindeki 48 TT 383 plakalı otomobile çarpmıştı. 

Nurullah Gül, olay yerinde hayatını kaybederken M.Ö. hastaneye kaldırılmıştı. Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığı belirtilen M.Ö'nün tartıştığı kocasını akaryakıt istasyonunun marketinde bırakıp, yaklaşık 40 kilometre boyunca otomobiliyle ters yönde ilerlediği tespit edilmişti. 

Sürücü, cezai ehliyetinin bulunduğuna dair raporun gönderilmesinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. (AA)

 
Altınordulu Erhan'a 'süper' kanca!
 
Somali'de bombalı saldırı: 7 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı'ndan 'evlendirme' genelgesi
İçişleri Bakanlığı, "Evlendirme İşlemleri" konulu bir genelge yayımladı. ...
İzmir'de acı son... Eşine 'elveda' dedi, canına kıydı!
İzmir’de birlikte pastane açmak istediği ortakları tarafından dolandırılan ...
İzmir'in yeni hakim ve savcıları belli oldu
İzmir'de görev yapacak yeni hakim ve savcılar belli oldu. Hakimler ve ...
 
İzmir Barosu Başkanı Yücel'den ilginç benzetme: Bekçi köpeğinin dişlerini sökmek istiyorlar!
Derneklerin ve STK'ların yöneticilerinin görevden alınması ve yerlerine ...
Emniyet ve MİT'ten DEAŞ operasyonu! 35 gözaltı
Ankara'da polis ve MİT Bölge Başkanlığınca yapılan saha ve analiz çalışmaları ...
Kaçak moloz dökülen ormanlık alanda 'asbest' tehlikesi!
Gaziemir ilçesindeki ormanlık alan, evsel atıkların yanı sıra kaçak dökülen ...
 
Silah kazası sonucu bir asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), silah kazası sonucu Ankara Şereflikoçhisar'da ...
Koronaya yenilen cerrahın son hayali gerçekleştirilecek
Koronavirüs salgınıyla en ön cephede mücadele verirken kaybedilen sağlık ...
Yangından gelinin hain planı çıktı!
Bursa'da evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva